Her er prisen for at ikke at tilpasse sig Googles algoritmeændring

Var du ikke på stikkerne, da Google opdaterede sin algoritme til fordel for mobile enheder, så har det kostet dig ti procent af mobiltrafikken.

I slutningen af april opdaterede Google sin algoritme til fordel for hjemmesider, der er tilpasset mobile enheder.

Den opdatering kan du læse mere om her: Google på vej med store ændringer i søge-algoritmen: Det kommer det til at betyde

Var du ikke lige på stikkerne i den situation, og fik du ikke tilpasset dine websider, så har det gjort ondt på dine søgeplaceringer og på den trafik, der skulle have været på dit websted.

Det oplyser Adobe, der har udarbejdet en såkaldt Digital Advertising-rapport.

Den sladrer om, at de virksomheder, der sov i timen, har fået betydelig mindre trafik til deres hjemmesider.

Det skriver Adobe på denne blog.

Tydelig effekt
Analysen viser, at virksomheder, der ikke har tilpasset sig ændringerne, oplever et voksende spænd mellem mobile klikrater, der er faldet med ti procent.

Mens prisen for et mobilklik på en annonce er steget med 16 procent.

"Lige efter algoritmen blev opdateret, så vi ikke de helt store udsving. Men effekten er helt tydelig i dag, hvor ikke-mobilvenlige sider har mistet ti procent af deres trafik," siger Håkan Cedell, nordisk chef for annonceringsplatformen Adobe Media Optimizer.

"Det indikerer, at virksomheder, der ikke nåede at ændre deres hjemmesider i stedet købte søgeordsannoncer kaldet 'paid search' for at indhente den tabte trafik. Men det har ikke været tilstrækkeligt for at løse problemet," lyder hans vurdering.

Læs også historien om en dansk webbutik, der har fået gevaldige lussinger i forbindelse med at Google ændrede sin søgealgoritme: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Facebook gør det bedre
Adobes analyse peger også på, at Facebook har været bedre til at tilpasse sig den voksende brug af mobile enheder end Google.

Facebook har begrænset antallet af annoncer på mobile platforme, men der er til gengæld flere, der klikker på dem end tidligere.

"Før i tiden var der fire displayannoncer per side, men det blev halveret samtidig med at Facebook indsatte annoncer direkte i folks news feed, så det blev tilpasset den mobile brug. Selvom det betød færre annoncer, har det givet en større grad af interaktion, der er vokset med 11 procent. Og når man ser på, hvor mange gange, der klikkes på annoncerne, så er det næsten blevet fordoblet efterfølgende," siger Håkan Cedell.

Du kan læse mere om undersøgelsen fra Adobe her.

Læs også: Mobil-dommedag udskudt: Derfor er Google nødt til at bruge en hel uge på at ændre søge-algoritmen
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.