Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC peger på sig selv som mål for opkøb

Koncernchef Carsten Dilling sender sit eget selskab på banen som kandidat til at blive opkøbt.

Bølgen af opkøb på det danske og skandinaviske telemarked kan også ramme TDC.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra TDC's koncernchef Carsten Dilling, som i dagens udgave af dagbladet Børsen siger, at man i TDC forventer yderligere konsolidering i telebranchen.

"Vi tror da på, at der kommer mere konsolidering end de tre eksempler, vi nu lige har set i Skandinavien," lyder det fra TDC-bossen med henvisning til begivenhederne det sidste halve år.

Før jul annoncerede Telia og Telenor, at de samler deres danske aktiviteter i et fælles selskab. I Norge har Telia købt Tele2, mens TDC i efteråret købte det norske kabel tv-selskab Get.

Carsten Dilling sætter ikke navn på, hvem der kunne være interesseret i at købe TDC, og han understreger samtidig, at TDC driver sin forretning ud fra den forudsætning, at man i fremtiden skal stå alene.

Dilling krydrer dog sin analyse med en tvetydig udtalelse om, at netop TDC's tiltro til egen overlevelse, kan gøre selskabet mere interessant for en eventuel køber.

"Man ved aldrig, hvor det her ender, eller hvad slutspillet bliver. Vi kører vores forretning ud fra, at vi skal stå alene. Og vi tror på, at den plan er så stærk, at vi dermed bliver et mere og mere interessant opkøbsemne for dem, der er interesserede, " siger Carsten Dilling til Børsen.

TDC er en joker

Børsanalytikere og investorer bakker ifølge avisen op om signalerne fra TDC-chefen.

Aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank peger på, at Telia og Telenors danske alliance gør dem mindre sandsynlige som købere af TDC. Men TDC's køb af Get øger fokus på kabel tv-markedet, og det kan gøre selskabet attraktivt for udenlandske selskaber.

Hos Unipension betegner investeringsansvarlig Louise Jørring Gev TDC-aktien som en joker, som det er værd at holde fast i for investorerne.

Hun peger på, at konkrete opkøb eller bare forlydender om opkøb i telebranchen tidligere har været fået kursen på TDC-aktien til at stige.

"Det er også årsagen til, at vi bevarer en eksponering," siger hun.

I skrivende stund er kursen på TDC-aktien steget med 2,7 procent siden handelen på Københavns Fondsbørs åbnede i morges.

Læs også:

Carsten Dillings trepunktsplan: Nu skal kundeflugt fra TDC stoppes

TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere