Artikel top billede

(Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Her er prisen for at ikke at tilpasse sig Googles algoritmeændring

Var du ikke på stikkerne, da Google opdaterede sin algoritme til fordel for mobile enheder, så har det kostet dig ti procent af mobiltrafikken.

I slutningen af april opdaterede Google sin algoritme til fordel for hjemmesider, der er tilpasset mobile enheder.

Den opdatering kan du læse mere om her: Google på vej med store ændringer i søge-algoritmen: Det kommer det til at betyde

Var du ikke lige på stikkerne i den situation, og fik du ikke tilpasset dine websider, så har det gjort ondt på dine søgeplaceringer og på den trafik, der skulle have været på dit websted.

Det oplyser Adobe, der har udarbejdet en såkaldt Digital Advertising-rapport.

Den sladrer om, at de virksomheder, der sov i timen, har fået betydelig mindre trafik til deres hjemmesider.

Det skriver Adobe på denne blog.

Tydelig effekt

Analysen viser, at virksomheder, der ikke har tilpasset sig ændringerne, oplever et voksende spænd mellem mobile klikrater, der er faldet med ti procent.

Mens prisen for et mobilklik på en annonce er steget med 16 procent.

"Lige efter algoritmen blev opdateret, så vi ikke de helt store udsving. Men effekten er helt tydelig i dag, hvor ikke-mobilvenlige sider har mistet ti procent af deres trafik," siger Håkan Cedell, nordisk chef for annonceringsplatformen Adobe Media Optimizer.

"Det indikerer, at virksomheder, der ikke nåede at ændre deres hjemmesider i stedet købte søgeordsannoncer kaldet 'paid search' for at indhente den tabte trafik. Men det har ikke været tilstrækkeligt for at løse problemet," lyder hans vurdering.

Læs også historien om en dansk webbutik, der har fået gevaldige lussinger i forbindelse med at Google ændrede sin søgealgoritme: Dansk webbutik: Da salget af sexlegetøj styrtdykkede slog vi over i plan B

Facebook gør det bedre

Adobes analyse peger også på, at Facebook har været bedre til at tilpasse sig den voksende brug af mobile enheder end Google.

Facebook har begrænset antallet af annoncer på mobile platforme, men der er til gengæld flere, der klikker på dem end tidligere.

"Før i tiden var der fire displayannoncer per side, men det blev halveret samtidig med at Facebook indsatte annoncer direkte i folks news feed, så det blev tilpasset den mobile brug. Selvom det betød færre annoncer, har det givet en større grad af interaktion, der er vokset med 11 procent. Og når man ser på, hvor mange gange, der klikkes på annoncerne, så er det næsten blevet fordoblet efterfølgende," siger Håkan Cedell.

Du kan læse mere om undersøgelsen fra Adobe her.

Læs også: Mobil-dommedag udskudt: Derfor er Google nødt til at bruge en hel uge på at ændre søge-algoritmen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere