Artikel top billede

En europæer har lige så meget båndbredde som tre amerikanere: Så hurtigt er vores internet

En enkelt europæer har lige så meget båndbredde som tre amerikanere eller 22 afrikanere. Til gengæld betaler de fattigste meget mere for deres internet. Det viser nye tal.

I gennemsnit har en europæer adgang til 131kbit/s. Der mere end 20 gange så meget som en afrikaner og 130 gange mere end borgerne i verdens mindst udviklede lande.

Det viser nye tal fra det internationale telekommunikations-forbund (ITU).

ITU's undersøgelse gemmer på en række interessante oplysninger om internettets udvikling på verdensplan.

Det er dyrt at være fattig

Blandt andet er gennemsnitsprisen på mobilt bredbånd nu mindre end halvdelen af prisen for en sammenlignelig fastnetforbindelse.

Kigger man nærmere på tallene, er der markante forskelle alt efter hvor udviklet, et land er.

For de mest udviklede lande er fastnet-forbindelsen lidt under dobbelt så dyr som det mobile bredbånd, men i de mindst udviklede lande koster fastnetforbindelsen mere end tre gange så meget som mobilt bredbånd.

Samtidigt er priserne generelt langt højere udenfor den udviklede verden, når man tager højde for indbyggernes købekraft.

Indbyggerne i de mindst udviklede lande skal for eksempel betale fem gange mere for den samme fastnetforbindelse som internetbrugere i de udviklede lande.

Læs også:

Vores data-forbrug på det mobile bredbånd eksploderer: Så voldsomt stiger forbruget
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere