Artikel top billede

10 gode spil at se frem til i efteråret

Vi har fundet 10 stærke bud på spilunderholdning til efteråret.

Når sommerens lyse måneder forsvinder bag nedfaldne blade, er det tid til at kaste sig over de gode spil. Spiludgiverne står hvert år på nakken af hinanden for at smide nye spil på hylderne i månederne op til jul, og såvel de fysiske som digitale butikker bugner derfor af spiltilbud - det er en ren jungle, og der er noget for enhver smag.

Vi har derfor udvalgt 10 spil, som meget vel kunne være værd at investere i.

Wasteland 2

Spiludvikleren Brian Fargo og hans firma inXile Entertainment har kredset omkring en fortsættelse af science fiction-spillet Wasteland (fra 1988), siden han i 2003 købte rettighederne. Men først med en Kickstarter-kampagne i 2012 kom der for alvor skub i planerne, som nu langt om længe udmønter sig i et spil hensat til verden, der er en rygende ruinhob efter en verdensomspændende atomkrig.

Udgivelsesdato: 19. september

Udkommer til: Pc

FIFA 15

Et nyt år og dermed et nyt FIFA-spil - sådan er spilverdenen nu engang skruet sammen. Og er du til bold på fladskærmen, så er der ikke rigtig nogen vej uden om EA Sports spiludgave. Udgaverne til næste generationskonsollerne kan i år trække langt flere animationer og bedre grafik, hvilket i samspil med en række andre justeringer og forbedringer gerne skulle gøre spillet endnu mere realistisk at både se på og spille.

Udgivelsesdato: 25. september

Udkommer til: Pc, konsol

Alien Isolation

Femten år efter besætningen om bord på rumskibet Nostromo samlede en uønsket passager op på planeten LV-426, og Ellen Ripley med nød og næppe undslap, er det hendes datter Amanda, som må se et slimet tandsæt i øjnene. Spil baseret på Alien-filmserien har ramt forbi målet rigtig mange gange, men spiludviklerne fra The Creative Assembly synes at have indfanget gyset og gruen fra den første film. Den interessante detalje er nemlig, at spillets Alien er udstyret med sin helt egen kunstige intelligens, som udelukkende jagter spilleren på baggrund af lyd, lugt og syn - det er således umuligt at forudsige, hvor den kommer fra, da det helt afhænger af spillerens måde at bevæge sig omkring på.

Udgivelsesdato: 7. oktober

Udkommer til: Pc, konsol

Driveclub

Egentlig har spiludviklerne fra Evolution Studios bedst forstand på at smadre biler i den futuristiske bilspilserie MotorStorm, men med Driveclub har de fået til opgave at puste nyt luft i dækkene på PlayStation 4. Driveclub er således lagt an på at være et socialt forbundet bilspil og ikke simulator, hvor det i høj grad handler om at køre sammen med andre, tage udfordringer på sig og så selvfølgelig komme først over målstregen.

Udgivelsesdato: 9. oktober

Udkommer til: PS4

Skylanders: Trap Team
Skylanders har udviklet sig til at være en af de allerstørste succeser indenfor actionfigurer, og har på fremragende vis formået at sammensmelte den virtuelle spiloplevelse med det fysiske legetøj. Når seriens fjerde spil udkommer vælter det ind i butikkerne med endnu flere nye figurer samt de nye såkaldte Traps, som bruges til at indfange og spille med nogle af fjenderne i Skylanders: Trap Team. Sjovt at spille alene endnu bedre at spille sammen voksne og børn - og så er det værd at bemærke at versionen til tablets er fuldt det samme spil som til pc og konsol.

Udgivelsesdato: 10. oktober

Udkommer til: Pc, konsol, tablet

Civilization: Beyond Earth

Spiludvikleren Sid Meier har med Civilization på det nærmeste stået fadder til den klassiske "bare lige ti minutter mere". Spiloplevelsen kommer næppe til at sluge mindre tid når det tur baserede strategispil forlader jorden og begiver sig mod verdensrummet og fremmede planeter. Alle de underliggende systemer for udvikling af teknologi med videre har fået en overhaling, og spiludviklerne lover en endnu større grad af dybde i spillet.

Udgivelsesdato: 24. oktober

Udkommer til: Pc

Sunset Overdrive

I en nær fremtid har en giftig energidrik forvandlet hovedparten af befolkningen til mutanter - det hvad der kunne betragtes som verdens undergang, vælger spiludviklerne fra Insomniac Games at kalde Awesomepocalypse. Det bliver et actionspil, hvor det at have det sjovt, er langt vigtigere end realisme. Speederen er i bund, våbnene er vanvittige og byen Sunset City er en stor legeplads.

Udgivelsesdato: 31. oktober

Udkommer til: Xbox One

World of Warcraft: Warlords of Draenor
Det er længe siden spiludvikleren Blizzard talte om officielle abonnementstal for World of Warcraft, der engang havde 12 millioner brugere, men i dag angiveligt kun har circa halvdelen tilbage. World of Warcrafts femte udvidelsespakke rydder yderligere op i spillets mange systemer, så det om muligt bliver endnu lettere tilgængeligt - og så er der nok engang time-, dage eller månedsvis af nye eventyr til alle os, der stadig hænger ud i Azeroth.

Udgivelsesdato: 13. november

Udkommer til: Pc

LEGO Batman 3: Beyond Gotham
Spiludviklerne fra Telltale Games følger deres etablerede spilskabelon, når de for tredje gang tager fat i superheltene og -skurkene fra DC's tegneserieunivers. Denne gang tager de fat i en grad, så det 150 Lego-mand store figurgalleri favner såvel kendisser som Batman, Superman og Wonder Woman men også perifere skabninger som Bat-Mite, Krypto og Adam West (der spillede Batman i 1960'ernes tv-serie). Et spil der både vil tilfredsstille tegneserienostalgien og kunne levere mange timers far og søn underholdning foran skærmen.

Udgivelsesdato: 14. november

Udkommer til: Pc, konsol

Grand Theft Auto V

Godt nok har Rockstar Games actionspil Grand Theft Auto V et helt år på bagen, og kan ikke betegnes som nyt. Men GTA V udkommer inden jul til både Xbox One og PlayStation 4, så hvis du ikke allerede har spillet det, er historien om forbryderne Michael, Trevor, and Franklin i byen et af de bedste bud på tidsfordriv foran din næste generations konsol.

Udgivelsesdato: Inden jul

Udkommer til: Konsol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere