Artikel top billede

Branche-veteran skyder million-beløb i sjællandsk it-firma

Ny kapital skal booste it-firmas satsning på cloud og hosting.

Ny kapital skal sætte fart i cloud- og hostingforretningen hos den nordsjællandske it-forhandler Comit.

Thomas Olsen, der i forvejen ejer forhandleren IT Nations, skyder mere end en million kroner ind i Comit og får til gengæld en bestyrelsespost og en ejerandel i selskabet.

Comits stifter og hovedaktionær, Mads Henriksen, bekræfter det nye partnerskab, men ønsker ikke at oplyse det præcise beløb, som han nu kan lægge ned i kassen. Han vil heller ikke sætte procenter på den ejerandel, som den nye investor overtager.

Mads Henriksen fortæller, at pengene fra den nye partner skal bruges til at sætte ekstra blus under gryderne i Comits satsning på cloud- og hostingydelser målrettet til SMB-segmentet.

"Det her er et led i en plan, som jeg startede helt tilbage i 2010, hvor vi er gået fra at flytte kasser med hardware og i stedet er gået all in på hostingydelser. I det vækstscenarie har vi brug for kapital til at finansiere omstillingen. Desuden har Thomas et stærkt netværk, som kan gøre det lettere for os at finde nye kunder," siger han.

Fortsat fokus på sikkerhedsløsninger

Satsningen på hosting betyder dog ikke, at Comit går væk fra at sælge hardware, infrastruktur og sikkerhedsprodukter, understreger Mads Henriksen.

"Vi vil fortsat gerne have et stærkt partnerskab med HP og et stærkt fokus på sikkerhedsløsninger og vores konsulentforretning. Men i takt med at hardwaresalget er sivende, kan vi se et kæmpepotentiale i hosting. Efter nogle år med krisestemning i markedet mærker vi nu en stor interesse for cloud-løsninger. Nu gider kunderne tale med os, og vi får lov tilat byde ind, så vi har behov for at sætte turbo på vores forretning," siger han.

Mads Henriksen ser frem til, at den nye medejer Thomas Olsen kan styrke Comit.

"Jeg har været alene om at drive den her virksomhed i rigtig mange år. Det, der er helt afgørende for mig i sådan en situation her, hvor jeg inviterer en person indenfor som medejer, er, at man kan gå i takt, når man skal holde hinanden i hånden," siger han.

Ud over at drive IT Nations var Thomas Olsen i begyndelsen af 1990'erne med til at stifte den nu hedengangne it-broker Bluecom. Som en del af kapitalindskuddet i Comit har Thomas Olsen også sikret sig en option på at overtage en større del af ejerskabet i selskabet, fortæller Mads Henriksen.

Læs også:

Bluecom-stifter sælger for millioner til FN
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere