Artikel top billede

Britisk kapitalfond skal løfte Omada op i sikkerheds-superligaen

Den engelske kapitalfond C5 skyder 160 millioner kroner i den danske it-succes Omada. Det skal give firmaet de nødvendige muskler til en ambitiøs vækstplan - som også vil skabe en stribe nye job.

Det danske sikkerhedsfirma Omada har allieret sig med kapitalfonden C5, som indskyder 24 millioner dollar - eller omkring 160 millioner danske kroner - som ny aktiekapital i det succesfulde danske selskab.

Den britiske kapitalfond, som er specialiseret i investeringer i sikkerhedsfirmaer med høj vækst, bliver dermed en ny stor mindretalsaktionær i det danske selskab.

De nuværende ejere af Omada bevarer dog kontrollen med selskabet. De mange rare penge skal investeres i at accelerere væksten på både det europæiske og især det amerikanske marked.

Planen er ifølge Omadas direktør og stifter Morten Boel Sigurdsson at løfte Omada til et nyt niveau som international spiller på sikkerhedsmarkedet, hvor Omada især har specialiseret sig i løsninger indenfor identity management og styring af brugernes adgang til data.

"C5 er dedikerede i investeringer i data og sikkerhedssektoren, og de kan hjælpe os med at udnytte det store markedspotentiale, som vi ser for Omada," siger Morten Boel Sigurdsson.

40 nye job i 2015

Planerne betyder, at Omada allerede i år forventer at skulle udvide medarbejderstyrken kraftigt. 40 nye medarbejdere skulle det gerne blive til udover de nuværende 120 ansatte. Omkring 25 af de nye job vil blive skabt i udlandet.

En stor del af Omadas salg foregår i dag direkte - især til store slutkunder. Men som en del af de nye vækstplaner vil man satse på at styrke salg gennem lokale partnere og systemintegratorer i de 27 lande, hvor Omada har sine kunder.

Omada er i forvejen godt polstret til sin videre færd. For ganske nylig præsenterede selskabet endnu et rekordregnskab med et overskud før skat på 20,2 millioner kroner, som kommer oveni en vækst i omsætningen på 35 procent. Over de seneste seks år har selskabet genereret et samlet overskud på mere end 55 millioner kroner efter skat.

Læs også:

Dansk sikkerhedsfirma skovler penge ind

Sikkerhedsfirma: Danskerne er for godtroende




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere