Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

10 gode spil at se frem til i efteråret

Vi har fundet 10 stærke bud på spilunderholdning til efteråret.

Når sommerens lyse måneder forsvinder bag nedfaldne blade, er det tid til at kaste sig over de gode spil. Spiludgiverne står hvert år på nakken af hinanden for at smide nye spil på hylderne i månederne op til jul, og såvel de fysiske som digitale butikker bugner derfor af spiltilbud - det er en ren jungle, og der er noget for enhver smag.

Vi har derfor udvalgt 10 spil, som meget vel kunne være værd at investere i.

Wasteland 2

Spiludvikleren Brian Fargo og hans firma inXile Entertainment har kredset omkring en fortsættelse af science fiction-spillet Wasteland (fra 1988), siden han i 2003 købte rettighederne. Men først med en Kickstarter-kampagne i 2012 kom der for alvor skub i planerne, som nu langt om længe udmønter sig i et spil hensat til verden, der er en rygende ruinhob efter en verdensomspændende atomkrig.

Udgivelsesdato: 19. september

Udkommer til: Pc

FIFA 15

Et nyt år og dermed et nyt FIFA-spil - sådan er spilverdenen nu engang skruet sammen. Og er du til bold på fladskærmen, så er der ikke rigtig nogen vej uden om EA Sports spiludgave. Udgaverne til næste generationskonsollerne kan i år trække langt flere animationer og bedre grafik, hvilket i samspil med en række andre justeringer og forbedringer gerne skulle gøre spillet endnu mere realistisk at både se på og spille.

Udgivelsesdato: 25. september

Udkommer til: Pc, konsol

Alien Isolation

Femten år efter besætningen om bord på rumskibet Nostromo samlede en uønsket passager op på planeten LV-426, og Ellen Ripley med nød og næppe undslap, er det hendes datter Amanda, som må se et slimet tandsæt i øjnene. Spil baseret på Alien-filmserien har ramt forbi målet rigtig mange gange, men spiludviklerne fra The Creative Assembly synes at have indfanget gyset og gruen fra den første film. Den interessante detalje er nemlig, at spillets Alien er udstyret med sin helt egen kunstige intelligens, som udelukkende jagter spilleren på baggrund af lyd, lugt og syn - det er således umuligt at forudsige, hvor den kommer fra, da det helt afhænger af spillerens måde at bevæge sig omkring på.

Udgivelsesdato: 7. oktober

Udkommer til: Pc, konsol

Driveclub

Egentlig har spiludviklerne fra Evolution Studios bedst forstand på at smadre biler i den futuristiske bilspilserie MotorStorm, men med Driveclub har de fået til opgave at puste nyt luft i dækkene på PlayStation 4. Driveclub er således lagt an på at være et socialt forbundet bilspil og ikke simulator, hvor det i høj grad handler om at køre sammen med andre, tage udfordringer på sig og så selvfølgelig komme først over målstregen.

Udgivelsesdato: 9. oktober

Udkommer til: PS4

Skylanders: Trap Team
Skylanders har udviklet sig til at være en af de allerstørste succeser indenfor actionfigurer, og har på fremragende vis formået at sammensmelte den virtuelle spiloplevelse med det fysiske legetøj. Når seriens fjerde spil udkommer vælter det ind i butikkerne med endnu flere nye figurer samt de nye såkaldte Traps, som bruges til at indfange og spille med nogle af fjenderne i Skylanders: Trap Team. Sjovt at spille alene endnu bedre at spille sammen voksne og børn - og så er det værd at bemærke at versionen til tablets er fuldt det samme spil som til pc og konsol.

Udgivelsesdato: 10. oktober

Udkommer til: Pc, konsol, tablet

Civilization: Beyond Earth

Spiludvikleren Sid Meier har med Civilization på det nærmeste stået fadder til den klassiske "bare lige ti minutter mere". Spiloplevelsen kommer næppe til at sluge mindre tid når det tur baserede strategispil forlader jorden og begiver sig mod verdensrummet og fremmede planeter. Alle de underliggende systemer for udvikling af teknologi med videre har fået en overhaling, og spiludviklerne lover en endnu større grad af dybde i spillet.

Udgivelsesdato: 24. oktober

Udkommer til: Pc

Sunset Overdrive

I en nær fremtid har en giftig energidrik forvandlet hovedparten af befolkningen til mutanter - det hvad der kunne betragtes som verdens undergang, vælger spiludviklerne fra Insomniac Games at kalde Awesomepocalypse. Det bliver et actionspil, hvor det at have det sjovt, er langt vigtigere end realisme. Speederen er i bund, våbnene er vanvittige og byen Sunset City er en stor legeplads.

Udgivelsesdato: 31. oktober

Udkommer til: Xbox One

World of Warcraft: Warlords of Draenor
Det er længe siden spiludvikleren Blizzard talte om officielle abonnementstal for World of Warcraft, der engang havde 12 millioner brugere, men i dag angiveligt kun har circa halvdelen tilbage. World of Warcrafts femte udvidelsespakke rydder yderligere op i spillets mange systemer, så det om muligt bliver endnu lettere tilgængeligt - og så er der nok engang time-, dage eller månedsvis af nye eventyr til alle os, der stadig hænger ud i Azeroth.

Udgivelsesdato: 13. november

Udkommer til: Pc

LEGO Batman 3: Beyond Gotham
Spiludviklerne fra Telltale Games følger deres etablerede spilskabelon, når de for tredje gang tager fat i superheltene og -skurkene fra DC's tegneserieunivers. Denne gang tager de fat i en grad, så det 150 Lego-mand store figurgalleri favner såvel kendisser som Batman, Superman og Wonder Woman men også perifere skabninger som Bat-Mite, Krypto og Adam West (der spillede Batman i 1960'ernes tv-serie). Et spil der både vil tilfredsstille tegneserienostalgien og kunne levere mange timers far og søn underholdning foran skærmen.

Udgivelsesdato: 14. november

Udkommer til: Pc, konsol

Grand Theft Auto V

Godt nok har Rockstar Games actionspil Grand Theft Auto V et helt år på bagen, og kan ikke betegnes som nyt. Men GTA V udkommer inden jul til både Xbox One og PlayStation 4, så hvis du ikke allerede har spillet det, er historien om forbryderne Michael, Trevor, and Franklin i byen et af de bedste bud på tidsfordriv foran din næste generations konsol.

Udgivelsesdato: Inden jul

Udkommer til: Konsol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.