Artikel top billede

Foto: Lars Sundström

Kommune tager sagen i egen hånd: Hjemmeplejen skal finde hullerne i mobildækningen

Varde Kommune har sat hjemmeplejen på en ekstra opave for at stå bedre i forhandlinger med teleselskaberne. Kommunerne stoler nemlig ikke på, at de officielle beregninger er retvisende.

Hjemmeplejen i Varde hjælper med opvask, personlig pleje og så også lige kortlægning af mobildækningen i hele kommunen.

Hen over sommeren kører hjemmeplejen i Varde Kommune nemlig rundt med en taske fuld af mobiltelefoner, som måler, hvor god forbindelsen er på forskellige mobile netværk.

Men hvad skal det dog gøre godt for?

Vi har spurgt formanden for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge (V), hvad det egentlig handler om.

"I bund og grund vil vi jo måle, om vi har dækning nok til at være, ja undskyld, dækket ind," siger udvalgsformanden.

Normalt beregnes mobildækning ud fra, hvor stor en rækkevidde mobilmasterne i et område har. Men i Varde Kommune mener man ikke, at det nødvendigvis giver et realistisk billede af situationen.

Preben Friis-Hauge forklarer, at det i dele af kommunen kan være mere end almindeligt svært at få en brugbar mobilforbindelse.

Og dækningen skal være på plads, når man som Varde Kommune har områder med langt mellem husene.

"Det betyder jo meget, at man kan ringe efter hjælp, hvis der sker en ulykke, ikke mindst for turister der ikke er på hjemmebane," forklarer Preben Friis-Hauge.

Derfor skal projektet forberede Varde Kommune, så den har et solidt fundament, næste gang den skal mødes med teleselskaberne for at planlægge, hvordan eventuelle huller lukkes.

Kommunen har del i ansvaret

En del af ansvaret for den nuværende dækningsgrad ligger sandsynligvis hos kommunen, erkender Preben Friis-Hauge.

"Vi har jo en hel del værdifuldt landskab, hvor vi nødigt ser mobilmaster. Så hvis målingerne viser, at det har betydning for dækningsgraden, må vi gå i dialog med teleselskaberne om løsninger, der ikke skæmmer landskabet," siger udvalgsformanden, som blandt andet forestiller sig antenner udformet som flagstangsknopper.

Læs også: Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.