Artikel top billede

Ondsindet Android-kode tømmer kontoen og lukker for bankens telefonlinje

En ny variant af et ganske udspekuleret stykke ondsindet kode lukker for telefonlinjen til banken, så kontoen ikke kan lukkes. Læs her, hvordan det virker.

Der dukker konstant udspekulerede metoder op til at tømme din bankkonto, og nu har sikkerhedsfirmaet Symantec rapporteret om en ny og tarvelig variant, der rammer Android-platformen.

Det skriver Business Insider.

Den nye Android-malware er en opdateret udgave af en trojaner med navnet Android.Fakebank.B, og som navnet antyder, handler det om at snyde bankkunder.

Lukker for bankens telefonlinjer

Programmet leder i første omgang efter bank-applikationer på Android-enheden.

Hvis programmet finder, hvad det leder efter, bliver brugeren bedt om at afinstallere bank-programmet og i stedet anvende et nyt og 'bedre' alternativ, der dog har til hensigt at hugge dine bankinformationer og tømme kontoen.

Android.Fakebank.B blev første gang opdaget i 2013, og er på den måde en gammel kending hos sikkerhedsselskaberne.

Men i den opdaterede udgave er det blevet forsynet med en ny og ganske udspekuleret funktion.

Programmet kan ifølge Symantec identificere udgående samtaler til bankens support-linje.

På den måde er programmet i stand til at forhindre brugeren i at ringe til banken for at lukke kontoen, hvis man har mistanke om, at der er noget galt.

Derved har tyvene mere tid til at tømme selvsamme konto.

Stadig langt fra Danmark

Foreløbig er der dog ikke grund til at sælge sin Android-mobil af frygt for at blive ramt.

Ifølge Symantec har problemet foreløbig kun ramt finansinstitutioner i Rusland og Sydkorea, men Business Insider peger dog på, at programmet let kan sprede sig til andre områder af kloden.

I eksempelvis Asien er det langt mere almindeligt, at man henter programmer til telefonen fra uautoriserede kanaler, hvilket gør smitterisikoen langt større end i Europa og Danmark.

Den generelle anbefaling fra Symantec er da også, at man skal undgå at hente applikationer fra ukendte kilder, huske at opdatere med de nyeste rettelser fra producenterne og altid holde øje med hvilke tilladelser en applikation beder om, når den installeres.

Læs også:
Tip: Sådan krypterer du din Android-telefon

Google melder klart ud: Så længe sender vi Android-opdateringer til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere