Artikel top billede

(Foto: Kiyoshi Takahase / iStockphoto)

Ethernet-standarden forbedres kraftigt: Netværket bliver fem gange hurtigere med de samme kabler

De eksisterende netværkskabler bliver nu op til fem gange hurtigere. Her er de nye standarder.

En ny Ethernet-standard er ratificeret, og NBase-T med 2,5 og 5 Gbit/s er nu de nye standarder, der får navnene 2.5GBASE-T og 5GBASE-T.

De nye standarder giver en hastighedsforøgelse på op til fem gange den, som 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne tilbyder. 

Det kommer ikke helt uventet, at IEEE, der er den internationale standardiserings-organisation for netværk, tele og elektronik, den 23. september ratificerede netværksstandarden.

Det skriver vores kollegaer på Computerworlds søsterside Network World.

En opdatering af standarden er nemlig hårdt tiltrængt for at understøtte de nye trådløse access-punkter, der anvender IEEE 802.11ac Wave 2, som har kapacitet til at håndtere mere end 1 Gbit/s Ethernet-forbindelserne.

For at undgå at den kablede netværksforbindelse sakker bagud i netværket og bliver en flaskehals, har det derfor været påkrævet at få en højere kapacitet.

Udfordringen har været, at de mange kabler, der allerede ligger ude i netværkene, ikke skulle udskiftes ved en standard-ændring, hvilket IEEE nu har fundet en løsning på.

2,5 og 5 Gbit/s

Standarden er baseret på den eksisterende standard for 10 Gbit/s Ethernet over kobberkabler, 10 GBase-T.

Specifikationerne for IEEE 802.3bz er således:

2,5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 6 Twisted pair-kabel

5 Gbit/s op til 100 meter over Kategori 5e Twisted pair-kabel ved specielle anvendelser og konfigurationer.

Hastigheden på 1 Gbit/s på eksisterende kategori 5e- og 6-kabelsystemer blev et samtaleemne for et par år siden efter presset fra de trådløse løsninger steg.

Og nu forlænges livet altså for de mange milliarder meter kabel, der allerede er lagt ud.

Ifølge et blogindlæg fra Cisco er der i de seneste 15 år installeret ikke mindre end 70 milliarder meter af disse kabler, hvilket svarer til 10 rejser til planeten Pluto.

"For en del virksomheder er det enten umuligt eller meget besværligt at skifte kablingen. For de øvrige vil det være kostbart og forstyrrende at udskifte Kategori 5e/6-installationerne verden rundt. Det undgår man nu, hvilket får enhver finansdirektør, teknologidirektør, bygningsadministrator og it-afdeling til at ånde lettet op," skriver Cisco på bloggen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere