Artikel top billede

Spil og tegneserie mødes på tablet

Den lille danske spiludvikler Amazu kombinerer i spillet Light Apprentice japansk inspireret rollespil med tegneserieruder og talebobler.

Et sted dybt ned under overfladen på en klode, der er sønderflået af krig og ødelæggelse, er Nate indefrosset i krystal - her har han været i dvale de sidste 300 år. Han er en af fem særlige børn begavet med magiske kræfter, de såkaldte apprentices, som er udset til at beskytte verdenen mod de hændelser, som nu har lagt jorden øde hen.

Det er her, magikeren Tlob finder og befrier ham, og på trods af at Nate synes at være blevet drænet for magiske kræfter, sætter de sammen kurs mod overfladen og et eventyr, der skal føre de fem apprentices sammen og genoprette klodens balance.

Webtegneserie bliver til spil

Historien om Nate dukkede oprindeligt op i webtegneserien Light Apprentice Nate, som spiludvikleren Igor Noronha skrev og tegnede for seks år tilbage. Tegneserien var inspireret af spillenes verden, og det har været naturligt at tage konceptet videre i retning af en mere interaktiv oplevelse.

De fortællende elementer i Light Apprentice formidles derfor i tegneserieform med dertilhørende fartstreger, billedruder og talebobler og i et grafisk udtryk, som ikke lader tvivl tilbage om hverken udgangspunkt eller inspirationskilder.

I forhold til almindelige tegneserier på tablet savner Light Apprentice imidlertid friheden til at bladre tilbage i handlingen, og hver ny tegning skal klikkes frem, hvilket giver en staccato-læseoplevelse.

Klar til turbaseret kamp

De fortællende tegneseriesekvenser bliver undervejs afløst af adventuretilstand, hvor omgivelserne som i et klassisk adventurespil skal udforskes. Der skal findes kontakter, aktiveres elementer og ikke mindst skal Nate og Tlob tage kampen mod nogle af de grumme væsner, der rumsterer i de underjordiske gange.

Kampsystemet er meget enkelt og ikke mindst turbaseret. Spilleren vælger handlingerne for Tlob og Nate, om der skal angribes eller reageres defensivt, bruges magi, sværd eller magiske drikke. Der er et meget velkomment element af timing i kampene og så en smule behov for strategisk tanke.

Men hverken kampene eller opgaverne undervejs nærmer sig noget, der virker blot en smule svært - det er knap i nærheden af udfordrende. Systemet henter inspiration fra japanske rollespil, og Nate og Tlob stiger også i niveau undervejs, men den store dybde i gameplay udebliver. Det er ærgerligt.

Meget kort fornøjelse

En af årsagerne til at Light Apprentice aldrig når at udvikle sig alverden er, at det ikke tager meget mere end 30 minutter at gennemspille det første kapitel - der er endnu tre kapitler på vej til spillet, men omfanget af disse er ukendt.

Hvis de efterfølgende kapitler imidlertid er af samme begrænsede størrelse som det første, så bliver Light Apprentice, med en pris på 19-20 kroner for det første kapitel, en noget kostbar spiloplevelse, som er mere konceptuelt interessant end værd at investere i.

iTunes

Android
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere