Artikel top billede

Ondsindet Android-kode tømmer kontoen og lukker for bankens telefonlinje

En ny variant af et ganske udspekuleret stykke ondsindet kode lukker for telefonlinjen til banken, så kontoen ikke kan lukkes. Læs her, hvordan det virker.

Der dukker konstant udspekulerede metoder op til at tømme din bankkonto, og nu har sikkerhedsfirmaet Symantec rapporteret om en ny og tarvelig variant, der rammer Android-platformen.

Det skriver Business Insider.

Den nye Android-malware er en opdateret udgave af en trojaner med navnet Android.Fakebank.B, og som navnet antyder, handler det om at snyde bankkunder.

Lukker for bankens telefonlinjer

Programmet leder i første omgang efter bank-applikationer på Android-enheden.

Hvis programmet finder, hvad det leder efter, bliver brugeren bedt om at afinstallere bank-programmet og i stedet anvende et nyt og 'bedre' alternativ, der dog har til hensigt at hugge dine bankinformationer og tømme kontoen.

Android.Fakebank.B blev første gang opdaget i 2013, og er på den måde en gammel kending hos sikkerhedsselskaberne.

Men i den opdaterede udgave er det blevet forsynet med en ny og ganske udspekuleret funktion.

Programmet kan ifølge Symantec identificere udgående samtaler til bankens support-linje.

På den måde er programmet i stand til at forhindre brugeren i at ringe til banken for at lukke kontoen, hvis man har mistanke om, at der er noget galt.

Derved har tyvene mere tid til at tømme selvsamme konto.

Stadig langt fra Danmark

Foreløbig er der dog ikke grund til at sælge sin Android-mobil af frygt for at blive ramt.

Ifølge Symantec har problemet foreløbig kun ramt finansinstitutioner i Rusland og Sydkorea, men Business Insider peger dog på, at programmet let kan sprede sig til andre områder af kloden.

I eksempelvis Asien er det langt mere almindeligt, at man henter programmer til telefonen fra uautoriserede kanaler, hvilket gør smitterisikoen langt større end i Europa og Danmark.

Den generelle anbefaling fra Symantec er da også, at man skal undgå at hente applikationer fra ukendte kilder, huske at opdatere med de nyeste rettelser fra producenterne og altid holde øje med hvilke tilladelser en applikation beder om, når den installeres.

Læs også:
Tip: Sådan krypterer du din Android-telefon

Google melder klart ud: Så længe sender vi Android-opdateringer til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere