Artikel top billede

Foto: Lars Sundström (Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Kommune tager sagen i egen hånd: Hjemmeplejen skal finde hullerne i mobildækningen

Varde Kommune har sat hjemmeplejen på en ekstra opave for at stå bedre i forhandlinger med teleselskaberne. Kommunerne stoler nemlig ikke på, at de officielle beregninger er retvisende.

Hjemmeplejen i Varde hjælper med opvask, personlig pleje og så også lige kortlægning af mobildækningen i hele kommunen.

Hen over sommeren kører hjemmeplejen i Varde Kommune nemlig rundt med en taske fuld af mobiltelefoner, som måler, hvor god forbindelsen er på forskellige mobile netværk.

Men hvad skal det dog gøre godt for?

Vi har spurgt formanden for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge (V), hvad det egentlig handler om.

"I bund og grund vil vi jo måle, om vi har dækning nok til at være, ja undskyld, dækket ind," siger udvalgsformanden.

Normalt beregnes mobildækning ud fra, hvor stor en rækkevidde mobilmasterne i et område har. Men i Varde Kommune mener man ikke, at det nødvendigvis giver et realistisk billede af situationen.

Preben Friis-Hauge forklarer, at det i dele af kommunen kan være mere end almindeligt svært at få en brugbar mobilforbindelse.

Og dækningen skal være på plads, når man som Varde Kommune har områder med langt mellem husene.

"Det betyder jo meget, at man kan ringe efter hjælp, hvis der sker en ulykke, ikke mindst for turister der ikke er på hjemmebane," forklarer Preben Friis-Hauge.

Derfor skal projektet forberede Varde Kommune, så den har et solidt fundament, næste gang den skal mødes med teleselskaberne for at planlægge, hvordan eventuelle huller lukkes.

Kommunen har del i ansvaret

En del af ansvaret for den nuværende dækningsgrad ligger sandsynligvis hos kommunen, erkender Preben Friis-Hauge.

"Vi har jo en hel del værdifuldt landskab, hvor vi nødigt ser mobilmaster. Så hvis målingerne viser, at det har betydning for dækningsgraden, må vi gå i dialog med teleselskaberne om løsninger, der ikke skæmmer landskabet," siger udvalgsformanden, som blandt andet forestiller sig antenner udformet som flagstangsknopper.

Læs også: Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere