Artikel top billede

Per Andersen fratræder sit job som direktør i Dansk IT.

Per Andersen færdig som direktør i Dansk IT - tidligere minister overtager chef-stolen

Den tidligere Venstre-minister Rikke Hvilshøj bliver hentet for at give foreningen en skarpere profil. Hun afløser Per Andersen.

Dansk IT har fyret sin direktør gennem de seneste to år, Per Andersen. Ny på posten er den tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj.

"Dansk IT står overfor at skulle udvikle sig endnu mere som interesseorganisation og ønsker i den forbindelse en anden profil," siger foreningens formand, Carsten Nørgaard, i en kommentar til det pludselige direktørskifte.

"Per Andersen har siden han tiltrådte som administrerende direktør arbejdet struktureret med at styrke vores netværk, kurser, certificering og konferencer og bragt Dansk IT godt igennem en periode præget af lavkonjunktur," lyder det fra Carsten Nørgaard.

Han siger, at Rikke Hvilshøjs opgave som ny direktør bliver at styrke Dansk IT's stemme i samfundsdebatten og skabe en bredere appel til it-professionelle i Danmark.

"Det kræver debatter, analyser, holdninger og anbefalinger, der adresserer de digitale udfordringer og muligheder, som danskerne i dag møder lige fra børnehavealderen til livet som pensionist," lyder det fra Carsten Nørgaard.

10 år i Folketinget

45-årige Rikke Hvilshøj er mest kendt for sin tid som integrationsminister fra 2005 til 2007 under Anders Fogh Rasmussen. Hun sad i Folketinget i 10 år valgt for partiet Venstre.

Her og nu kommer hun fra et job som politisk chef i tænketanken CEPOS. Fra 2009 til 2012 var hun desuden marketingdirektør hos Konica Minolta.

Hun varsler, at Dansk It nu vil være mere synlig i den offentlige debat med schwung i Dansk IT's politiske udmeldinger, ligesom der skal være flere og bedre til bud til foreningens medlemmer.

"Dansk IT kan byde kvalificeret ind med viden og indsigt på dagsordener som digitalisering, it-sikkerhed og det at sikre, at vi som danskere har et højt it-kompetenceniveau til at møde fremtiden," siger Rikke Hvilshøj.

"Jeg ser frem til at skulle servicere medlemmer, der er stolte af deres faglighed og som ønsker at blive klogere på deres felt, ser nytten i vidensdeling og værdien i faglige netværk," siger Rikke Hvilshøj, som tiltræder i sit nye job 1. december.

Per Andersen, der nu kan kalde sig forhenværende, har tidligere arbejdet for Cap Gemini, ligesom han i en årrække var direktør i analysefirmaet IDC.

Han optræder desuden som klummeskribent her på Computerworld.

Dansk IT oplyser, at Per Andersen havde sidste arbejdsdag som direktør i dag.

Læs også:

Rikke Hvilshøj går fra Konica Minolta til Cepos

Klumme: Disse fire it-ting har aldrig ændret sig - og vil måske aldrig gøre det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere