Ethernet-standarden forbedres kraftigt: Netværket bliver fem gange hurtigere med de samme kabler

De eksisterende netværkskabler bliver nu op til fem gange hurtigere. Her er de nye standarder.

En ny Ethernet-standard er ratificeret, og NBase-T med 2,5 og 5 Gbit/s er nu de nye standarder, der får navnene 2.5GBASE-T og 5GBASE-T.

De nye standarder giver en hastighedsforøgelse på op til fem gange den, som 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne tilbyder. 

Det kommer ikke helt uventet, at IEEE, der er den internationale standardiserings-organisation for netværk, tele og elektronik, den 23. september ratificerede netværksstandarden.

Det skriver vores kollegaer på Computerworlds søsterside Network World.

En opdatering af standarden er nemlig hårdt tiltrængt for at understøtte de nye trådløse access-punkter, der anvender IEEE 802.11ac Wave 2, som har kapacitet til at håndtere mere end 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne.

For at undgå at den kablede netværksforbindelse sakker bagud i netværket og bliver en flaskehals, har det derfor været påkrævet at få en højere kapacitet.

Udfordringen har været, at de mange kabler, der allerede ligger ude i netværkene, ikke skulle udskiftes ved en standard-ændring, hvilket IEEE nu har fundet en løsning på.

2,5 og 5 Gbit/s
Standarden er baseret på den eksisterende standard for 10 Gbit/s Ethernet over kobberkabler, 10 GBase-T.

Specifikationerne for IEEE 802.3bz er således:

2,5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 6 Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel ved specielle anvendelser og konfigurationer.

Hastigheden på 1 Gbit/s på eksisterende kategori 5e- og 6-kabelsystemer blev et samtaleemne for et par år siden efter presset fra de trådløse løsninger steg.

Og nu forlænges livet altså for de mange milliarder meter kabel, der allerede er lagt ud.

Ifølge et blogindlæg fra Cisco er der i de seneste 15 år installeret ikke mindre end 70 milliarder meter af disse kabler, hvilket svarer til 10 rejser til planeten Pluto.

"For en del virksomheder er det enten umuligt eller meget besværligt at skifte kablingen. For de øvrige vil det være kostbart og forstyrrende at udskifte Kategori 5e/6-installationerne verden rundt. Det undgår man nu, hvilket får enhver finansdirektør, teknologidirektør, bygningsadministrator og it-afdeling til at ånde lettet op," skriver Cisco på bloggen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.