Artikel top billede

Per Tejs Knudsen, CEO i cBrain.

cBrains måde at tænke løsninger: Derfor går det så godt for os

Top 100: Ved at åbne cloud-centre i udlandet kan cBrain sælge sin kode globalt. Her er opskriften.

Top 100: cBrain er et dansk softwarehus, som nok er mest kendt for at levere ESDH-systemer til det offentlige.

Det har firmaet gjort så effektivt, at det nu er nummer et i den kategori i Computerworlds Top 100-konkurrence.

cBrain er med andre ord kåret som årets firma i kategorien EDH- og ESDH-leverandører.

En af forklaringerne på det er, at firmaet har bidt sig godt og grundigt fast i rygraden på statens kontorer.

"Vi har fokus på den offentlige centraladministration, hvor vi har et rigtig godt fodfæste," siger Per Tejs Knudsen, CEO i cBrain

cBrains begyndte med at have fokus på at sælge software til departementerne og har i dag aftaler med ni ministerier.

Disse aftaler har betydet, at firmaets software er begyndt at brede sig ud til styrelserne, hvor firmaet har vundet en række ESDH-ordrer.

Firmaets software har vendt den elektroniske sagsbehandling på hovedet. Det har gjort produktet mere rettet mod hele forretningen, hvilket har vist sig at været en velvalgt beslutning.

ESDH-software til den elektroniske dokumentbehandling har traditionelt taget udgangspunkt i dokumenterne, med fokus på at journalisere, mens cBrain har valgt at tage udgangspunkt i de roller, der er for de ansatte i eksempelvis et departement og i forretningen.

"I stedet for at tage udgangspunkt i dokumentlagringen har vi taget udgangspunkt i hele sagsbehandlingen. Det har betydet, at vores software kan benyttes af alle fra ministeren indenfor et område og helt ned til den enkelte kontoransatte, fordi der kan tildeles roller til de forskellige brugere," fortælle han.

Det betragter Per Tejs Knudsen som en af virksomhedens vigtigste veje til succes, fordi ledelsen også er blevet brugere af systemet, hvor det tidligere kun var journaliseringsafdelingen, der kendte til ESDH-software.

"Det, vi har gjort, som er nyt, er at få ledelsen til tasterne. Vi har skabt en platform til sagsbehandling, dokumentbehandling og vidensdeling - både til det formelle og det uformelle. Det er en industriløsning rettet mod det offentlige," siger han, og fortsætter:

"Det har været vores styrke, at vi skaber produktivitet i stedet for bare at gemme dokumenter."

Når ministeren og departementschefen også anvender systemet, så kommer det mere i fokus, fortæller han.

cBrain leverer oplysninger til brugeren ud fra konteksten.

Afhængig efter hvilken rolle man har i en organisation, får man altså leveret de oplysninger, der er relevante for at udføre arbejdsopgaven.

"Fordi vi har valgt at definere roller i systemet, kan vi ramme alle ansatte i en organisation," siger Per Tejs Knudsen til Computerworld.

Ligeledes har man satset på at gøre løsningen platformuafhængig, så den også kan tilgås fra tablet eller telefon.

Cloud åbner verden

For at bringe software-løsningen et skridt videre har virksomheden også skabt en cloud-baseret løsning, som nu benyttes af seks kunder.

"Sidste år indgik vi en aftale med Statens It, og fordi vores software er et standard-produkt, så blev det etableret som en cloud-løsning, som vores kunder kan tilgå direkte fra skyen. Mobile og cloud er to hoved-drivere i industrien, og det vil vi naturligvis benytte os af."

Og cloud-tjenester ser virksomheden som en mulighed for at sælge software-løsninger globalt. En disciplin som cBrain så småt er begyndt at tage hul på i England og i Tyskland.

"Vi har en rigtig stærk referenceposition i Danmark. Den vil vi bruge til at udvide til flere lande gennem cloud computing. Den første aftale har vi indgået med et offentlig ejet datacenter i en tysk delstat, der via skyen implementere vil tilbyde vores løsning til tyske myndigheder."

Gennem skyen behøver cBrain nemlig ikke etablere datterselskaber i udlandet for at sælge produkterne.

"Hvis vi kan få en udenlandsk myndighed svarende til Statens It til at levere løsningen gennem skyen, så undgår vi problemerne med at handle over grænserne. Det er svært for en tysk myndighed at købe noget i Danmark, men når produktet kommer fra en tysk leverandør, så er der ingen problemer," fortæller han.

Ved at levere softwaren ind i et tysk cloud-center, så undgår cBrain den hurdle.

Med cloud-modellen tror vi på, at vi har fundet en måde at levere software til offentlige myndigheder på tværs af landegrænser," fortæller Per Tejs Knudsen.

cBrain bevæger sig i 2014-udgaven af Top 100 til plads nummer 65 blandt de 181 danske it-virksomheder, som opfylder kriterierne for at være med i Computerworlds kåring. I 2013 var firmaet nummer 92.

I hovedkategorien software er cBrain nummer 24, hvilket er otte pladser frem i forhold til 2013-udgaven.

Læs også:

Her er sidste års vindere af Computerworld Top 100
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere