Artikel top billede

Ethernet-standarden forbedres kraftigt: Netværket bliver fem gange hurtigere med de samme kabler

De eksisterende netværkskabler bliver nu op til fem gange hurtigere. Her er de nye standarder.

En ny Ethernet-standard er ratificeret, og NBase-T med 2,5 og 5 Gbit/s er nu de nye standarder, der får navnene 2.5GBASE-T og 5GBASE-T.

De nye standarder giver en hastighedsforøgelse på op til fem gange den, som 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne tilbyder. 

Det kommer ikke helt uventet, at IEEE, der er den internationale standardiserings-organisation for netværk, tele og elektronik, den 23. september ratificerede netværksstandarden.

Det skriver vores kollegaer på Computerworlds søsterside Network World.

En opdatering af standarden er nemlig hårdt tiltrængt for at understøtte de nye trådløse access-punkter, der anvender IEEE 802.11ac Wave 2, som har kapacitet til at håndtere mere end 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne.

For at undgå at den kablede netværksforbindelse sakker bagud i netværket og bliver en flaskehals, har det derfor været påkrævet at få en højere kapacitet.

Udfordringen har været, at de mange kabler, der allerede ligger ude i netværkene, ikke skulle udskiftes ved en standard-ændring, hvilket IEEE nu har fundet en løsning på.

2,5 og 5 Gbit/s

Standarden er baseret på den eksisterende standard for 10 Gbit/s Ethernet over kobberkabler, 10 GBase-T.

Specifikationerne for IEEE 802.3bz er således:

2,5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 6 Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel ved specielle anvendelser og konfigurationer.

Hastigheden på 1 Gbit/s på eksisterende kategori 5e- og 6-kabelsystemer blev et samtaleemne for et par år siden efter presset fra de trådløse løsninger steg.

Og nu forlænges livet altså for de mange milliarder meter kabel, der allerede er lagt ud.

Ifølge et blogindlæg fra Cisco er der i de seneste 15 år installeret ikke mindre end 70 milliarder meter af disse kabler, hvilket svarer til 10 rejser til planeten Pluto.

"For en del virksomheder er det enten umuligt eller meget besværligt at skifte kablingen. For de øvrige vil det være kostbart og forstyrrende at udskifte Kategori 5e/6-installationerne verden rundt. Det undgår man nu, hvilket får enhver finansdirektør, teknologidirektør, bygningsadministrator og it-afdeling til at ånde lettet op," skriver Cisco på bloggen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere