Artikel top billede

TDC peger på sig selv som mål for opkøb

Koncernchef Carsten Dilling sender sit eget selskab på banen som kandidat til at blive opkøbt.

Bølgen af opkøb på det danske og skandinaviske telemarked kan også ramme TDC.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra TDC's koncernchef Carsten Dilling, som i dagens udgave af dagbladet Børsen siger, at man i TDC forventer yderligere konsolidering i telebranchen.

"Vi tror da på, at der kommer mere konsolidering end de tre eksempler, vi nu lige har set i Skandinavien," lyder det fra TDC-bossen med henvisning til begivenhederne det sidste halve år.

Før jul annoncerede Telia og Telenor, at de samler deres danske aktiviteter i et fælles selskab. I Norge har Telia købt Tele2, mens TDC i efteråret købte det norske kabel tv-selskab Get.

Carsten Dilling sætter ikke navn på, hvem der kunne være interesseret i at købe TDC, og han understreger samtidig, at TDC driver sin forretning ud fra den forudsætning, at man i fremtiden skal stå alene.

Dilling krydrer dog sin analyse med en tvetydig udtalelse om, at netop TDC's tiltro til egen overlevelse, kan gøre selskabet mere interessant for en eventuel køber.

"Man ved aldrig, hvor det her ender, eller hvad slutspillet bliver. Vi kører vores forretning ud fra, at vi skal stå alene. Og vi tror på, at den plan er så stærk, at vi dermed bliver et mere og mere interessant opkøbsemne for dem, der er interesserede, " siger Carsten Dilling til Børsen.

TDC er en joker

Børsanalytikere og investorer bakker ifølge avisen op om signalerne fra TDC-chefen.

Aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank peger på, at Telia og Telenors danske alliance gør dem mindre sandsynlige som købere af TDC. Men TDC's køb af Get øger fokus på kabel tv-markedet, og det kan gøre selskabet attraktivt for udenlandske selskaber.

Hos Unipension betegner investeringsansvarlig Louise Jørring Gev TDC-aktien som en joker, som det er værd at holde fast i for investorerne.

Hun peger på, at konkrete opkøb eller bare forlydender om opkøb i telebranchen tidligere har været fået kursen på TDC-aktien til at stige.

"Det er også årsagen til, at vi bevarer en eksponering," siger hun.

I skrivende stund er kursen på TDC-aktien steget med 2,7 procent siden handelen på Københavns Fondsbørs åbnede i morges.

Læs også:

Carsten Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugt fra TDC stoppes

TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere