Artikel top billede

Kommune udskifter receptionist med fladskærm

Kommuner sender robot-støvsugere ud til ældre borgere i stor stil - nu har Kolding Kommune også hyret en robot-receptionist.

Måske skal receptionisterne i landets 98 kommuner ryste i bukserne.

I hvert fald er faktum, at hvis du tropper op i Kolding Kommunes by- og udviklingsforvaltning, møder du ikke en flink, smilende receptionist.

For nu vil du i stedet møde en såkaldt "bemandingsfri, digital receptionist".

"Fremover mødes borgere af en elektronisk informationsstander, hvor borgeren kan finde og tilkalde relevante medarbejdere."

"Når valget er foretaget, tilkaldes medarbejderen via mail og sms til serviceområdet," forklarer kommunen om tiltaget.

"Her skaber vi en løsning, hvor borgere og gæster kan hjælpe sig selv," forklarer digitaliseringskonsulent Jan Neergaard fra Kolding Kommune.

I øvrigt oplyser kommunen også, at den bemandingsfri digitale receptionist er "...en af de første i Danmark".

Brugte mange ressourcer

Under alle omstændigheder giver den nye "medarbejder" flere åbningstimer i byggesagsafdelingen og forbedrer servicen på en række områder.

"Undersøgelser har vist, at vi brugte mange ressourcer på at finde den rette medarbejder og mødelokaler i forvaltningen," forklarer digitaliseringskonsulent Jan Neergaard.

I øvrigt er "robot-receptionisten" blot ét af flere it-tiltag i kommunen.

Et nyt tilbud bliver også, at borgere via kolding.dk kan bestille tid hos en byggesagsbehandler.

Derudover tilbydes der fra begyndelsen af april mulighed for at "bestille, betale og selv printe beboerparkeringslicenser".

Over en tre-årig periode vil digitaliseringskonsulenten udvikle og søsætte projekter i forvaltningen, så servicen til borgerne og virksomhederne forbedres, samtidig med at de administrative rutiner forenkles, og der kan bruges mere tid på sagsbehandling og service.

Altså essensen af digital forvaltning, som Kolding Kommune nu har fået en doping-indsprøjtning af.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.