Artikel top billede

Billigt alternativ til Asien: Lenovo flytter serverproduktionen til Europa

Verdens største pc-producent rykker nu dele af produktionen fra Asien til Europa. Det betyder hurtigere levering og lavere omkostninger, lyder forklaringen fra Lenovo.

I de sidste årtier er store dele af hardware-produktionen forsvundet fra Europa til billigere produktionsalternativer i Asien, ikke mindst Kina.

Men nu går Lenovo - der ellers er en kinesisk producent - i den modsatte retning og flytter dele af sin produktion til vores breddegrader.

Pc-producenten vil nemlig starte produktionen af virksomhedsprodukter, eksempelvis x86-serverne, der er erhvervet fra IBM, samt hele linjen af netværks- og storage-produkter i Ungarn.

Planen er at gøre leveringstiden kortere, så partnere og virksomhedskunderne kan få leveret jernet i en fart.

Produktionen er så småt startet i Ungarn, men vil i løbet af sommeren tage fart, når partnervirksomheden Flex begynder at bygge x86-serverne i landet.

Læs også: Åben krig på server-markedet: Lenovo blæser for alvor til kamp mod HP og Dell

Billigere og hurtigere

I en pressemeddelelse forklarer Lenovo sin beslutning om at flytte produktionen til EU med, at det vil betyde, at leveringstiden kan barberes ned med op til fem dage.

Ligeledes vil de operationelle omkostninger i forbindelse med produktionen faktisk gå ned. Det skyldes blandt andet prisen på fragt.

Den europæiske fabrik bliver i første omgang et supplement til den kinesiske produktion, der altså fortsætter.

Læs også:

Klar til serverkrig: Lenovos konkurrenter holder vejret

Først nuppede Lenovo pc-markedet - nu går selskabet efter servermarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere