Den amerikanske hær vælger Windows 10 - mener det er det mest sikre styresystem

Pentagon-chef vil have Windows 10 rullet ud til over en million soldater i USA's væbnede styrker inden 2017.

Microsoft har sikret sig en af de største enterprise-kunder i verden. Det amerikanske forsvar skal nemlig køre Windows 10 fra januar 2017.

Det skriver vicedirektør Yusuf Mehdi på Microsofts hjemmeside, og med over en million mænd og kvinder i hæren er det svært at forestille sig en større kontrakt end den, som det amerikanske forsvarsministerium har stillet Microsoft i udsigt.  

Cloud og sikkerhed driver værket
Den noget stramme deadline for et så stort projekt drives af to primære faktorer. Den første er mulighederne for samarbejde i skyen.

"Man kan have en sky til hæren, en sky til flåden og en fælles sky til hæren og flåden og en sky til luftvåbnet," fortæller Terry Halvorsen ifølge online-mediet Fedscoop.com.

Den anden årsag er sikkerhed, forklarer Terry Halvorsen.

"Vi har aldrig før haft et operativsystem med så meget sikkerhed bygget ind fra starten."  

Følg med eller betal ved kasse ét
Der har tidligere floreret rygter om modstand på de interne linjer i de væbnede styrker.

Pentagons CIO, Terry Halvorsen, har bekræfet beslutningen om at indføre Windows 10 i hele det amerikanske forsvar inden 31. januar 2017.

"Er der udfordringer i det mål? Helt afgjort. Vil vi nå det mål? Jeg tror, at vi kommer meget tæt på at nå det mål," sagde Terry Halvorsen tidligere på måneden.

Ved samme lejlighed understregede it-chefen, at der vil være økonomiske konsekvenser for de dele af de væbnede styrker, som ikke følger tidsplanen.

"Den første konsekvens vil handle om, hvordan folk har brugt deres penge," sagde Terry Halvorsen.

Læs også: Advarer Microsoft: Pas nu på med det opgraderings-fokus med Windows 10


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.