Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: © Andreas Bro / Andreas Bro)

Elgiganten skovler penge ind: Pengekassen fyldes til kommende krig mod Power-kæden

Landets største butikskæde for forbrugerelektronik er mere end almindeligt godt polstret til den hårde konkurrence på markedet for forbrugerelektronik.

Med et trecifret millionoverskud og rekordhøj omsætning står landets største forbrugerelektronikkæde, Elgiganten, stærkere end nogensinde.

Selskabets regnskab for 2014/15 viser en vækst i salget på fem procent til 5,28 milliarder kroner. Heraf ender 114 millioner kroner på bundlinien som overskud.

Dermed markerer Elgiganten, at man er mere end klar til at tage kampen op med sine konkurrenter, hvor især Experts planer om 25 nye megabutikker er den mest direkte udfordrer af Elgigantens dominerende position.

Udfordringen fra Power-kæden fylder dog ifølge Peder Stedal ikke meget i Elgigantens hverdag.

"Power er ikke noget selvstændigt tema i mit hoved. Det er en konkurrent på linie med Wupti, Bilka, Whiteaway og Skousen. Der er intens konkurrence på markedet, men vores seneste regnskab beviser, at vi er godt rustet,« siger Peder Stedal.

Læs mere om det her: Nu begynder Experts slagsmål med Elgiganten: Nye kæmpevarehuse åbner i Danmark

Ved siden af den solide indtjening har Elgiganten en bugnende pengekasse med en egenkapital på godt en halv milliard kroner.

"Vi har haft et rigtigt godt år, og vores økonomi i Danmark er rigtig god. Der er ikke ret mange, der formår at tjene penge i vores branche, og vi er rigtigt tilfredse med det resultat, vi har leveret. Det er udtryk for, at vi er ekstremt effektive i den måde vi driver vores forretning," lyder det fra Elgigantens direktør Peder Stedal.

Nogle af de mange rare penge i kassen skal bruges til at udvide antallet butikker som eksempelvis i Herlev, Svendborg og Vejle, ligesom man har renoveret og nyindrettet flere af de nuværende 30 butikker på landsplan.

Samtidig er der smidt penge i udvikling af Elgigantens onlinebutik, som er tæt på at udgøre 20 procent af den samlede omsætning, ligesom man satser stærkt på at udvide salget til erhvervskunder.

Læs også:

Elgiganten om ny konkurrent: "Det er bare Expert i nye farver"

Kom med til åbning af Danmarks nye kæde af store it-supermarkeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere