Artikel top billede

Politianmeldt: Dansk politiker misbrugt i falske mail

En dansk politiker er blevet misbrugt i en stribe falske mails og sms'er. Nu er den mistænkte gerningsmand blevet meldt til politiet.

Regionsrådsmedlem Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark er blevet misbrugt som afsender af en række forfalskede mails og sms'er.

Derfor har regionen valgt at melde sagen til politiet, oplyses det i en meddelelse.

Sagen drejer sig, ifølge regionen, om en sundhedsprofessionel, der i forbindelse med åbningen af en privat klinik har haft en konsulent til at stå for kontakten til Region Syddanmark.

Ifølge dokumenter, som regionen skriver, at den er i besiddelse af, "giver konsulenten overfor den sundhedsprofessionelle indtryk af, at vedkommende gennem mere end et halvt år har korresponderet med Stephanie Lose via mails og sms'er".

"Sagen er imidlertid den, at Stephanie Lose overhovedet ikke har haft kendskab til sagen eller korrespondancen," skriver regionen.

Opspind og groft

"Hele korrespondancen er opspind og baseret på falske mails og sms'er angiveligt skrevet af Stephanie Lose," lyder det videre.

Det fremgår blandt andet af de forfalskede mails og sms'er, at Stephanie Lose lover, at en kontrakt er undervejs omkring samarbejde mellem regionen og den sundhedsprofessionelle, forklarer regionen.

"Region Syddanmark finder, at det er groft at misbruge et regionsmedlem til at vildlede en tredjepart," understreges det. 

Regionen har altså derfor meldt sagen til politiet og anmodet politiet om at efterforske, om der er begået noget strafbart.

Den sundhedsprofessionelle har, ifølge regionen, ikke været vidende om forfalskningerne.

Korrespondancen skulle angiveligt have fundet sted fra efteråret 2013 og frem til nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere