Artikel top billede

Den amerikanske hær vælger Windows 10 - mener det er det mest sikre styresystem

Pentagon-chef vil have Windows 10 rullet ud til over en million soldater i USA's væbnede styrker inden 2017.

Microsoft har sikret sig en af de største enterprise-kunder i verden. Det amerikanske forsvar skal nemlig køre Windows 10 fra januar 2017.

Det skriver vicedirektør Yusuf Mehdi på Microsofts hjemmeside, og med over en million mænd og kvinder i hæren er det svært at forestille sig en større kontrakt end den, som det amerikanske forsvarsministerium har stillet Microsoft i udsigt.  

Cloud og sikkerhed driver værket

Den noget stramme deadline for et så stort projekt drives af to primære faktorer. Den første er mulighederne for samarbejde i skyen.

"Man kan have en sky til hæren, en sky til flåden og en fælles sky til hæren og flåden og en sky til luftvåbnet," fortæller Terry Halvorsen ifølge online-mediet Fedscoop.com.

Den anden årsag er sikkerhed, forklarer Terry Halvorsen.

"Vi har aldrig før haft et operativsystem med så meget sikkerhed bygget ind fra starten."  

Følg med eller betal ved kasse ét

Der har tidligere floreret rygter om modstand på de interne linjer i de væbnede styrker.

Pentagons CIO, Terry Halvorsen, har bekræfet beslutningen om at indføre Windows 10 i hele det amerikanske forsvar inden 31. januar 2017.

"Er der udfordringer i det mål? Helt afgjort. Vil vi nå det mål? Jeg tror, at vi kommer meget tæt på at nå det mål," sagde Terry Halvorsen tidligere på måneden.

Ved samme lejlighed understregede it-chefen, at der vil være økonomiske konsekvenser for de dele af de væbnede styrker, som ikke følger tidsplanen.

"Den første konsekvens vil handle om, hvordan folk har brugt deres penge," sagde Terry Halvorsen.

Læs også: Advarer Microsoft: Pas nu på med det opgraderings-fokus med Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere