Artikel top billede

Færre konkurser i danske it-virksomheder: Se de nye tal

Der er færre konkurser i de danske virksomheder, og ikke mindst it-virksomhederne klarer sig bedre i øjeblikket.

10 konkurser skiller nu konkursniveauet i juli 2015 fra niveauet for syv år siden i sommeren 2008, hvor 233 gik konkurs.

Det viser Experians opgørelse for den forgangne måned.

Den fortæller om i alt 244 konkurser, svarende til et fald på 13,2 procent sammenlignet med juli sidste år.

Det bringer niveauet tæt på niveauet fra sommeren, før krisen begyndte at spænde ben for virksomhederne.

"Tallene skal dog ses i lyset af, at niveauet ofte er lavt i juli. Men det betyder ikke, at vi ikke skal glæde os over fremgangen, der indebærer, at 13,2 procent færre måtte dreje nøglen om end sidste sommer. Over et 12 måneders perspektiv giver det en nedgang på 1,5 procent og viser, at vi holder snuden i sporet," siger administrerende direktør i Experian, Jens Hjortflod.

Juli-tallene har fået 12 måneders gennemsnittet til at falde til 363. Ikke siden februar 2009 er der set et lavere 12-måneders gennemsnit.

"Det fortæller os, at selvom krisen opløses langsomt, er kursen stabil. Erhvervslivet holder fast. For tre år siden i juli 2012 var niveauet væsentlig højere med 457 konkurser", påpeger direktøren.

Dansk Erhverv peger på et opsving

Hos Dansk Erhverv bekræfter politisk konsulent Sigurd Schou Madsen Erhverv, at konkursudviklingen afspejler en række andre vækstindikatorer, herunder udviklingen i detailsalg og forbrugertillid.

"Begge nøgletal rettede sig i sidste uge, og vi ser lige nu en række sundhedstegn for dansk økonomi, der tyder på, at opsvinget er på vej tilbage", siger han.

Konkurstallet har det dog med at falde sidst på sommeren for så at stige igen til efteråret. Derfor mener Sigurd Schou Madsen ikke, vi har oplevet krisens sidste krampetrækninger.

Ifølge Dansk Erhverv er der en god chance for, at vi vil se stigninger igen de næste måneder. Det skal vi imidlertid ikke fortvivle over.

"Et vist niveau af konkurser er et grundvilkår i erhvervslivet, og hver dag året rundt er der virksomheder, der lukker og slukker, ligesom nye virksomheder kommer til. Det er kun ved at sætte nye skibe i søen, vi finder nye veje til vækst. Det er trist for den enkelte, der går konkurs, men det er ikke kun dårligt for samfundsøkonomien. Lukker en virksomhed, fordi den ikke er levedygtig, bliver der frigjort hænder til nye aktiviteter."

Går godt for it-virksomhederne

En af de brancher, der slap godt gennem sommeren er Information og Kommunikation.

Branchen omfatter it-virksomheder, der ellers har måttet tåle relativt mange konkurser hen over året. Fra 23 konkurser i juni, faldt antallet til bare fire i juli 2015, hvor der sidste år var 16.

"Det ser unægtelig godt ud og gør det svært at bevare pessimismen, selvom kompasnålen sikkert vil lave flere udsving hen over efteråret", siger Jens Hjortflod, der også glæder sig over vækstindikatorer i brancherne Byggeri og anlæg samt Transportvirksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere