Der er flere it-job på vej - men ikke til alle

Det er lys ude i horisonten, hvis du leder efter et it-job. Det har dog stor betydning, hvor du bor, og hvor gammel du er.

Hvis du leder efter et it-job, så kan du godt tage ja-hatten på.

En ny opgørelse peger på, at tingene svinger i en positiv retning. Ledigheden blandt it-folket er nemlig faldende.

I august 2013 var it-bruttoledigheden på 5,2 procent, men den andel er faldet til 4,8 procent ved årsskiftet mellem 2013 og 2014.

Og faldet i antallet af it-ledige har været en gennemgående tendens i hele 2013.

Det viser en jobmarkedsudgivelsen for fjerde kvartal 2013, der er skabt af it-jobbank og Prosa.

Niels Bertelsen, der er formand for Prosa, giver følgende kommentar til procentsatserne.

"It-jobmarkedsudgivelsen viser, at der igennem hele 2013 har været et fald i ledigheden. Det er meget positivt," lyder det fra fagforeningsformanden.

Forskel på regionerne
På trods af, at ledigheden generelt er faldende, er der store regionale forskelle.

Ledigheden er højest i Region Syddanmark med 5,6 procent, mens den er lavest i Region Sjælland med 3,7 procent.

Siden november 2011 er it-ledigheden i Region Syddanmark steget markant mere end i resten af landet, og selvom den i sidste halvdel af 2013 faldt en smule, så er it-ledigheden stadig højest i denne region, skarpt forfulgt af Region Nordjylland.

Det er dog ikke kun geografi, men også alder, der spiller ind på jobmulighederne.

It-folk i 20'erne er den gruppe, der har sværest ved at finde et it-arbejde.

Hele 13,5 procent af de it-ledige ligger i aldersgruppen under 25 år, mens de 25-29-årige tegner sig for knap 9 procent.

Gruppen med erfaring har langt bedre muligheder.

Gruppen mellem 35 og 49 år har den højeste beskæftigelse. Allerbedst ser det ud for it-folk mellem 35 og 39, hvor ledigheden er helt nede på 2,67 procent.

Læs også:

Her er de hotte job-kompetencer i 2014: Disse evner bliver der rift om

Gode råd: Sådan får du fat i de bedste it-job

Når du kun vil have de bedste: Sådan får du fat i de bedste udviklere


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.