Slagsmål om Pirate Bays domæne-navne brudt ud i lys lue

Advokaterne er igang med et juridisk-håndgemæng i Sverige, og det har (måske) betydet en sejr for anti-piraterne i slaget om torrent-tjenesten The Pirate Bay. Få historien her.

Hvis du troede, at dramaet om den svenske torrent-side The Pirate Bay (TPB) var slut, så tager du fejl.

Der er nemlig masser af plads til flere tovtrækkerier i den sag, der begyndte med at TPB gik i luften 21. november 2003, grundlagt af Gottfrid Svartholm og Fredrik Neij.

Nu fortæller webstedet TorrentFreak nemlig om en ny sejr for anti-piraterne i Sverige.

En retskendelse i broderlandet har således bestemt, at de to mest kendte domænenavne til netsiden, ThePirateBay.se og PirateBay.se, skal overføres til de svenske myndigheder.

Læs også: Ny funktion kan gøre The Pirate Bay til verdens største streaming-tjeneste

Advokater på krigsstien
Baggrunden for sagen er at anklageadvokat Fredrik Ingblad, der også var initiativtager til den stor razzia mod TPB i 2014, tidligere rettede anklage mod organisationen, der er ansvarlig for .se-domæner i Sverige.

I sin anklage argumenterede advokaten for, at kontrollen over de to domæner skulle overgå til statslige myndigheder, hvilket han først fik medhold i i Stockholm distriktsrett.

Senere blev sagen dog afvist, hvilket gjorde, at Fredrik Ingblad ankede sagen, og han har altså nu fået medhold igen.

Nu skulle man så forvente, at den sag var afsluttet, men så nemt er det ikke.

Læs også: Dansk musikbranche jubler over streaming: Pirater er ikke længere et problem

Ikke slut endnu
Ifølge retten er det Pirate Bay-medstifteren Fredrik Neij, der er ejer af de to aktuelle domænenavne, og derfor skal de altså konfiskeres fra ham.

Fredrik Neij siger dog til TorrentFreak, at han ikke ejer domænerne.

På det grundlag vil han nu anke den nye afgørelse fra retten.

Medstifteren bedyrer også, at han aldrig har begået brud på ophavsretten, og at han ikke længere har nogen forbindelse til driften af TPB.

Svenskerne skal altså igennem endnu en omgang juridisk tovtrækkeri i det store slag om The Pirate Bay.

Dramaet er ikke slut endnu.

Læs også:
Pirate Bay i sort: svensk kontor stormet af politiet

Nye afsløringer: Her er det enorme server-setup der driver Pirate Bay

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cloud er godt, men cloud er ikke billigt: Sådan håndterer du bedst den nye komplekse cloud-verden

Cloud-teknologien giver adgang til store fordele: Skalerbarhed, sikkerhed, fleksibilitet og adgang til nye teknologier. I denne talk stiller vi derfor skarpt på de optimale it-strategiske valg, prismodellerne og fælderne ved det store cloud-skifte.

27. november 2020 | Læs mere


Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.