Artikel top billede

Her er nyhederne i den næste udgave af Android

Her kan du se de nyheder, som du får i den næste version af Googles ultra-populære styresystem til din smartphone.

Google har fremvist den kommende version af firmaets styresystem til mobiler, Android L.

Den næste store opdatering af Android kan faktisk allerede hentes i en tidlig udgave.

Nederst i artiklen kan du se, hvordan systemet ser ud, når det er installeret på en Nexus 5-telefon.

Her kan du også få en fornemmelse af, hvordan det ser ud med nyheder i søgegigantens mobilplatform i forhold til den version, der hedder KitKat.

Tidlig version

Android L er netop efterfølgeren til Android Kit-Kat.

Mest påfaldende er det nye design.

Google kalder selv designet for "Material Design," som fremhæver dybdevirkning og animationer.

Det første, man bemærker under opstarten, er da også en ny og anderledes Google-animation, der ender ud i en opstartsguide.

Andre eksempler ses i indstillingsmenuen, der både har fået nyt ikon og nyt design. Samtidig har tastaturet har fået en ansigtsløftning i Android L.

Med Android L kommer også en række forbedringer som eksempelvis en nye låse-funktion, der gør, at telefonen er åben, hvis du samtidig bærer et andet apparat, som du har åbnet - for eksempel en tablet eller en bærbar computer eller lignende.

På den måde slipper du for at skulle taste din kode ind hele tiden.

Versionen bærer dog præg af, at der er tale om en tidlig version, som du skal være lidt forsigtig med at installere på din telefon.

Det skriver Amobil.no.

Efter at have installeret programmet, oplevede den norske mobilavis, at systemet gik ned flere gange i forsøget på at arbejde sig gennem opstarten.

Hvis du selv vil afprøve udgaven, kan den hentes hos Google, men efter Amobils test lyder anbefalingen at vente lidt endnu.

Der er stadig masser af fejlmeddelelser, og udgaven er for ustabil til brug på en telefon, der anvendes til dagligt brug.

Hvis du slet ikke kan vente med at installere programmet, er der dog en mulighed for at nedgradere til KitKat, hvis du fortryder, fortæller Google.

Du kan i øvrigt se hele Googles keynote, hvor firmaet præsenterer nyheder, herunder Android L, her.

KitKat mod L

TekTv sammenligner en ældre Nexus 4-telefon, der kører Android 4.4 KitKat, med en helt ny-opdateret Nexus 5 med Android L.

I videoen kan du se, hvordan den nye version tager sig ud i praksis.

Google har på sin store Google I/O-konference præsenteret en hel vifte af nye produkter, der snart vil være på vej til dig. Se nyhederne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere