Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Omadas stifter og direktør Morten Boel Sigurdsson kan glæde sig over et rekordstort overskud efter et år hvor kundernes fokus på øget datasikkerhed har ekstra skub i forretningen.

Dansk sikkerhedsfirma skovler penge ind

Kunderne vil have styr på, hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke data. Det sikrer rekordregnskab for dansk it-sikkerhedsfirma.

Det danske it-sikkerhedsfirma Omada følger op på mange års succes og fortsætter med at skovle penge ind.

Selskabets netop offentliggjorte regnskab viser ny rekord i overskud med et plus på godt 12 millioner kroner før skat ud af et bruttoresultat på 19 millioner kroner.

Omadas stifter og øverste chef Morten Boel Sigurdsson har det seneste år tydeligt mærket den øgede opmærksomhed på sikring af data hos de store multinationale virksomheder, der er Omadas nøglekunder.

Han fortæller, at Omada ud over det pæne overskud også har vækstet forretning. Han ønsker dog ikke at oplyse selskabets præcise omsætning, men nøjes med at berette om "robust to-cifret vækst". Specielt det amerikanske og tyske marked har bidraget stærkt til den positive udvikling.

"Vi har tydeligt mærket det øgede fokus på sikring af data. Men vores årsregnskab afspejler også, at vi har målrettet vores fokus på innovation, kunder og leverance. Vores salg i Tyskland og USA har båret en stor del af væksten, hvilket vi finder positivt, da det er store markeder med stort potentiale for yderligere vækst," siger Morten Boel Sigurdsson.

Omada har siden starten i år 2000 specialiseret sig i at designe systemer, der kan administrere medarbejderes adgang til kritiske eller forretningsfølsomme data - en disciplin, der i branchens særlige nørd-lingo går under navnet identity & access governance. Løsningerne er udviklet til teknologier fra SAP og især Microsoft.

Morten Boel Sigurdsson peger desuden på, at lovgivningens krav til datasikkerhed er blevet skærpet i flere lande. Det sætter yderligere skub i forretningen.

"Identitetsstyring skal være hurtigere, lettere, mere sikkert, og det skal afhjælpe eventuelle revisionspåtegninger omkring datasikkerhed. Vores kunder er primært store virksomheder og ofte fra den finansielle branche, farmaceutiske branche, energibranchen, produktionsvirksomheder eller den offentlige sektor, men alle virksomheder bør i dag have en plan for datasikkerhed," siger han.

Omada har i flere år været en af branchens absolutte kæledægger med et hav af priser og rosende omtaler fra internationale medier og analysebureauer.

Senest har Gartner udråbt Omada som en betydelig konkurrent til nogle af verdens største virksomheder inden for området. I Microsoft-regi har Omada desuden hele tre gange været kåret som bedste partner på verdensplan.

Læs også:

Fire danske forhandlere med i opløbet om Microsofts "Oscar"

Danske Omada vinder stor Microsoft-pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.