Artikel top billede

Billigt alternativ til Asien: Lenovo flytter serverproduktionen til Europa

Verdens største pc-producent rykker nu dele af produktionen fra Asien til Europa. Det betyder hurtigere levering og lavere omkostninger, lyder forklaringen fra Lenovo.

I de sidste årtier er store dele af hardware-produktionen forsvundet fra Europa til billigere produktionsalternativer i Asien, ikke mindst Kina.

Men nu går Lenovo - der ellers er en kinesisk producent - i den modsatte retning og flytter dele af sin produktion til vores breddegrader.

Pc-producenten vil nemlig starte produktionen af virksomhedsprodukter, eksempelvis x86-serverne, der er erhvervet fra IBM, samt hele linjen af netværks- og storage-produkter i Ungarn.

Planen er at gøre leveringstiden kortere, så partnere og virksomhedskunderne kan få leveret jernet i en fart.

Produktionen er så småt startet i Ungarn, men vil i løbet af sommeren tage fart, når partnervirksomheden Flex begynder at bygge x86-serverne i landet.

Læs også: Åben krig på server-markedet: Lenovo blæser for alvor til kamp mod HP og Dell

Billigere og hurtigere

I en pressemeddelelse forklarer Lenovo sin beslutning om at flytte produktionen til EU med, at det vil betyde, at leveringstiden kan barberes ned med op til fem dage.

Ligeledes vil de operationelle omkostninger i forbindelse med produktionen faktisk gå ned. Det skyldes blandt andet prisen på fragt.

Den europæiske fabrik bliver i første omgang et supplement til den kinesiske produktion, der altså fortsætter.

Læs også:

Klar til serverkrig: Lenovos konkurrenter holder vejret

Først nuppede Lenovo pc-markedet - nu går selskabet efter servermarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere