Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Giv fem spilklassikere nyt liv på din tablet

Vi har fundet fem nyere spilklassikere frem, som du med god samvittighed kan tage et gensyn med på din tablet.

X-Com: Enemy Unknown
Spiludviklerne fra Firaxis Games beviste med X-Com: Enemy Unknown, at hele det turbaserede spildesign slet ikke har udlevet sin rolle i forhold til de mere stressende realtime-designs.

Så når rumvæsner i en nær fremtid invaderer Jorden, skal de selvfølgelig bekæmpes træk for træk. Udgangspunktet er det klassiske X-Com fra 1994, men alt i spillet er poleret og trimmet til nutidens forventninger, når X-Com soldaterne skal sendes i kamp, mens forskerne på basen forsker i ny teknologi.

Mens spillet fungerede fantastisk på pc og konsol, er den berøringsfølsomme skærm som skabt til turbaseret strategi. Der er barberet detaljer af grafikken på den mobile udgave af spillet, og der er ikke nogen multiplayer-funktion - men kernen af spillet er fortsat et af de bedste strategispil i årevis.

iOS 

Android

Grand Theft Auto: Vice City
Der var engang, da lækkert hår, habitter i pink pastel og sportsvognens bilradio tunet til Laura Branigans seneste (og eneste) hit Self Control fyldte hele verdenen. En verden hvor argumenterne blev slået fast med en uzi, og salget af kokain finansierede en overdådig livsstil.

Grand Theft Auto: Vice City er til dato det stilmæssigt mest gennemførte spil i serien - og det er det også på tablet, hvor det spiller som en hyldest til alting 80'er.

Du er placeret i rollen som Tommy Vercetti (som skuespilleren Ray Liotta leverer stemmen til), nyankommet til Vice City med kurs mod byens kriminelle top i en historie der referer ikke så lidt til både filmen Scarface og tv-serien Miami Vice. Styringen på tablet er ikke helt problemfri, og der skal investeres lidt tid i at tilpasse den til eget behov.

iOS 

Android

The Secret of Monkey Island

Når et spil som Monkey Island efter knap 25 år stadig er værd at bruge tid på, er det, fordi det både er sjovt og intelligent lavet. Historien om Guybrush Threepwood, der drømmer om at blive pirat, og samtidig både finder kærligheden og en ærkefjende i den udøde pirat Kaptajn Le Chuck, er i sig selv tiltalende - og så er den samtidig fyldt med tåbeligt sjove og inspirerede ideer.

Spillets to primære bagmænd Ron Gilbert og Tim Schafer har hver især nærmest legendarisk status blandt såvel spilfans som udviklere, og spillets noget nær obligatorisk at have spillet.

Konverteringen til iOS kunne have været bedre, og brugerfladen er tider ikke så intuitiv som den burde. Men spillet fejler ikke noget.

iOS

Bastion

En katastrofal begivenhed har forvandlet verden til en tilsyneladende uendelig række af flyvende, fragmenterede landmasser, som du i rollen som The Kid skal begive dig ud i på vejen mod Bastion - stedet hvor de overlevende skal samles i tilfælde af netop en katastrofe.

Bastion er et actionrollespil leveret i en isometrisk synsvinkel, og beriget med en helt særegen visuel stil hvor de akvarellignende omgivelser samler sig for fødderne af The Kid, som du bevæger dig omkring i spilverdenen.

Den berøringsfølsomme skærm er som skabt til Bastion, og så er det et spil der bør nydes med hovedtelefoner på, da det velkomponerede soundtracket alene er spillets pris rigeligt værd.

iOS

Star Wars: Knight of the old Republic
I en galakse langt, langt borte længe før Darth Vader besværet trak vejret gennem sin modekatastrofe af en hjelm - faktisk omkring 3.000 år før - blev der svunget mangt et lyssværd mens Jedi-riddere og Sith-tilhængere kæmpede om magten. Det er i denne fjerne, men alligevel meget genkendelige Star Wars-verden, at spilleren vågner op med en ødelagt hukommelse, og skal tage kampen op mod den grumme Sith-fyrste Darth Malak.

Spillets manuskript er elegant skrevet, og du tvinges konstant til at vælge side mellem Kraftens lyse og mørke side - du har virkelig mulighed for at være både spejderdreng og gennemført badass. Det er klassisk rollespil med et kampsystem og brugerflade, som virkelig egner sig til den berøringsfølsomme skærm.

iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.