Artikel top billede

Seks år efter it-skandale: Jensby-ruin går til domstol

Seks år efter Stein Baggers it-skandale brød ud, er Asger Jensbys it-ruin, JMI Invest, gået til domstolen.

I 2008 kollapsede IT Factory, Stein Bagger røg i fængsel - og er sågar ude igen - men det betyder langt fra, at sagen er slut.

I det senest aflagte regnskab fra JMI Invest A/S, der var Asger Jensbys investeringselskab, og som i øvrigt også komikeren Finn Nørbygaard var tilknyttet, skriver ledelsen, at man har hevet en sag for domstolene.

Den spegede sag stammer fra maj 2010, da konkursboet efter IT Factory med kurator Boris Frederiksen i spidsen krævede 27,5 millioner kroner grundet nogle skattetekniske forhold.

"JMI Invest har indbragt afgørelsen for domstolene," står der i regnskabet afleveret til Erhvervsstyrelsen i april 2014.

Hos JMI Invest, der i 2012 fik den rutinerede it-mand Peter Perregaard i bestyrelsesformands-stolen for at lande selskabets aktiviteter ordentligt, bekræftes sagen.

"Ja, der verserer en sag," fortæller Peter Perregaard til Computerworld.

For selskabets ledelse er afgjort ikke enig i, at man skal betale pengene.

"Det er fortsat ledelsens vurdering, at kravet ikke vil medføre tab for JMI Invest A/S," fremgår det af regnskabet.

Kontrolleret afvikling

JMI Invest ejede ikke bare i sin tid de guldrandede aktier i IT Factory, men havde også ejerandele i andre it-virksomheder. Og har det fortsat.

Men investeringerne er stoppet. I stedet har mandatet været en kontrolleret afvikling.

"Vi skulle drive virksomhederne så godt som muligt og sælge virksomhederne på det rigtige tidspunkt," fortæller Peter Perregaard.

Imidlertid er der ikke sat nogen tidsfrist.

"Så vi er ikke pisket til det," forklarer han.

Samtidig er den såkaldte kreditoraftale, der holder skuden oven vande, blevet forlænget til 2016.

Dog er porteføljen blevet markant mindre, oplyser Peter Perregaard.

Færre opgaver og løndump

Derfor har bestyrelsen også givet direktionen et løndump.

"Bestyrelsen har i 2013 forhandlet en ny kontrakt med direktionen, og i den forbindelse er der udbetalt kompensation til direktionen mod en markant reduktion af den fremadrettede honorering af direktionen," hedder det i regnskabet.

Peter Perregaard forklarer, at der ganske enkelt var for få selskaber i porteføjlen til at det kunne bære et fuldstidsjob.

"Derfor blev vi enige med med direktøren om, at han også kunne bruge tid på noget andet, men fortsat hjælpe os," forklarer Peter Perregaard.

Uafsluttet milliardslagsmål 

I dag er Asger Jensby forlængst ude af investeringsselskabet og har startet en lille it-firma i Norge.

Stein Bagger har afsonet sin straf, mens et andet juridiske udestående er konkursboets milliardkrav imod revisionsselskabet KPMG.

Det slagsmål kan potentielt vare i mange år.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere