Artikel top billede

(Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Her er prisen for at ikke at tilpasse sig Googles algoritmeændring

Var du ikke på stikkerne, da Google opdaterede sin algoritme til fordel for mobile enheder, så har det kostet dig ti procent af mobiltrafikken.

I slutningen af april opdaterede Google sin algoritme til fordel for hjemmesider, der er tilpasset mobile enheder.

Den opdatering kan du læse mere om her: Google på vej med store ændringer i søge-algoritmen: Det kommer det til at betyde

Var du ikke lige på stikkerne i den situation, og fik du ikke tilpasset dine websider, så har det gjort ondt på dine søgeplaceringer og på den trafik, der skulle have været på dit websted.

Det oplyser Adobe, der har udarbejdet en såkaldt Digital Advertising-rapport.

Den sladrer om, at de virksomheder, der sov i timen, har fået betydelig mindre trafik til deres hjemmesider.

Det skriver Adobe på denne blog.

Tydelig effekt

Analysen viser, at virksomheder, der ikke har tilpasset sig ændringerne, oplever et voksende spænd mellem mobile klikrater, der er faldet med ti procent.

Mens prisen for et mobilklik på en annonce er steget med 16 procent.

"Lige efter algoritmen blev opdateret, så vi ikke de helt store udsving. Men effekten er helt tydelig i dag, hvor ikke-mobilvenlige sider har mistet ti procent af deres trafik," siger Håkan Cedell, nordisk chef for annonceringsplatformen Adobe Media Optimizer.

"Det indikerer, at virksomheder, der ikke nåede at ændre deres hjemmesider i stedet købte søgeordsannoncer kaldet 'paid search' for at indhente den tabte trafik. Men det har ikke været tilstrækkeligt for at løse problemet," lyder hans vurdering.

Læs også historien om en dansk webbutik, der har fået gevaldige lussinger i forbindelse med at Google ændrede sin søgealgoritme: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Facebook gør det bedre

Adobes analyse peger også på, at Facebook har været bedre til at tilpasse sig den voksende brug af mobile enheder end Google.

Facebook har begrænset antallet af annoncer på mobile platforme, men der er til gengæld flere, der klikker på dem end tidligere.

"Før i tiden var der fire displayannoncer per side, men det blev halveret samtidig med at Facebook indsatte annoncer direkte i folks news feed, så det blev tilpasset den mobile brug. Selvom det betød færre annoncer, har det givet en større grad af interaktion, der er vokset med 11 procent. Og når man ser på, hvor mange gange, der klikkes på annoncerne, så er det næsten blevet fordoblet efterfølgende," siger Håkan Cedell.

Du kan læse mere om undersøgelsen fra Adobe her.

Læs også: Mobil-dommedag udskudt: Derfor er Google nødt til at bruge en hel uge på at ændre søge-algoritmen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere