Artikel top billede

Per Andersen fratræder sit job som direktør i Dansk IT.

Per Andersen færdig som direktør i Dansk IT - tidligere minister overtager chef-stolen

Den tidligere Venstre-minister Rikke Hvilshøj bliver hentet for at give foreningen en skarpere profil. Hun afløser Per Andersen.

Dansk IT har fyret sin direktør gennem de seneste to år, Per Andersen. Ny på posten er den tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj.

"Dansk IT står overfor at skulle udvikle sig endnu mere som interesseorganisation og ønsker i den forbindelse en anden profil," siger foreningens formand, Carsten Nørgaard, i en kommentar til det pludselige direktørskifte.

"Per Andersen har siden han tiltrådte som administrerende direktør arbejdet struktureret med at styrke vores netværk, kurser, certificering og konferencer og bragt Dansk IT godt igennem en periode præget af lavkonjunktur," lyder det fra Carsten Nørgaard.

Han siger, at Rikke Hvilshøjs opgave som ny direktør bliver at styrke Dansk IT's stemme i samfundsdebatten og skabe en bredere appel til it-professionelle i Danmark.

"Det kræver debatter, analyser, holdninger og anbefalinger, der adresserer de digitale udfordringer og muligheder, som danskerne i dag møder lige fra børnehavealderen til livet som pensionist," lyder det fra Carsten Nørgaard.

10 år i Folketinget

45-årige Rikke Hvilshøj er mest kendt for sin tid som integrationsminister fra 2005 til 2007 under Anders Fogh Rasmussen. Hun sad i Folketinget i 10 år valgt for partiet Venstre.

Her og nu kommer hun fra et job som politisk chef i tænketanken CEPOS. Fra 2009 til 2012 var hun desuden marketingdirektør hos Konica Minolta.

Hun varsler, at Dansk It nu vil være mere synlig i den offentlige debat med schwung i Dansk IT's politiske udmeldinger, ligesom der skal være flere og bedre til bud til foreningens medlemmer.

"Dansk IT kan byde kvalificeret ind med viden og indsigt på dagsordener som digitalisering, it-sikkerhed og det at sikre, at vi som danskere har et højt it-kompetenceniveau til at møde fremtiden," siger Rikke Hvilshøj.

"Jeg ser frem til at skulle servicere medlemmer, der er stolte af deres faglighed og som ønsker at blive klogere på deres felt, ser nytten i vidensdeling og værdien i faglige netværk," siger Rikke Hvilshøj, som tiltræder i sit nye job 1. december.

Per Andersen, der nu kan kalde sig forhenværende, har tidligere arbejdet for Cap Gemini, ligesom han i en årrække var direktør i analysefirmaet IDC.

Han optræder desuden som klummeskribent her på Computerworld.

Dansk IT oplyser, at Per Andersen havde sidste arbejdsdag som direktør i dag.

Læs også:

Rikke Hvilshøj går fra Konica Minolta til Cepos

Klumme: Disse fire it-ting har aldrig ændret sig - og vil måske aldrig gøre det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere