Artikel top billede

Steam Autumn Sale: Fem perler du ikke må overse

Så er det tid til endnu en omgang billige spil på Steam. Denne gang hedder det Autumn Sale, og der er over 13.000 spil på tilbud lige nu. Vi giver her fem forslag der måske er fløjet under radaren.

Vi kender alle CS:GO, Rainbow Six: Siege, The Witcher 3 og andre AAA spil på markedet.

De er alle spil der ofte figurerer på Steam Top Sellers, og selvfølgelig er de gode spil, men samtidig for lette at anbefale.

Kvaliteten er nemlig i top, og det er uden tvivl - man får helt sikkert en fantastisk oplevelse for pengene i The Witcher 3, men der findes også nogle små perler, der ligger og venter på din opmærksomhed. 

Det er nemlig disse små perler, at denne liste er dedikeret til.

Spil, som ikke oftest får den helt store opmærksomhed, men stadig nyder en kult-lignende popularitet, grundet deres charme, gameplay, lydside og mere til.

Gør pengepungen klar; vi dykker ned i fem spilperler, der kan levere solid underholdning.

Life is Strange (Episode 1 gratis, resten €5)

Square Enix står bag denne episodiske fortælling om pigen Maxine Caulfield, en fotografistuderende der besidder evnen til at spole tiden tilbage.

Life is Strange er et spil som man skal give sig tid til, og lade sig fordybe i historien og handlingen. Man får nemlig ikke meget ud af det, hvis man forventer en fast-paced fortælling om tidsmanipulation, tværtimod.

Man skal opleve historien, opdage detaljerne og den evigt tilstedeværende "butterfly effect", som ikke kan undgås når man træffer valg og spoler med tiden.

Med en første episode der lige nu er gratis, er der ingen undskyldninger for ikke at kaste sig ud i rollen som Maxine Caulfield, og forsøge at leve sig ind i teenage-piges mindset.

Hyper Light Drifter (€11,99)

Hyper Light Drifter er et ubeskriveligt flot indie spil, der minder om The Legend of Zelda: A Link to the Past og andre 8- og 16-bit spil fra de sidste årtier. Spillet er udviklet af et lillebitte hold, der oprindeligt talte idémanden bag, Alex Preston, og en Kickstarter kampagne der indbragte over $600.000 af et mål sat på hæderlige $27.000.

Du er en Drifter; en person der har adgang til teknologi fra civilisationer der for længst har forladt denne verden, og du skal finde en kur til en mystisk sygdom som infesterer din krop. En historie der i sig selv er værd at opleve, men sammen med en unik visuel æstetik, og et soundtrack der hører til blandt genrens aller bedst, så er Hyper Light Drifter en absolut must-have for SNES-entusiaster der higer efter en hyldest til æraens storhedstid.

Slime Rancher (€13,39)

Det er svært ikke at holde af Slime Rancher. Et spil der nærmest kan gøre enhver gråvejrsdag til en fest. Her har vi nemlig en sjælden fornøjelse, der formår at sætte et smil på læberne mens man stadig føler udfordringen. Slime Rancher er, kort sagt, et spil om at hyrde forskellige slim-klumper, mens man samtidig holder styr på gårdens økonomi, opgraderer sin ejendom, og fostrer nye "slimes".

Det hele foregår i førstepersonsperspektiv, og man kan ikke undgå at småfnise når de lalleglade slimes bliver samlet op, og hyrdet rundt på gårdens område. Spillet er en utroligt farverig affære, og selvom det virker barnligt udadtil, så er Slime Rancher en anbefalelsesværdig fornøjelse, der sagtens kan spilles af selv de mest maskuline typer.

Battlerite (€14,99)

Her har vi et spil, der sagtens kan gå hen og blive den næste store eSport - eller lægge et fundament for en ny type eSport i det mindste. Battlerite kan bedst beskrives som en slags simplificeret MOBA, der foregår i en lille arena, med hurtigt gameplay og en let-overskuelig styring.

Det er let at gå til, men svært at mestre. Med mulighed for 1v1, 2v2 eller 3v3, så er der rig mulighed for at være "lone wolf" eller tage nogle venner med i kamp, og forsøge at udmanøvrere modstanderholdet. Det er - som nævnt - let at hoppe ind i Battlerite, men der er så meget dybde i karakterernes roller og evner, at man konstant finder nye måder at udnytte dem på, og dermed udkonkurrere modstanderne.

Giv det en chance hvis du kan lide idéen om MOBA spil, men ikke synes om de mere forvirrende elementer.

Undertale (€4,99)

En øjeblikkelig kult klassiker, da spillet udkom på Steam i efteråret 2015. Undertale byder på mærkværdige karakterer, et fængende soundtrack, interessante idéer og en grafisk stil der bedst kan beskrives som retro-nostalgisk. Undertale tager lidt pis på tingene, mens det leverer en - mildt sagt - unik historie med finurligt gameplay og karakterer der er alt fra fjendtlige riddere, til manipulerende blomster.

Det er svært at beskrive Undertale, og hvad det egentlig er for et spil, men det er måske det, der er hele pointen ved spillet. Det skal opleves first-hand, og ikke snakkes om, som var det endnu en indie-titel med ambitioner.

Lad dig ikke narre af spillets visuelle udtryk - det er blot i spillets favør, at det minder om noget fra en Gameboy.

Er der andre perler på tilbud, som fortjener lidt ekstra opmærksomhed? Smid endelig forslag nede i kommentarfeltet. Husk også at fortælle om jeres egne oplevelser med de fem spil foroven, hvis I altså har prøvet dem.

Læs også: Anmeldelse: Heroes & Generals er en gratis fornøjelse med danske rødder