Artikel top billede

Ondsindet Android-kode tømmer kontoen og lukker for bankens telefonlinje

En ny variant af et ganske udspekuleret stykke ondsindet kode lukker for telefonlinjen til banken, så kontoen ikke kan lukkes. Læs her, hvordan det virker.

Der dukker konstant udspekulerede metoder op til at tømme din bankkonto, og nu har sikkerhedsfirmaet Symantec rapporteret om en ny og tarvelig variant, der rammer Android-platformen.

Det skriver Business Insider.

Den nye Android-malware er en opdateret udgave af en trojaner med navnet Android.Fakebank.B, og som navnet antyder, handler det om at snyde bankkunder.

Lukker for bankens telefonlinjer

Programmet leder i første omgang efter bank-applikationer på Android-enheden.

Hvis programmet finder, hvad det leder efter, bliver brugeren bedt om at afinstallere bank-programmet og i stedet anvende et nyt og 'bedre' alternativ, der dog har til hensigt at hugge dine bankinformationer og tømme kontoen.

Android.Fakebank.B blev første gang opdaget i 2013, og er på den måde en gammel kending hos sikkerhedsselskaberne.

Men i den opdaterede udgave er det blevet forsynet med en ny og ganske udspekuleret funktion.

Programmet kan ifølge Symantec identificere udgående samtaler til bankens support-linje.

På den måde er programmet i stand til at forhindre brugeren i at ringe til banken for at lukke kontoen, hvis man har mistanke om, at der er noget galt.

Derved har tyvene mere tid til at tømme selvsamme konto.

Stadig langt fra Danmark

Foreløbig er der dog ikke grund til at sælge sin Android-mobil af frygt for at blive ramt.

Ifølge Symantec har problemet foreløbig kun ramt finansinstitutioner i Rusland og Sydkorea, men Business Insider peger dog på, at programmet let kan sprede sig til andre områder af kloden.

I eksempelvis Asien er det langt mere almindeligt, at man henter programmer til telefonen fra uautoriserede kanaler, hvilket gør smitterisikoen langt større end i Europa og Danmark.

Den generelle anbefaling fra Symantec er da også, at man skal undgå at hente applikationer fra ukendte kilder, huske at opdatere med de nyeste rettelser fra producenterne og altid holde øje med hvilke tilladelser en applikation beder om, når den installeres.

Læs også:
Tip: Sådan krypterer du din Android-telefon

Google melder klart ud: Så længe sender vi Android-opdateringer til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere