Artikel top billede

HP Chromebook x2

Nu skal Chromebooks udfordre Apples iPad: Her er de første Chrome OS-baserede tablets

Både Apples iPad og iPad Pro står for skud, når Acer og HP gentænker hvordan en tablet skal fungere.

Apples dominans indenfor tabletverdenen har længe ikke været til at hugge eller stikke i.

En ny type af tablets, baseret på Googles desktop-styresystem, Chrome OS, vil nu gøre endnu et forsøg på at fravriste markedsandele i det svære tabletmarked.

To elektronik-kæmper blæser nu til angreb, hver med deres forskelligartede bud på, hvordan en Chromebook-tablet skal skæres.

Acer bød for to uger siden ind med verdens første Chrome OS tablet, Chromebook Tab 10, mens HP i dag offentliggør den mere avancerede Chromebook x2.

En iPad med ChromeOS

Acer har tydeligvis skelet til Apples iPad, dengang Chromebook Tab 10 blev til.

Teknikbladet på skærmen er stort set identisk med det, du i dag finder i Apples iPad: 9,7 tommer med en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels.

Her dog ingen home-knap, betjeningen foregår via touch eller den lille digitizer-pen, signeret af Wacom, som er gemt i bunden af Chromebook Tab 10.

Tabletten drives frem af en hexa-core Rockchip OP1 processor assisteret af 4GB RAM og 32GB lagerplads. Processoren er relativ ukendt, men den kan bryste sig af at være den første processor udviklet specifikt til Chromebooks.

Læs også: Test af Apples splinternye iPad: Fremstår som andensorteringen af et luksusprodukt (men udgangspunktet er godt)

Lækker HP

Mens Acer har Apples billigere iPad i sigtekornet, går HP efter at udfordre Apples dyrere Pro-serie og Microsofts Surface-hybrider. Med HP’s Chromebook x2 er der skruet op for design, ydelse og størrelse.

Her disker HP op med 12,3 tommer stort touch-display i 3:2 format (2.400 x 1.600 pixels) der, ligesom Microsofts Surface, lander mellem de to iPad Pro størrelser.

Der skal kunne bestilles noget på den nye Chromebook, hvorfor HP inkluderer både keyboard med touchpad, samt en pen, til at styre maskinen.

Kræfterne sørger en intel Core m3 for, sammen med 4 eller 8GB RAM. Lagerpladsen er på 32GB, mens batteriet skulle sikre 10,5 timers driftstid.

ChromeOS er en udfordring

Fælles for de to nye tablets, er at de skal overbevise køberne om, at Chrome OS er en lys idé i et tabletformat.

Selvom Google igennem de seneste par år har gjort fremskridt i at tilpasse sit styresystem til touch-betjening, kan det endnu ikke løbe fra sine desktop-rødder.

En større integration af Android-applikationer har dog i den seneste tid udvidet systemet potentiale.

Begge tablets vil til gengæld kunne prale med, at de er væsentligt billigere end alternativerne fra Apple.

HP Chromebook x2 bliver dyrest blandt de to nye Chrome-tabletter, men den vil fortsat underbyde sine umiddelbare rivaler.

Debutprisen lyder på 599 amerikanske dollar – godt 3.600 kroner – 50 dollar mindre end begyndermodellen i Apples iPad Pro portefølje. Apples Pencil og Smart Keyboard skal dog tilkøbes.

Chromebook x2 får salgsdebut i juni måned, mens Acer Chromebook Tab får sin globale salgsstart i løbet af maj.

Debutprisen lyder her på 329 amerikanske dollar. Samme pris som Apples seneste iPad – men sidstnævnte inkluderer ikke nogen pen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere