Artikel top billede

En europæer har lige så meget båndbredde som tre amerikanere: Så hurtigt er vores internet

En enkelt europæer har lige så meget båndbredde som tre amerikanere eller 22 afrikanere. Til gengæld betaler de fattigste meget mere for deres internet. Det viser nye tal.

I gennemsnit har en europæer adgang til 131kbit/s. Der mere end 20 gange så meget som en afrikaner og 130 gange mere end borgerne i verdens mindst udviklede lande.

Det viser nye tal fra det internationale telekommunikations-forbund (ITU).

ITU's undersøgelse gemmer på en række interessante oplysninger om internettets udvikling på verdensplan.

Det er dyrt at være fattig

Blandt andet er gennemsnitsprisen på mobilt bredbånd nu mindre end halvdelen af prisen for en sammenlignelig fastnetforbindelse.

Kigger man nærmere på tallene, er der markante forskelle alt efter hvor udviklet, et land er.

For de mest udviklede lande er fastnet-forbindelsen lidt under dobbelt så dyr som det mobile bredbånd, men i de mindst udviklede lande koster fastnetforbindelsen mere end tre gange så meget som mobilt bredbånd.

Samtidigt er priserne generelt langt højere udenfor den udviklede verden, når man tager højde for indbyggernes købekraft.

Indbyggerne i de mindst udviklede lande skal for eksempel betale fem gange mere for den samme fastnetforbindelse som internetbrugere i de udviklede lande.

Læs også:

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere