Artikel top billede

Billigt alternativ til Asien: Lenovo flytter serverproduktionen til Europa

Verdens største pc-producent rykker nu dele af produktionen fra Asien til Europa. Det betyder hurtigere levering og lavere omkostninger, lyder forklaringen fra Lenovo.

I de sidste årtier er store dele af hardware-produktionen forsvundet fra Europa til billigere produktionsalternativer i Asien, ikke mindst Kina.

Men nu går Lenovo - der ellers er en kinesisk producent - i den modsatte retning og flytter dele af sin produktion til vores breddegrader.

Pc-producenten vil nemlig starte produktionen af virksomhedsprodukter, eksempelvis x86-serverne, der er erhvervet fra IBM, samt hele linjen af netværks- og storage-produkter i Ungarn.

Planen er at gøre leveringstiden kortere, så partnere og virksomhedskunderne kan få leveret jernet i en fart.

Produktionen er så småt startet i Ungarn, men vil i løbet af sommeren tage fart, når partnervirksomheden Flex begynder at bygge x86-serverne i landet.

Læs også: Åben krig på server-markedet: Lenovo blæser for alvor til kamp mod HP og Dell

Billigere og hurtigere

I en pressemeddelelse forklarer Lenovo sin beslutning om at flytte produktionen til EU med, at det vil betyde, at leveringstiden kan barberes ned med op til fem dage.

Ligeledes vil de operationelle omkostninger i forbindelse med produktionen faktisk gå ned. Det skyldes blandt andet prisen på fragt.

Den europæiske fabrik bliver i første omgang et supplement til den kinesiske produktion, der altså fortsætter.

Læs også:

Klar til serverkrig: Lenovos konkurrenter holder vejret

Først nuppede Lenovo pc-markedet - nu går selskabet efter servermarkedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere