Artikel top billede

Fejl i dansk it-system koster en halv milliard kroner

En fejl i et i forvejen udskældt it-system har kostet en halv milliard kroner. "Det er ikke så godt," lyder det.

Et notat fra Skat afslører, at fejl i et it-system til opkrævelse af blandt andet licens og p-bøder har kostet statskassen en halv milliard kroner.

Det skriver Metroxpress.

Årsagen er, at det omstridte system EFI ikke gjorde Skats folk opmærksomme på, at visse regninger stod overfor at blive forældede.

Til avisen bekræfter formand Jørn Rise fra Dansk Told og Skatteforbund, at en af fejlene er, at der ikke er indført forældelsesdatoer på regninger i systemet.

"Det er ikke så godt. Folk skal jo ikke betale de krav, der er blevet forældede. Mange regninger er blevet forældede, uden at Skat har vidst noget om det," udtaler han til Metroxpress.

508 millioner kroner

Underdirektør for Betaling og Inddrivelse i Skat Kirsten Otbo skriver i en mail til avisen:

"Skats regnskab for 2013 er blevet reduceret med 508 millioner kroner for at tage højde for, at en del af posterne i regnskabet de facto er forældede, men endnu ikke afskrevet i regnskabet."

"Skat er ved at opgøre det konkrete omfang af og årsag til forældede krav."

Det er ikke første gang, at EFI-systemet har været i vælten. For nylig kom det frem, at Skat har måttet indkalde flere hundrede ekstra folk for at få bugt med opkrævningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere