Per Tejs Knudsen, CEO i cBrain.

cBrains måde at tænke løsninger: Derfor går det så godt for os

Top 100: Ved at åbne cloud-centre i udlandet kan cBrain sælge sin kode globalt. Her er opskriften.

Top 100: cBrain er et dansk softwarehus, som nok er mest kendt for at levere ESDH-systemer til det offentlige.

Det har firmaet gjort så effektivt, at det nu er nummer et i den kategori i Computerworlds Top 100-konkurrence.

cBrain er med andre ord kåret som årets firma i kategorien EDH- og ESDH-leverandører.

En af forklaringerne på det er, at firmaet har bidt sig godt og grundigt fast i rygraden på statens kontorer.

"Vi har fokus på den offentlige centraladministration, hvor vi har et rigtig godt fodfæste," siger Per Tejs Knudsen, CEO i cBrain

cBrains begyndte med at have fokus på at sælge software til departementerne og har i dag aftaler med ni ministerier.

Disse aftaler har betydet, at firmaets software er begyndt at brede sig ud til styrelserne, hvor firmaet har vundet en række ESDH-ordrer.

Firmaets software har vendt den elektroniske sagsbehandling på hovedet. Det har gjort produktet mere rettet mod hele forretningen, hvilket har vist sig at været en velvalgt beslutning.

ESDH-software til den elektroniske dokumentbehandling har traditionelt taget udgangspunkt i dokumenterne, med fokus på at journalisere, mens cBrain har valgt at tage udgangspunkt i de roller, der er for de ansatte i eksempelvis et departement og i forretningen.

"I stedet for at tage udgangspunkt i dokumentlagringen har vi taget udgangspunkt i hele sagsbehandlingen. Det har betydet, at vores software kan benyttes af alle fra ministeren indenfor et område og helt ned til den enkelte kontoransatte, fordi der kan tildeles roller til de forskellige brugere," fortælle han.

Det betragter Per Tejs Knudsen som en af virksomhedens vigtigste veje til succes, fordi ledelsen også er blevet brugere af systemet, hvor det tidligere kun var journaliseringsafdelingen, der kendte til ESDH-software.

"Det, vi har gjort, som er nyt, er at få ledelsen til tasterne. Vi har skabt en platform til sagsbehandling, dokumentbehandling og vidensdeling - både til det formelle og det uformelle. Det er en industriløsning rettet mod det offentlige," siger han, og fortsætter:

"Det har været vores styrke, at vi skaber produktivitet i stedet for bare at gemme dokumenter."

Når ministeren og departementschefen også anvender systemet, så kommer det mere i fokus, fortæller han. cBrain leverer oplysninger til brugeren ud fra konteksten.

Afhængig efter hvilken rolle man har i en organisation, får man altså leveret de oplysninger, der er relevante for at udføre arbejdsopgaven.

"Fordi vi har valgt at definere roller i systemet, kan vi ramme alle ansatte i en organisation," siger Per Tejs Knudsen til Computerworld.

Ligeledes har man satset på at gøre løsningen platformuafhængig, så den også kan tilgås fra tablet eller telefon.

Cloud åbner verden
For at bringe software-løsningen et skridt videre har virksomheden også skabt en cloud-baseret løsning, som nu benyttes af seks kunder.

"Sidste år indgik vi en aftale med Statens It, og fordi vores software er et standard-produkt, så blev det etableret som en cloud-løsning, som vores kunder kan tilgå direkte fra skyen. Mobile og cloud er to hoved-drivere i industrien, og det vil vi naturligvis benytte os af."

Og cloud-tjenester ser virksomheden som en mulighed for at sælge software-løsninger globalt. En disciplin som cBrain så småt er begyndt at tage hul på i England og i Tyskland.

"Vi har en rigtig stærk referenceposition i Danmark. Den vil vi bruge til at udvide til flere lande gennem cloud computing. Den første aftale har vi indgået med et offentlig ejet datacenter i en tysk delstat, der via skyen implementere vil tilbyde vores løsning til tyske myndigheder."

Gennem skyen behøver cBrain nemlig ikke etablere datterselskaber i udlandet for at sælge produkterne.

"Hvis vi kan få en udenlandsk myndighed svarende til Statens It til at levere løsningen gennem skyen, så undgår vi problemerne med at handle over grænserne. Det er svært for en tysk myndighed at købe noget i Danmark, men når produktet kommer fra en tysk leverandør, så er der ingen problemer," fortæller han.

Ved at levere softwaren ind i et tysk cloud-center, så undgår cBrain den hurdle.

Med cloud-modellen tror vi på, at vi har fundet en måde at levere software til offentlige myndigheder på tværs af landegrænser," fortæller Per Tejs Knudsen.

cBrain bevæger sig i 2014-udgaven af Top 100 til plads nummer 65 blandt de 181 danske it-virksomheder, som opfylder kriterierne for at være med i Computerworlds kåring. I 2013 var firmaet nummer 92.

I hovedkategorien software er cBrain nummer 24, hvilket er otte pladser frem i forhold til 2013-udgaven.

Læs også:

Her er sidste års vindere af Computerworld Top 100


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Dine Office 365 data er ikke sikre i skyen!
Hvis din virksomhed er blandt det hastigt voksende felt af virksomheder, som har migreret til Office 365, så kender du allerede til de mange fordele, der er ved Microsofts cloud-baserede suite. Men er du også klar over din organisations ansvar for at kontrollere og styre dine Office 365 data? Du tror måske, at der er back-up på dine gemte Office 365 data i skyen, men dette er desværre en forkert perception. Hvad hvis en medarbejder ved en fejl sletter en vigtig mail eller en vital rapport? Eller hvad hvis en utilfreds medarbejder gør det med vilje? Det er ikke kun denne slags fejl eller onde handlinger, du skal bekymre dig om, for de begrænsede sikkerhedspunkter der er bygget ind i Office 365 gør, at I er meget sårbare. I dette white paper bliver du klogere på, hvordan I kan sikre jer og undgå at ovenstående scenarie udfolder sig.