Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

Politianmeldt: Dansk politiker misbrugt i falske mail

En dansk politiker er blevet misbrugt i en stribe falske mails og sms'er. Nu er den mistænkte gerningsmand blevet meldt til politiet.

Regionsrådsmedlem Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark er blevet misbrugt som afsender af en række forfalskede mails og sms'er.

Derfor har regionen valgt at melde sagen til politiet, oplyses det i en meddelelse.

Sagen drejer sig, ifølge regionen, om en sundhedsprofessionel, der i forbindelse med åbningen af en privat klinik har haft en konsulent til at stå for kontakten til Region Syddanmark.

Ifølge dokumenter, som regionen skriver, at den er i besiddelse af, "giver konsulenten overfor den sundhedsprofessionelle indtryk af, at vedkommende gennem mere end et halvt år har korresponderet med Stephanie Lose via mails og sms'er".

"Sagen er imidlertid den, at Stephanie Lose overhovedet ikke har haft kendskab til sagen eller korrespondancen," skriver regionen.

Opspind og groft

"Hele korrespondancen er opspind og baseret på falske mails og sms'er angiveligt skrevet af Stephanie Lose," lyder det videre.

Det fremgår blandt andet af de forfalskede mails og sms'er, at Stephanie Lose lover, at en kontrakt er undervejs omkring samarbejde mellem regionen og den sundhedsprofessionelle, forklarer regionen.

"Region Syddanmark finder, at det er groft at misbruge et regionsmedlem til at vildlede en tredjepart," understreges det. 

Regionen har altså derfor meldt sagen til politiet og anmodet politiet om at efterforske, om der er begået noget strafbart.

Den sundhedsprofessionelle har, ifølge regionen, ikke været vidende om forfalskningerne.

Korrespondancen skulle angiveligt have fundet sted fra efteråret 2013 og frem til nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital