Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Her kommer de danske fup-mails fra

Hovedparten af de danske phishing-mails kommer fra ét land. Dansk politi har svært ved at stille noget op.

Et netværk bestående af 26 marokkanere efterforskes i øjeblikket for at stå bag hovedparten af de officielt udseende mail fra Skat, teleselskaber og banker, som narrer danskere til at udlevere password, kontonumre og personlige oplysninger.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dansk politi har svært ved at stille noget op over for de udenlandske netsvindlere, som ofte kommer fra lande uden for Europa og åbenlyst praler med deres fupnumre på Facebook.

Det erkender Johnny Lundberg, chef for Nites, Rigspolitiets afdeling for it-kriminalitet.

"Udfordringen er, at it-kriminaliteten er grænseoverskridende, og at man i de forskellige lande prioriterer forskelligt," siger Johnny Lundberg til avisen.

Ifølge Troels Ørting Jørgensen, leder af Europols cyber crime-center, ligger det i de it-kriminelles forretningsmodel, at de opererer fra lande, som ikke udleverer egne statsborgere.

Han fortæller, at det ikke er usædvanligt, at de it-kriminelle blærer sig.

"De tjener millioner af kroner, og vi har set videoer, hvor de åbenlyst praler med det. Blandt andet har vi set den øverste leder af en kriminel organisation udlodde en Ferrari og en Audi Q7 til de "medarbejdere," som kunne tjene flest penge ind til organisationen på en måned," siger Troels Ørting Jørgensen til Jyllands-Posten.

Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS har videregivet sin efterforskning af de marokkanske phishing-mails til politiet, uden at det har ført til anholdelser.

»Det er frustrerende. Jeg er sikker på, at de kriminelle glæder sig over, at politiet ikke foretager sig noget, men det er surt for alle de mennesker, som har mistet penge,« siger han til avisen.

Johnny Lundberg afviser at kommentere den konkrete sag.

Læs også:

De fem mest populære svindelnumre på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere