Artikel top billede

Her kommer de danske fup-mails fra

Hovedparten af de danske phishing-mails kommer fra ét land. Dansk politi har svært ved at stille noget op.

Et netværk bestående af 26 marokkanere efterforskes i øjeblikket for at stå bag hovedparten af de officielt udseende mail fra Skat, teleselskaber og banker, som narrer danskere til at udlevere password, kontonumre og personlige oplysninger.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dansk politi har svært ved at stille noget op over for de udenlandske netsvindlere, som ofte kommer fra lande uden for Europa og åbenlyst praler med deres fupnumre på Facebook.

Det erkender Johnny Lundberg, chef for Nites, Rigspolitiets afdeling for it-kriminalitet.

"Udfordringen er, at it-kriminaliteten er grænseoverskridende, og at man i de forskellige lande prioriterer forskelligt," siger Johnny Lundberg til avisen.

Ifølge Troels Ørting Jørgensen, leder af Europols cyber crime-center, ligger det i de it-kriminelles forretningsmodel, at de opererer fra lande, som ikke udleverer egne statsborgere.

Han fortæller, at det ikke er usædvanligt, at de it-kriminelle blærer sig.

"De tjener millioner af kroner, og vi har set videoer, hvor de åbenlyst praler med det. Blandt andet har vi set den øverste leder af en kriminel organisation udlodde en Ferrari og en Audi Q7 til de "medarbejdere," som kunne tjene flest penge ind til organisationen på en måned," siger Troels Ørting Jørgensen til Jyllands-Posten.

Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS har videregivet sin efterforskning af de marokkanske phishing-mails til politiet, uden at det har ført til anholdelser.

»Det er frustrerende. Jeg er sikker på, at de kriminelle glæder sig over, at politiet ikke foretager sig noget, men det er surt for alle de mennesker, som har mistet penge,« siger han til avisen.

Johnny Lundberg afviser at kommentere den konkrete sag.

Læs også:

De fem mest populære svindelnumre på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.