Dansk gangster-spil giver eksplosiv vækst

Spilfirmaet Media Mobsters tror på 300.000 solgte eksemplarer af spillet Gangland i år, og det vil næsten tidoble omsætningen i virksomheden. Men ambitionerne rækker ud over pc-spilmarkedet, så Media Mobsters håber stadig på en ekstern pose penge til den fortsatte udvikling.

Spiludvikleren Media Mobsters forventer at være på vej mod det helt store gennembrud for sit pc-spil Gangland, som skal hjælpe virksomheden med at omsætte for op mod 20 millioner kroner i 2004.

Spillet blev lanceret i februar og har ikke haft en stor markedsføringskampagne eller en af de store spildistributører i ryggen, men salget af spillet er støt stigende.

- Vi forventer, at spillet får en lang levetid, for salget er begyndt at stige. Der har ikke stået så mange enheder ude på hylderne, men populariteten skabes meget via mund-til-mund-metoden, for det er jo et multi-player-spil, og folk får deres venner til at spille med, siger direktør Christian Majgaard.

Han har først præcise salgstal for Gangland-spillet senere i denne uge, men forventer, at spillet skal sælges i mindst 300.000 kopier i 2004, hvilket vil bringe selskabets omsætning op omkring 20 millioner kroner mod beskedne 2,6 millioner kroner sidste år.

Det salgsestimat er en del mere end de 70.000 eksemplarer, der kræves for at nå break-even på spillet, der har kostet omkring syv millioner kroner at udvikle.

Men det er stadig ikke nok til at indfri Media Mobsters' ambitioner, som kræver endnu flere udviklingskroner.

- Vi har nok til at dække driften og finansiere Gangland 2, hvis Gangland når sit salgsmål. Men vi vil gerne udvide til flere platforme end pc, altså konsolmarkedet, og det skal vi bruge flere penge til, siger Christian Majgaard.

Derfor satser Media Mobsters fortsat på en ekstern investor, som tør satse på virksomheden, der efterhånden har set bunden af kisten med likvide midler.

Christian Majgaard tvivler dog på, at det bliver IO Interactive-løsningen - altså et salg af den danske spiludvikler til en udenlandsk aktør - som er den rigtige for Media Mobsters for at opnå det mål.

- Vi er ikke så oplagte til et salg, som IO Interactive var på det tidspunkt, for deres varemærke lå allerede hos Eidos og var meget etableret. Vi er ikke så langt endnu, men vi kunne godt forestille os, at vi kunne finde andre typer spillere i mediebranchen end lige de store udgivere, som kunne være interesserede i et strategisk samarbejde, siger han.
Media Mobsters Aps Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning2,60,57
Resultat af primær drift (EBIT)0,9-1
Resultat før skat 0,7-1
Resultat0,7-1
Egenkapital10,3
Antal ansatte158


Media Mobsters håber også på at finde nåde for en større distributørs øje, selv om Christian Majgaard er godt tilfreds med det resultat, som selskabet indtil videre har opnået via mindre aftaler og egne initiativer.

På papiret blev 2003 Media Mobsters første overskudsår. Godt 3,4 millioner blev investeret i udvikling, og herunder figurerer størstedelen af lønningerne til de nu godt 15 ansatte.

Med den udgiftspost isoleret blev overskuddet på driften på knap en million kroner, og der har da også været indtægter i form af royalty-forskud og salg af mere traditionelle brætspils-koncepter, forklarer Christan Majgaard.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Minimér spildtid og understøt det nye arbejdsliv med effektive videomøder
Under nedlukningen i foråret 2020 vænnede dine medarbejdere sig til at mødes via Microsoft Teams. Men mange blev frustrerede over at vende tilbage til kontoret og opdage, at dette – nu helt essentielle! – møderedskab ikke fungerede særligt godt sammen videoudstyret i mødelokalerne. Nu bygger en ny løsning endelig bro mellem Teams og verdens nok mest udbredte og velfungerende løsning til professionelle videomøder – Cisco Webex. Det kan du læse mere om i denne korte og præcise gennemgang af løsning og muligheder fra NetDesign.