Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Branche-veteran skyder million-beløb i sjællandsk it-firma

Ny kapital skal booste it-firmas satsning på cloud og hosting.

Ny kapital skal sætte fart i cloud- og hostingforretningen hos den nordsjællandske it-forhandler Comit.

Thomas Olsen, der i forvejen ejer forhandleren IT Nations, skyder mere end en million kroner ind i Comit og får til gengæld en bestyrelsespost og en ejerandel i selskabet.

Comits stifter og hovedaktionær, Mads Henriksen, bekræfter det nye partnerskab, men ønsker ikke at oplyse det præcise beløb, som han nu kan lægge ned i kassen. Han vil heller ikke sætte procenter på den ejerandel, som den nye investor overtager.

Mads Henriksen fortæller, at pengene fra den nye partner skal bruges til at sætte ekstra blus under gryderne i Comits satsning på cloud- og hostingydelser målrettet til SMB-segmentet.

"Det her er et led i en plan, som jeg startede helt tilbage i 2010, hvor vi er gået fra at flytte kasser med hardware og i stedet er gået all in på hostingydelser. I det vækstscenarie har vi brug for kapital til at finansiere omstillingen. Desuden har Thomas et stærkt netværk, som kan gøre det lettere for os at finde nye kunder," siger han.

Fortsat fokus på sikkerhedsløsninger

Satsningen på hosting betyder dog ikke, at Comit går væk fra at sælge hardware, infrastruktur og sikkerhedsprodukter, understreger Mads Henriksen.

"Vi vil fortsat gerne have et stærkt partnerskab med HP og et stærkt fokus på sikkerhedsløsninger og vores konsulentforretning. Men i takt med at hardwaresalget er sivende, kan vi se et kæmpepotentiale i hosting. Efter nogle år med krisestemning i markedet mærker vi nu en stor interesse for cloud-løsninger. Nu gider kunderne tale med os, og vi får lov tilat byde ind, så vi har behov for at sætte turbo på vores forretning," siger han.

Mads Henriksen ser frem til, at den nye medejer Thomas Olsen kan styrke Comit.

"Jeg har været alene om at drive den her virksomhed i rigtig mange år. Det, der er helt afgørende for mig i sådan en situation her, hvor jeg inviterer en person indenfor som medejer, er, at man kan gå i takt, når man skal holde hinanden i hånden," siger han.

Ud over at drive IT Nations var Thomas Olsen i begyndelsen af 1990'erne med til at stifte den nu hedengangne it-broker Bluecom. Som en del af kapitalindskuddet i Comit har Thomas Olsen også sikret sig en option på at overtage en større del af ejerskabet i selskabet, fortæller Mads Henriksen.

Læs også:

Bluecom-stifter sælger for millioner til FN
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere