Artikel top billede

Omadas stifter og direktør Morten Boel Sigurdsson kan glæde sig over et rekordstort overskud efter et år hvor kundernes fokus på øget datasikkerhed har ekstra skub i forretningen.

Dansk sikkerhedsfirma skovler penge ind

Kunderne vil have styr på, hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke data. Det sikrer rekordregnskab for dansk it-sikkerhedsfirma.

Det danske it-sikkerhedsfirma Omada følger op på mange års succes og fortsætter med at skovle penge ind.

Selskabets netop offentliggjorte regnskab viser ny rekord i overskud med et plus på godt 12 millioner kroner før skat ud af et bruttoresultat på 19 millioner kroner.

Omadas stifter og øverste chef Morten Boel Sigurdsson har det seneste år tydeligt mærket den øgede opmærksomhed på sikring af data hos de store multinationale virksomheder, der er Omadas nøglekunder.

Han fortæller, at Omada ud over det pæne overskud også har vækstet forretning. Han ønsker dog ikke at oplyse selskabets præcise omsætning, men nøjes med at berette om "robust to-cifret vækst". Specielt det amerikanske og tyske marked har bidraget stærkt til den positive udvikling.

"Vi har tydeligt mærket det øgede fokus på sikring af data. Men vores årsregnskab afspejler også, at vi har målrettet vores fokus på innovation, kunder og leverance. Vores salg i Tyskland og USA har båret en stor del af væksten, hvilket vi finder positivt, da det er store markeder med stort potentiale for yderligere vækst," siger Morten Boel Sigurdsson.

Omada har siden starten i år 2000 specialiseret sig i at designe systemer, der kan administrere medarbejderes adgang til kritiske eller forretningsfølsomme data - en disciplin, der i branchens særlige nørd-lingo går under navnet identity & access governance. Løsningerne er udviklet til teknologier fra SAP og især Microsoft.

Morten Boel Sigurdsson peger desuden på, at lovgivningens krav til datasikkerhed er blevet skærpet i flere lande. Det sætter yderligere skub i forretningen.

"Identitetsstyring skal være hurtigere, lettere, mere sikkert, og det skal afhjælpe eventuelle revisionspåtegninger omkring datasikkerhed. Vores kunder er primært store virksomheder og ofte fra den finansielle branche, farmaceutiske branche, energibranchen, produktionsvirksomheder eller den offentlige sektor, men alle virksomheder bør i dag have en plan for datasikkerhed," siger han.

Omada har i flere år været en af branchens absolutte kæledægger med et hav af priser og rosende omtaler fra internationale medier og analysebureauer.

Senest har Gartner udråbt Omada som en betydelig konkurrent til nogle af verdens største virksomheder inden for området. I Microsoft-regi har Omada desuden hele tre gange været kåret som bedste partner på verdensplan.

Læs også:

Fire danske forhandlere med i opløbet om Microsofts "Oscar"

Danske Omada vinder stor Microsoft-pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
CPR-numre, mailadresser eller sundhedsdata: Hver eneste lækket oplysning koster nordiske virksomheder næsten 900 kroner
Norden er langsom til at rydde op efter datalækager. Og så koster det 16,5 millioner kroner per databrud, viser ny undersøgelse. Det betyder, at nordiske virksomheder i snit betaler næsten 900 kroner per lækket oplysning.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.