Artikel top billede

Kina forlanger at se kildekoderne i store systemer fra Microsoft, IBM og Intel

Kineserne har forlangt at se den kildekode, som de store it-firmaer distribuerer i landet, men flere it-giganter stejler nu over at skulle udlevere kronjuvelerne.

Microsoft, IBM og Intel har ikke udvist den store begejstring for, at den kinesiske regering nu forlanger at se deres tophemmelige kildekoder og blueprints.

Forespørgslen fra Riget i Midten kommer, efter man har vedtaget en ny og hård cybersikkerhedslov.

Den kræver blandt andet, at alle teknologiselskaber, der driver forretning i landet, skal indsende deres kodedesign til de kinesiske myndigheder, der så vil kontrollere koden for sikkerhedshuller.

De kinesiske myndigheder siger, at der er behov for disse foranstaltninger for at sikre landets nationale sikkerhed.

Tak, men nej tak

Den politik gør dog de vestlige tech-giganter bekymrede, skriver The Wall Streat Journal.

Avisen kan fortælle, at firmaer som Microsoft, Intel og IBM har indvendinger mod denne praksis.

"Deling af kildekode beviser ikke, at den er sikker," lyder det fra Microsoft.

Intel tilføjer, at denne fremgangsmetode ligefrem kan sænke sikkerheden i software-produkterne og desuden "ødelægge den teknologiske innovation."

Der er dog ingen af selskaberne, der siger det, som mange nok sidder og tænker; nemlig, at hvis de overlader kronjuvelerne til andre, så er der en potentiel risiko for tyveri af intellektuelle rettigheder.

Kan vi mødes på midten?

Som et kompromis på forespørgslen om at udlevere kode har Microsoft foreslået, at koden bliver undersøgt i et lukket miljø under stor sikkerhed.

Dette forslag har de kinesiske myndigheder dog ikke ønsket at gå videre med.

Præcis hvor uenighederne lander, kan ingen sige endnu, men der er nok en stor sandsynlighed for, at de store it-firmaer vil gå ret langt for at kunne sælge produkter på et af verdens største markeder.

Frem til loven træder i kraft i juni, vil der angivelig foregå en del argumentation mellem USA og Kina, før at de kan mødes om en aftale.

Læs også:
[url=https://www.computerworld.dk/art/238560/it-eliten-flokkes-om-donald-trump-har-masser-af-oensker-og-gode-raad#DAH8vhm9PPdGFBSc.99
]It-eliten flokkes om Donald Trump: Har masser af ønsker og gode råd[/url]

Bombe under iPhonen: Efter valget af Trump kommer Kina med trusler mod Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere