Artikel top billede

Nu er det officielt: Cisco skal fyre 5.500 medarbejdere

It-firmaet Cisco siger farvel til cirka syv procent af medarbejderne. Der skal mere fokus på software og mindre på hardware, lyder forklaringen.

Rygterne gik på at it-giganten Cisco skulle fyre helt op til 14.000 personer.

Læs mere her: Medie: Cisco vil fyre op mod 14.000 medarbejdre

Antallet af fyringer landede i stedet på 5.500, oplyser firmaet nu.

Mere software

Fyringerne begrundes blandt andet med, at ledelsen ønsker at flytte virksomheden fra at være en hardwareproducent af netværksenheder til at blive et softwareselskab med løsninger til det professionelle marked, eksempelvis indenfor cloud, internet of things og sikkerhed.

"Vi har annonceret en omstrukturering, der gør det muligt at optimere vores omkostninger på de områder med lav vækst, så vi i stedet kan investere i nøgleområder som sikkerhed, IoT, næste generation datacentre og cloud," skriver Ciscos ledelse i forbindelse med regnskabet.

"Vi regner med at geninvestere alle pengene fra besparelserne i forretningen og fortsætter således med at have et skarpt fokus på vækstområderne."

Omstruktureringen eliminerer 5.500 stillinger, hvilket svarer til godt syv procent af den globale arbejdsstyrke. Den begynder i det første kvartal af finansåret 2017.

Officielt havde Cisco 73.104 ansatte globalt i april i år.

Læs også:

Ericsson sparer og fyrer for milliarder - men det er ikke nok: Nye indgreb på vej

HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Overblik: IBM Danmarks store nedtur - gennem stor fyringsrunde igen

Medie: Cisco vil fyre op mod 14.000 medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere