Artikel top billede

Omadas stifter og direktør Morten Boel Sigurdsson kan glæde sig over et rekordstort overskud efter et år hvor kundernes fokus på øget datasikkerhed har ekstra skub i forretningen.

Dansk sikkerhedsfirma skovler penge ind

Kunderne vil have styr på, hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke data. Det sikrer rekordregnskab for dansk it-sikkerhedsfirma.

Det danske it-sikkerhedsfirma Omada følger op på mange års succes og fortsætter med at skovle penge ind.

Selskabets netop offentliggjorte regnskab viser ny rekord i overskud med et plus på godt 12 millioner kroner før skat ud af et bruttoresultat på 19 millioner kroner.

Omadas stifter og øverste chef Morten Boel Sigurdsson har det seneste år tydeligt mærket den øgede opmærksomhed på sikring af data hos de store multinationale virksomheder, der er Omadas nøglekunder.

Han fortæller, at Omada ud over det pæne overskud også har vækstet forretning. Han ønsker dog ikke at oplyse selskabets præcise omsætning, men nøjes med at berette om "robust to-cifret vækst". Specielt det amerikanske og tyske marked har bidraget stærkt til den positive udvikling.

"Vi har tydeligt mærket det øgede fokus på sikring af data. Men vores årsregnskab afspejler også, at vi har målrettet vores fokus på innovation, kunder og leverance. Vores salg i Tyskland og USA har båret en stor del af væksten, hvilket vi finder positivt, da det er store markeder med stort potentiale for yderligere vækst," siger Morten Boel Sigurdsson.

Omada har siden starten i år 2000 specialiseret sig i at designe systemer, der kan administrere medarbejderes adgang til kritiske eller forretningsfølsomme data - en disciplin, der i branchens særlige nørd-lingo går under navnet identity & access governance. Løsningerne er udviklet til teknologier fra SAP og især Microsoft.

Morten Boel Sigurdsson peger desuden på, at lovgivningens krav til datasikkerhed er blevet skærpet i flere lande. Det sætter yderligere skub i forretningen.

"Identitetsstyring skal være hurtigere, lettere, mere sikkert, og det skal afhjælpe eventuelle revisionspåtegninger omkring datasikkerhed. Vores kunder er primært store virksomheder og ofte fra den finansielle branche, farmaceutiske branche, energibranchen, produktionsvirksomheder eller den offentlige sektor, men alle virksomheder bør i dag have en plan for datasikkerhed," siger han.

Omada har i flere år været en af branchens absolutte kæledægger med et hav af priser og rosende omtaler fra internationale medier og analysebureauer.

Senest har Gartner udråbt Omada som en betydelig konkurrent til nogle af verdens største virksomheder inden for området. I Microsoft-regi har Omada desuden hele tre gange været kåret som bedste partner på verdensplan.

Læs også:

Fire danske forhandlere med i opløbet om Microsofts "Oscar"

Danske Omada vinder stor Microsoft-pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”