Artikel top billede

Elgiganten skovler penge ind: Pengekassen fyldes til kommende krig mod Power-kæden

Landets største butikskæde for forbrugerelektronik er mere end almindeligt godt polstret til den hårde konkurrence på markedet for forbrugerelektronik.

Med et trecifret millionoverskud og rekordhøj omsætning står landets største forbrugerelektronikkæde, Elgiganten, stærkere end nogensinde.

Selskabets regnskab for 2014/15 viser en vækst i salget på fem procent til 5,28 milliarder kroner. Heraf ender 114 millioner kroner på bundlinien som overskud.

Dermed markerer Elgiganten, at man er mere end klar til at tage kampen op med sine konkurrenter, hvor især Experts planer om 25 nye megabutikker er den mest direkte udfordrer af Elgigantens dominerende position.

Udfordringen fra Power-kæden fylder dog ifølge Peder Stedal ikke meget i Elgigantens hverdag.

"Power er ikke noget selvstændigt tema i mit hoved. Det er en konkurrent på linie med Wupti, Bilka, Whiteaway og Skousen. Der er intens konkurrence på markedet, men vores seneste regnskab beviser, at vi er godt rustet,« siger Peder Stedal.

Læs mere om det her: Nu begynder Experts slagsmål med Elgiganten: Nye kæmpevarehuse åbner i Danmark

Ved siden af den solide indtjening har Elgiganten en bugnende pengekasse med en egenkapital på godt en halv milliard kroner.

"Vi har haft et rigtigt godt år, og vores økonomi i Danmark er rigtig god. Der er ikke ret mange, der formår at tjene penge i vores branche, og vi er rigtigt tilfredse med det resultat, vi har leveret. Det er udtryk for, at vi er ekstremt effektive i den måde vi driver vores forretning," lyder det fra Elgigantens direktør Peder Stedal.

Nogle af de mange rare penge i kassen skal bruges til at udvide antallet butikker som eksempelvis i Herlev, Svendborg og Vejle, ligesom man har renoveret og nyindrettet flere af de nuværende 30 butikker på landsplan.

Samtidig er der smidt penge i udvikling af Elgigantens onlinebutik, som er tæt på at udgøre 20 procent af den samlede omsætning, ligesom man satser stærkt på at udvide salget til erhvervskunder.

Læs også:

Elgiganten om ny konkurrent: "Det er bare Expert i nye farver"

Kom med til åbning af Danmarks nye kæde af store it-supermarkeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.