Artikel top billede

Per Andersen fratræder sit job som direktør i Dansk IT.

Per Andersen færdig som direktør i Dansk IT - tidligere minister overtager chef-stolen

Den tidligere Venstre-minister Rikke Hvilshøj bliver hentet for at give foreningen en skarpere profil. Hun afløser Per Andersen.

Dansk IT har fyret sin direktør gennem de seneste to år, Per Andersen. Ny på posten er den tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj.

"Dansk IT står overfor at skulle udvikle sig endnu mere som interesseorganisation og ønsker i den forbindelse en anden profil," siger foreningens formand, Carsten Nørgaard, i en kommentar til det pludselige direktørskifte.

"Per Andersen har siden han tiltrådte som administrerende direktør arbejdet struktureret med at styrke vores netværk, kurser, certificering og konferencer og bragt Dansk IT godt igennem en periode præget af lavkonjunktur," lyder det fra Carsten Nørgaard.

Han siger, at Rikke Hvilshøjs opgave som ny direktør bliver at styrke Dansk IT's stemme i samfundsdebatten og skabe en bredere appel til it-professionelle i Danmark.

"Det kræver debatter, analyser, holdninger og anbefalinger, der adresserer de digitale udfordringer og muligheder, som danskerne i dag møder lige fra børnehavealderen til livet som pensionist," lyder det fra Carsten Nørgaard.

10 år i Folketinget

45-årige Rikke Hvilshøj er mest kendt for sin tid som integrationsminister fra 2005 til 2007 under Anders Fogh Rasmussen. Hun sad i Folketinget i 10 år valgt for partiet Venstre.

Her og nu kommer hun fra et job som politisk chef i tænketanken CEPOS. Fra 2009 til 2012 var hun desuden marketingdirektør hos Konica Minolta.

Hun varsler, at Dansk It nu vil være mere synlig i den offentlige debat med schwung i Dansk IT's politiske udmeldinger, ligesom der skal være flere og bedre til bud til foreningens medlemmer.

"Dansk IT kan byde kvalificeret ind med viden og indsigt på dagsordener som digitalisering, it-sikkerhed og det at sikre, at vi som danskere har et højt it-kompetenceniveau til at møde fremtiden," siger Rikke Hvilshøj.

"Jeg ser frem til at skulle servicere medlemmer, der er stolte af deres faglighed og som ønsker at blive klogere på deres felt, ser nytten i vidensdeling og værdien i faglige netværk," siger Rikke Hvilshøj, som tiltræder i sit nye job 1. december.

Per Andersen, der nu kan kalde sig forhenværende, har tidligere arbejdet for Cap Gemini, ligesom han i en årrække var direktør i analysefirmaet IDC.

Han optræder desuden som klummeskribent her på Computerworld.

Dansk IT oplyser, at Per Andersen havde sidste arbejdsdag som direktør i dag.

Læs også:

Rikke Hvilshøj går fra Konica Minolta til Cepos

Klumme: Disse fire it-ting har aldrig ændret sig - og vil måske aldrig gøre det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere