Fortalt til: Henrik Rasch | Foto: EG

Mennesker i IT

Udgivet 25. august 2016 kl. 10.28
"I store dele af it-branchen er det næsten blevet et mantra, at kunden altid har ret. Men det er jeg ikke enig i.

Jeg har siddet med til mange møder, hvor en kunde fremlægger sine grunde til, at en løsning skal kunne noget helt bestemt.

Der skal man være klar til at stille spørgsmålstegn ved, om det er fornuftigt at bygge løsninger, der er "en-til-en".

Jeg vil hellere lave "en til mange"-løsninger og derigennem skabe en bredere værdi.

Men det er ikke alle kunder, der forstår, at de kan få mere værdi ud af at samarbejde med deres konkurrenter, når et it-system skal udvikles.

På et tidspunkt blev vi bedt om at udvikle en database-løsning til en større kommune.

Vi kunne fremvise, hvordan vores eksisterende løsning i store træk understøttede opgaven, men kommunen ville have sin  helt egen. Så vi sagde nej tak.

Hvis en kunde ønsker sig et unikt system, så skal det dæleme også være pengene værd for alle parter - både for borgerne, kunden og for mig som leverandør.

Jeg synes, vi sammen skal bruge tiden på at udvikle gode fleksible løsninger, som understøtter den enkelte kommunes ønsker og behov. Men løsningerne skal også kunne bruges på tværs af kommunegrænser - så skatteyderne får valuta for pengene.
Mille Lindskrog Knudsen, direktør i EG Team Online

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.