Artikel top billede

Seks år efter it-skandale: Jensby-ruin går til domstol

Seks år efter Stein Baggers it-skandale brød ud, er Asger Jensbys it-ruin, JMI Invest, gået til domstolen.

I 2008 kollapsede IT Factory, Stein Bagger røg i fængsel - og er sågar ude igen - men det betyder langt fra, at sagen er slut.

I det senest aflagte regnskab fra JMI Invest A/S, der var Asger Jensbys investeringselskab, og som i øvrigt også komikeren Finn Nørbygaard var tilknyttet, skriver ledelsen, at man har hevet en sag for domstolene.

Den spegede sag stammer fra maj 2010, da konkursboet efter IT Factory med kurator Boris Frederiksen i spidsen krævede 27,5 millioner kroner grundet nogle skattetekniske forhold.

"JMI Invest har indbragt afgørelsen for domstolene," står der i regnskabet afleveret til Erhvervsstyrelsen i april 2014.

Hos JMI Invest, der i 2012 fik den rutinerede it-mand Peter Perregaard i bestyrelsesformands-stolen for at lande selskabets aktiviteter ordentligt, bekræftes sagen.

"Ja, der verserer en sag," fortæller Peter Perregaard til Computerworld.

For selskabets ledelse er afgjort ikke enig i, at man skal betale pengene.

"Det er fortsat ledelsens vurdering, at kravet ikke vil medføre tab for JMI Invest A/S," fremgår det af regnskabet.

Kontrolleret afvikling

JMI Invest ejede ikke bare i sin tid de guldrandede aktier i IT Factory, men havde også ejerandele i andre it-virksomheder. Og har det fortsat.

Men investeringerne er stoppet. I stedet har mandatet været en kontrolleret afvikling.

"Vi skulle drive virksomhederne så godt som muligt og sælge virksomhederne på det rigtige tidspunkt," fortæller Peter Perregaard.

Imidlertid er der ikke sat nogen tidsfrist.

"Så vi er ikke pisket til det," forklarer han.

Samtidig er den såkaldte kreditoraftale, der holder skuden oven vande, blevet forlænget til 2016.

Dog er porteføljen blevet markant mindre, oplyser Peter Perregaard.

Færre opgaver og løndump

Derfor har bestyrelsen også givet direktionen et løndump.

"Bestyrelsen har i 2013 forhandlet en ny kontrakt med direktionen, og i den forbindelse er der udbetalt kompensation til direktionen mod en markant reduktion af den fremadrettede honorering af direktionen," hedder det i regnskabet.

Peter Perregaard forklarer, at der ganske enkelt var for få selskaber i porteføjlen til at det kunne bære et fuldstidsjob.

"Derfor blev vi enige med med direktøren om, at han også kunne bruge tid på noget andet, men fortsat hjælpe os," forklarer Peter Perregaard.

Uafsluttet milliardslagsmål 

I dag er Asger Jensby forlængst ude af investeringsselskabet og har startet en lille it-firma i Norge.

Stein Bagger har afsonet sin straf, mens et andet juridiske udestående er konkursboets milliardkrav imod revisionsselskabet KPMG.

Det slagsmål kan potentielt vare i mange år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere