Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske MailPlatform sender 300 millioner mails om måneden

På kun tre år er danske MailPlatform gået fra at være en lille opstartsvirksomhed til nu at stå bag en online platform, der nu sender 300 millioner mails på vegne af kunderne hver måned.

MailPlatform er en online platform til mails - helt som navnet antyder det. Hver måned sender selskabet omkring 300 millioner mails på vegne af sine kunder, og det har kunder i over 65 lande, dog primært virksomheder i Danmark. 

Kunderne kommer, halvt om halvt, fra eksisterende kunders anbefalinger og gode placeringer i søgemaskinerne.

"Vi prøver helt enkelt at behandle andre, sådan som vi selv gerne vil behandles", fortæller stifter og administrerende direktør Kim Østergaard.

Virksomheden laver ikke noget opsøgende salg, men har alligevel tredoblet sin omsætning hvert år. 2015 ser ikke ud til at afvige fra tidligere år, hvilket betyder, at MailPlatform forventer en to-cifret millionomsætning i slutningen af året.

Udvikling, udvikling og udvikling

Danske MailPlatform beskæftiger 16 fuldtidsansatte, hvoraf de 11 er udviklere, der hver måned giver liv til tre til fire nye funktioner. Udviklerne er ansat i MailPlatform Development - et datterselskab i Makedonien.

"Kunderne elsker, vi lytter til deres ønsker, når nye funktioner bliver planlagt og fremtaget," fortæller Kim Østergaard og oplyser, at omkring halvdelen af alle nye funktioner bliver til på baggrund af ønsker fra deres kunder.

Blandt kunderne hos <span class="il">MailPlatform</span> er Boconcept, DB Schenker, Egmont, LEGO, Kop & Kande, TNS Gallup, Fitnessworld, Jensen's Bøfhus og UNICEF.

Dog har MailPlatform også lanceret en abbonnementsløsning direkte henvendt mindre virksomheder. <span class="il">MailPlatform</span> stiller en cloud løsning til rådighed, hvor du ved hjælp af indbyggede værktøjer som eksempelvis en drag-and-drop editor kan designe responsive kampagner.

Fra Danmark og ud i verden

"Vi har nu øvet os længe nok i Danmark og har fået fundamentet til at gå internationalt", fortæller Kim Østergaard. Han uddyber, at alt for mange online forretninger har for travlt med ekspansion udenfor grænserne, før der er styr på produktet og organisationen. Er produktet eller løsningen god nok, vil markedet også være tilstede lidt senere, mener han.

"Det har været vigtigt for mig, at vi ikke vokser hurtigere end vi fortsat kan være 100 procent selvfinansierende og samtidigt have solide sorte tal på bundlinien", konkluderer Kim Østergaard.

Udover 11 udviklere i Makedonien sidder de øvrige medarbejdere i Danmark på firmaets hovedkontor i den sydjyske by Vejen. Herudover er landecheferne i Norge og Sverige.

Den første internationale satsning bliver MailPlatform.net, der allerede har tiltrukket de første europæiske kunder. Samtidigt går firmaet rigtig i land i Norge, Sverige og Tyskland med organisationer.

"Hele vores nærliggende geografiske internationalisering, skal være på plads i 2015&#8243;, fortæller Kim Østergaard.

Blandt de mange danske kunder i porteføljen hos MailPlatform, er mange der agerer internationalt. Flere har udtrykt et behov for lokal support til deres datterselskaber. Det er den anden strategiske grund til internationaliseringen.

"Vi vil huskes for en fantastisk kundeservice, det gør forskellen i vores mindset. Samtidigt skal kunderne opleve en involvering i deres forretning. En involvering der udspringer af reel interesse og medmenneskelighed", konkluderer Kim Østergaard.

Læs også:

Her er fremtidens e-mail-løsninger fra Microsoft, IBM og Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?