Artikel top billede

Foto: Lars Sundström (Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Kommune tager sagen i egen hånd: Hjemmeplejen skal finde hullerne i mobildækningen

Varde Kommune har sat hjemmeplejen på en ekstra opave for at stå bedre i forhandlinger med teleselskaberne. Kommunerne stoler nemlig ikke på, at de officielle beregninger er retvisende.

Hjemmeplejen i Varde hjælper med opvask, personlig pleje og så også lige kortlægning af mobildækningen i hele kommunen.

Hen over sommeren kører hjemmeplejen i Varde Kommune nemlig rundt med en taske fuld af mobiltelefoner, som måler, hvor god forbindelsen er på forskellige mobile netværk.

Men hvad skal det dog gøre godt for?

Vi har spurgt formanden for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge (V), hvad det egentlig handler om.

"I bund og grund vil vi jo måle, om vi har dækning nok til at være, ja undskyld, dækket ind," siger udvalgsformanden.

Normalt beregnes mobildækning ud fra, hvor stor en rækkevidde mobilmasterne i et område har. Men i Varde Kommune mener man ikke, at det nødvendigvis giver et realistisk billede af situationen.

Preben Friis-Hauge forklarer, at det i dele af kommunen kan være mere end almindeligt svært at få en brugbar mobilforbindelse.

Og dækningen skal være på plads, når man som Varde Kommune har områder med langt mellem husene.

"Det betyder jo meget, at man kan ringe efter hjælp, hvis der sker en ulykke, ikke mindst for turister der ikke er på hjemmebane," forklarer Preben Friis-Hauge.

Derfor skal projektet forberede Varde Kommune, så den har et solidt fundament, næste gang den skal mødes med teleselskaberne for at planlægge, hvordan eventuelle huller lukkes.

Kommunen har del i ansvaret

En del af ansvaret for den nuværende dækningsgrad ligger sandsynligvis hos kommunen, erkender Preben Friis-Hauge.

"Vi har jo en hel del værdifuldt landskab, hvor vi nødigt ser mobilmaster. Så hvis målingerne viser, at det har betydning for dækningsgraden, må vi gå i dialog med teleselskaberne om løsninger, der ikke skæmmer landskabet," siger udvalgsformanden, som blandt andet forestiller sig antenner udformet som flagstangsknopper.

Læs også: Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere