Netdesign rider højt på IP-telefoni

Omsætningen rasler ned for Netdesign fra Farum, fordi teleselskaberne er holdt op med at investere i dyrt netværksudstyr. Netdesign satser i stedet på IP-telefoni, der vokser eksplosivt i øjeblikket, og tjener stadig penge.

I anden halvdel af 2003 begyndte virksomheder og offentlige myndigheder at investere i IP-telefoni, og det smittede af på netværksleverandøren Netdesign fra Farum.

- Vi fik en træg begyndelse på året, hvor vi især kunne mærke, at vores kunder i finans- og televerdenen holdt igen med at købe netværksudstyr, siger Bent Balsby, administrerende direktør for Netdesign.

- Men i anden halvdel af året tog markedet af, og vi landede en omsætning på 287 millioner kroner og et resultat på 12,7 millioner kroner på trods af vanskelige markedsvilkår, fortsætter direktøren.

Omsætning rasler ned

Markedsforholdene betød, at netværksselskabet fra Farum for andet år i træk kunne se omsætningen rasle nedad.

- Omsætningen er faldet fra over 450 millioner kroner i jubelåret 2001 til omkring 290 millioner i 2003. Nedgangen skyldes primært, at teleselskaberne er i krise og ikke investerer i nyt netværksudstyr, siger direktøren.

Han vurderer, at teleselskaberne manglende investeringslyst har kostet Netdesign et fald i omsætningen på omkring 150 millioner kroner.

Netdesign er den virksomhed i Danmark, der har flest certificeringer fra Cisco, som er verdens største leverandør af netværksudstyr.

IP-telefoni boomer i 2004

- Vi klager ikke, da vi har en sund forretning, som vi forventer os meget af i de kommende år, hvor specielt IP-telefoni bliver meget efterspurgt ude i virksomhederne, siger direktøren.

Netdesign A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning287340
Resultat af primær drift (EBIT)18,937,4
Resultat før skat 18,438,5
Resultat12,726,8
Egenkapital71,666,9
Antal ansatte112103
Netdesign vandt i 2003 en stor aftale med Århus Kommune, som de næste otte år sikrer Netdesign en omsætning på minimum 95 millioner kroner. Ordren kom i hus efter Netdesign etablerede et nyt forretningsområde, outsourcing, i 2003.

Her tilbyder Netdesign at stå for alt fra design, til etablering, finansiering og drift af backbone netværk og IP-telefonisystemer for større virksomheder og institutioner. Det har allerede givet pote flere gange.

I begyndelsen af april vandt Netdesign således en ordre hos Bankernes EDB Central (BEC) foran konkurrenter som TDC, HP, Ementor og IBM.

Projektet skal i løbet af tre år omlægge 78 pengeinstitutters analoge telefoni til IP, hvilket betyder, at 6.000 telefoni-installationer i banker landet over skal ændres. Projektet har et budget på omkring 35 millioner kroner.

Flere medarbejdere til Netdesign

- Jeg regner med, at væksten inden for IP-telefoni og sikkerhedsløsninger betyder, at vi øger vores overskud kraftigt i 2004, siger Bent Balsby, der sigter efter 34 millioner kroner på bundlinien i år.

Netdesign har på trods af den voldsomme nedgang i omsætningen siden 2001 øget medarbejderstaben fra gennemsnitlig 88 medarbejdere i 2001 til 112 sidste år.

- Det virker måske umiddelbart som et paradoks, men det hænger sammen med, at vi skal være gearet til den vækst inden for eksempelvis IP-telefoni, som er i fuld gang allerede nu, siger direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?