Artikel top billede

Omadas stifter og direktør Morten Boel Sigurdsson kan glæde sig over et rekordstort overskud efter et år hvor kundernes fokus på øget datasikkerhed har ekstra skub i forretningen.

Dansk sikkerhedsfirma skovler penge ind

Kunderne vil have styr på, hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke data. Det sikrer rekordregnskab for dansk it-sikkerhedsfirma.

Det danske it-sikkerhedsfirma Omada følger op på mange års succes og fortsætter med at skovle penge ind.

Selskabets netop offentliggjorte regnskab viser ny rekord i overskud med et plus på godt 12 millioner kroner før skat ud af et bruttoresultat på 19 millioner kroner.

Omadas stifter og øverste chef Morten Boel Sigurdsson har det seneste år tydeligt mærket den øgede opmærksomhed på sikring af data hos de store multinationale virksomheder, der er Omadas nøglekunder.

Han fortæller, at Omada ud over det pæne overskud også har vækstet forretning. Han ønsker dog ikke at oplyse selskabets præcise omsætning, men nøjes med at berette om "robust to-cifret vækst". Specielt det amerikanske og tyske marked har bidraget stærkt til den positive udvikling.

"Vi har tydeligt mærket det øgede fokus på sikring af data. Men vores årsregnskab afspejler også, at vi har målrettet vores fokus på innovation, kunder og leverance. Vores salg i Tyskland og USA har båret en stor del af væksten, hvilket vi finder positivt, da det er store markeder med stort potentiale for yderligere vækst," siger Morten Boel Sigurdsson.

Omada har siden starten i år 2000 specialiseret sig i at designe systemer, der kan administrere medarbejderes adgang til kritiske eller forretningsfølsomme data - en disciplin, der i branchens særlige nørd-lingo går under navnet identity & access governance. Løsningerne er udviklet til teknologier fra SAP og især Microsoft.

Morten Boel Sigurdsson peger desuden på, at lovgivningens krav til datasikkerhed er blevet skærpet i flere lande. Det sætter yderligere skub i forretningen.

"Identitetsstyring skal være hurtigere, lettere, mere sikkert, og det skal afhjælpe eventuelle revisionspåtegninger omkring datasikkerhed. Vores kunder er primært store virksomheder og ofte fra den finansielle branche, farmaceutiske branche, energibranchen, produktionsvirksomheder eller den offentlige sektor, men alle virksomheder bør i dag have en plan for datasikkerhed," siger han.

Omada har i flere år været en af branchens absolutte kæledægger med et hav af priser og rosende omtaler fra internationale medier og analysebureauer.

Senest har Gartner udråbt Omada som en betydelig konkurrent til nogle af verdens største virksomheder inden for området. I Microsoft-regi har Omada desuden hele tre gange været kåret som bedste partner på verdensplan.

Læs også:

Fire danske forhandlere med i opløbet om Microsofts "Oscar"

Danske Omada vinder stor Microsoft-pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere