Artikel top billede

Giv fem spilklassikere nyt liv på din tablet

Vi har fundet fem nyere spilklassikere frem, som du med god samvittighed kan tage et gensyn med på din tablet.

X-Com: Enemy Unknown
Spiludviklerne fra Firaxis Games beviste med X-Com: Enemy Unknown, at hele det turbaserede spildesign slet ikke har udlevet sin rolle i forhold til de mere stressende realtime-designs.

Så når rumvæsner i en nær fremtid invaderer Jorden, skal de selvfølgelig bekæmpes træk for træk. Udgangspunktet er det klassiske X-Com fra 1994, men alt i spillet er poleret og trimmet til nutidens forventninger, når X-Com soldaterne skal sendes i kamp, mens forskerne på basen forsker i ny teknologi.

Mens spillet fungerede fantastisk på pc og konsol, er den berøringsfølsomme skærm som skabt til turbaseret strategi. Der er barberet detaljer af grafikken på den mobile udgave af spillet, og der er ikke nogen multiplayer-funktion - men kernen af spillet er fortsat et af de bedste strategispil i årevis.

iOS 

Android

Grand Theft Auto: Vice City
Der var engang, da lækkert hår, habitter i pink pastel og sportsvognens bilradio tunet til Laura Branigans seneste (og eneste) hit Self Control fyldte hele verdenen. En verden hvor argumenterne blev slået fast med en uzi, og salget af kokain finansierede en overdådig livsstil.

Grand Theft Auto: Vice City er til dato det stilmæssigt mest gennemførte spil i serien - og det er det også på tablet, hvor det spiller som en hyldest til alting 80'er.

Du er placeret i rollen som Tommy Vercetti (som skuespilleren Ray Liotta leverer stemmen til), nyankommet til Vice City med kurs mod byens kriminelle top i en historie der referer ikke så lidt til både filmen Scarface og tv-serien Miami Vice. Styringen på tablet er ikke helt problemfri, og der skal investeres lidt tid i at tilpasse den til eget behov.

iOS 

Android

The Secret of Monkey Island

Når et spil som Monkey Island efter knap 25 år stadig er værd at bruge tid på, er det, fordi det både er sjovt og intelligent lavet. Historien om Guybrush Threepwood, der drømmer om at blive pirat, og samtidig både finder kærligheden og en ærkefjende i den udøde pirat Kaptajn Le Chuck, er i sig selv tiltalende - og så er den samtidig fyldt med tåbeligt sjove og inspirerede ideer.

Spillets to primære bagmænd Ron Gilbert og Tim Schafer har hver især nærmest legendarisk status blandt såvel spilfans som udviklere, og spillets noget nær obligatorisk at have spillet.

Konverteringen til iOS kunne have været bedre, og brugerfladen er tider ikke så intuitiv som den burde. Men spillet fejler ikke noget.

iOS

Bastion

En katastrofal begivenhed har forvandlet verden til en tilsyneladende uendelig række af flyvende, fragmenterede landmasser, som du i rollen som The Kid skal begive dig ud i på vejen mod Bastion - stedet hvor de overlevende skal samles i tilfælde af netop en katastrofe.

Bastion er et actionrollespil leveret i en isometrisk synsvinkel, og beriget med en helt særegen visuel stil hvor de akvarellignende omgivelser samler sig for fødderne af The Kid, som du bevæger dig omkring i spilverdenen.

Den berøringsfølsomme skærm er som skabt til Bastion, og så er det et spil der bør nydes med hovedtelefoner på, da det velkomponerede soundtracket alene er spillets pris rigeligt værd.

iOS

Star Wars: Knight of the old Republic
I en galakse langt, langt borte længe før Darth Vader besværet trak vejret gennem sin modekatastrofe af en hjelm - faktisk omkring 3.000 år før - blev der svunget mangt et lyssværd mens Jedi-riddere og Sith-tilhængere kæmpede om magten. Det er i denne fjerne, men alligevel meget genkendelige Star Wars-verden, at spilleren vågner op med en ødelagt hukommelse, og skal tage kampen op mod den grumme Sith-fyrste Darth Malak.

Spillets manuskript er elegant skrevet, og du tvinges konstant til at vælge side mellem Kraftens lyse og mørke side - du har virkelig mulighed for at være både spejderdreng og gennemført badass. Det er klassisk rollespil med et kampsystem og brugerflade, som virkelig egner sig til den berøringsfølsomme skærm.

iOS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere