Artikel top billede

Politianmeldt: Dansk politiker misbrugt i falske mail

En dansk politiker er blevet misbrugt i en stribe falske mails og sms'er. Nu er den mistænkte gerningsmand blevet meldt til politiet.

Regionsrådsmedlem Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark er blevet misbrugt som afsender af en række forfalskede mails og sms'er.

Derfor har regionen valgt at melde sagen til politiet, oplyses det i en meddelelse.

Sagen drejer sig, ifølge regionen, om en sundhedsprofessionel, der i forbindelse med åbningen af en privat klinik har haft en konsulent til at stå for kontakten til Region Syddanmark.

Ifølge dokumenter, som regionen skriver, at den er i besiddelse af, "giver konsulenten overfor den sundhedsprofessionelle indtryk af, at vedkommende gennem mere end et halvt år har korresponderet med Stephanie Lose via mails og sms'er".

"Sagen er imidlertid den, at Stephanie Lose overhovedet ikke har haft kendskab til sagen eller korrespondancen," skriver regionen.

Opspind og groft

"Hele korrespondancen er opspind og baseret på falske mails og sms'er angiveligt skrevet af Stephanie Lose," lyder det videre.

Det fremgår blandt andet af de forfalskede mails og sms'er, at Stephanie Lose lover, at en kontrakt er undervejs omkring samarbejde mellem regionen og den sundhedsprofessionelle, forklarer regionen.

"Region Syddanmark finder, at det er groft at misbruge et regionsmedlem til at vildlede en tredjepart," understreges det. 

Regionen har altså derfor meldt sagen til politiet og anmodet politiet om at efterforske, om der er begået noget strafbart.

Den sundhedsprofessionelle har, ifølge regionen, ikke været vidende om forfalskningerne.

Korrespondancen skulle angiveligt have fundet sted fra efteråret 2013 og frem til nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere