Slagsmål om Pirate Bays domæne-navne brudt ud i lys lue

Advokaterne er igang med et juridisk-håndgemæng i Sverige, og det har (måske) betydet en sejr for anti-piraterne i slaget om torrent-tjenesten The Pirate Bay. Få historien her.

Hvis du troede, at dramaet om den svenske torrent-side The Pirate Bay (TPB) var slut, så tager du fejl.

Der er nemlig masser af plads til flere tovtrækkerier i den sag, der begyndte med at TPB gik i luften 21. november 2003, grundlagt af Gottfrid Svartholm og Fredrik Neij.

Nu fortæller webstedet TorrentFreak nemlig om en ny sejr for anti-piraterne i Sverige.

En retskendelse i broderlandet har således bestemt, at de to mest kendte domænenavne til netsiden, ThePirateBay.se og PirateBay.se, skal overføres til de svenske myndigheder.

Læs også: Ny funktion kan gøre The Pirate Bay til verdens største streaming-tjeneste

Advokater på krigsstien
Baggrunden for sagen er at anklageadvokat Fredrik Ingblad, der også var initiativtager til den stor razzia mod TPB i 2014, tidligere rettede anklage mod organisationen, der er ansvarlig for .se-domæner i Sverige.

I sin anklage argumenterede advokaten for, at kontrollen over de to domæner skulle overgå til statslige myndigheder, hvilket han først fik medhold i i Stockholm distriktsrett.

Senere blev sagen dog afvist, hvilket gjorde, at Fredrik Ingblad ankede sagen, og han har altså nu fået medhold igen.

Nu skulle man så forvente, at den sag var afsluttet, men så nemt er det ikke.

Læs også: Dansk musikbranche jubler over streaming: Pirater er ikke længere et problem

Ikke slut endnu
Ifølge retten er det Pirate Bay-medstifteren Fredrik Neij, der er ejer af de to aktuelle domænenavne, og derfor skal de altså konfiskeres fra ham.

Fredrik Neij siger dog til TorrentFreak, at han ikke ejer domænerne.

På det grundlag vil han nu anke den nye afgørelse fra retten.

Medstifteren bedyrer også, at han aldrig har begået brud på ophavsretten, og at han ikke længere har nogen forbindelse til driften af TPB.

Svenskerne skal altså igennem endnu en omgang juridisk tovtrækkeri i det store slag om The Pirate Bay.

Dramaet er ikke slut endnu.

Læs også:
Pirate Bay i sort: svensk kontor stormet af politiet

Nye afsløringer: Her er det enorme server-setup der driver Pirate Bay

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments in SAP ERP environments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.