Netdesign rider højt på IP-telefoni

Omsætningen rasler ned for Netdesign fra Farum, fordi teleselskaberne er holdt op med at investere i dyrt netværksudstyr. Netdesign satser i stedet på IP-telefoni, der vokser eksplosivt i øjeblikket, og tjener stadig penge.

I anden halvdel af 2003 begyndte virksomheder og offentlige myndigheder at investere i IP-telefoni, og det smittede af på netværksleverandøren Netdesign fra Farum.

- Vi fik en træg begyndelse på året, hvor vi især kunne mærke, at vores kunder i finans- og televerdenen holdt igen med at købe netværksudstyr, siger Bent Balsby, administrerende direktør for Netdesign.

- Men i anden halvdel af året tog markedet af, og vi landede en omsætning på 287 millioner kroner og et resultat på 12,7 millioner kroner på trods af vanskelige markedsvilkår, fortsætter direktøren.

Omsætning rasler ned

Markedsforholdene betød, at netværksselskabet fra Farum for andet år i træk kunne se omsætningen rasle nedad.

- Omsætningen er faldet fra over 450 millioner kroner i jubelåret 2001 til omkring 290 millioner i 2003. Nedgangen skyldes primært, at teleselskaberne er i krise og ikke investerer i nyt netværksudstyr, siger direktøren.

Han vurderer, at teleselskaberne manglende investeringslyst har kostet Netdesign et fald i omsætningen på omkring 150 millioner kroner.

Netdesign er den virksomhed i Danmark, der har flest certificeringer fra Cisco, som er verdens største leverandør af netværksudstyr.

IP-telefoni boomer i 2004

- Vi klager ikke, da vi har en sund forretning, som vi forventer os meget af i de kommende år, hvor specielt IP-telefoni bliver meget efterspurgt ude i virksomhederne, siger direktøren.

Netdesign A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning287340
Resultat af primær drift (EBIT)18,937,4
Resultat før skat 18,438,5
Resultat12,726,8
Egenkapital71,666,9
Antal ansatte112103
Netdesign vandt i 2003 en stor aftale med Århus Kommune, som de næste otte år sikrer Netdesign en omsætning på minimum 95 millioner kroner. Ordren kom i hus efter Netdesign etablerede et nyt forretningsområde, outsourcing, i 2003.

Her tilbyder Netdesign at stå for alt fra design, til etablering, finansiering og drift af backbone netværk og IP-telefonisystemer for større virksomheder og institutioner. Det har allerede givet pote flere gange.

I begyndelsen af april vandt Netdesign således en ordre hos Bankernes EDB Central (BEC) foran konkurrenter som TDC, HP, Ementor og IBM.

Projektet skal i løbet af tre år omlægge 78 pengeinstitutters analoge telefoni til IP, hvilket betyder, at 6.000 telefoni-installationer i banker landet over skal ændres. Projektet har et budget på omkring 35 millioner kroner.

Flere medarbejdere til Netdesign

- Jeg regner med, at væksten inden for IP-telefoni og sikkerhedsløsninger betyder, at vi øger vores overskud kraftigt i 2004, siger Bent Balsby, der sigter efter 34 millioner kroner på bundlinien i år.

Netdesign har på trods af den voldsomme nedgang i omsætningen siden 2001 øget medarbejderstaben fra gennemsnitlig 88 medarbejdere i 2001 til 112 sidste år.

- Det virker måske umiddelbart som et paradoks, men det hænger sammen med, at vi skal være gearet til den vækst inden for eksempelvis IP-telefoni, som er i fuld gang allerede nu, siger direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere