Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC peger på sig selv som mål for opkøb

Koncernchef Carsten Dilling sender sit eget selskab på banen som kandidat til at blive opkøbt.

Bølgen af opkøb på det danske og skandinaviske telemarked kan også ramme TDC.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra TDC's koncernchef Carsten Dilling, som i dagens udgave af dagbladet Børsen siger, at man i TDC forventer yderligere konsolidering i telebranchen.

"Vi tror da på, at der kommer mere konsolidering end de tre eksempler, vi nu lige har set i Skandinavien," lyder det fra TDC-bossen med henvisning til begivenhederne det sidste halve år.

Før jul annoncerede Telia og Telenor, at de samler deres danske aktiviteter i et fælles selskab. I Norge har Telia købt Tele2, mens TDC i efteråret købte det norske kabel tv-selskab Get.

Carsten Dilling sætter ikke navn på, hvem der kunne være interesseret i at købe TDC, og han understreger samtidig, at TDC driver sin forretning ud fra den forudsætning, at man i fremtiden skal stå alene.

Dilling krydrer dog sin analyse med en tvetydig udtalelse om, at netop TDC's tiltro til egen overlevelse, kan gøre selskabet mere interessant for en eventuel køber.

"Man ved aldrig, hvor det her ender, eller hvad slutspillet bliver. Vi kører vores forretning ud fra, at vi skal stå alene. Og vi tror på, at den plan er så stærk, at vi dermed bliver et mere og mere interessant opkøbsemne for dem, der er interesserede, " siger Carsten Dilling til Børsen.

TDC er en joker

Børsanalytikere og investorer bakker ifølge avisen op om signalerne fra TDC-chefen.

Aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank peger på, at Telia og Telenors danske alliance gør dem mindre sandsynlige som købere af TDC. Men TDC's køb af Get øger fokus på kabel tv-markedet, og det kan gøre selskabet attraktivt for udenlandske selskaber.

Hos Unipension betegner investeringsansvarlig Louise Jørring Gev TDC-aktien som en joker, som det er værd at holde fast i for investorerne.

Hun peger på, at konkrete opkøb eller bare forlydender om opkøb i telebranchen tidligere har været fået kursen på TDC-aktien til at stige.

"Det er også årsagen til, at vi bevarer en eksponering," siger hun.

I skrivende stund er kursen på TDC-aktien steget med 2,7 procent siden handelen på Københavns Fondsbørs åbnede i morges.

Læs også:

Carsten Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugt fra TDC stoppes

TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere