Artikel top billede

HP Chromebook x2

Nu skal Chromebooks udfordre Apples iPad: Her er de første Chrome OS-baserede tablets

Både Apples iPad og iPad Pro står for skud, når Acer og HP gentænker hvordan en tablet skal fungere.

Apples dominans indenfor tabletverdenen har længe ikke været til at hugge eller stikke i.

En ny type af tablets, baseret på Googles desktop-styresystem, Chrome OS, vil nu gøre endnu et forsøg på at fravriste markedsandele i det svære tabletmarked.

To elektronik-kæmper blæser nu til angreb, hver med deres forskelligartede bud på, hvordan en Chromebook-tablet skal skæres.

Acer bød for to uger siden ind med verdens første Chrome OS tablet, Chromebook Tab 10, mens HP i dag offentliggør den mere avancerede Chromebook x2.

En iPad med ChromeOS

Acer har tydeligvis skelet til Apples iPad, dengang Chromebook Tab 10 blev til.

Teknikbladet på skærmen er stort set identisk med det, du i dag finder i Apples iPad: 9,7 tommer med en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels.

Her dog ingen home-knap, betjeningen foregår via touch eller den lille digitizer-pen, signeret af Wacom, som er gemt i bunden af Chromebook Tab 10.

Tabletten drives frem af en hexa-core Rockchip OP1 processor assisteret af 4GB RAM og 32GB lagerplads. Processoren er relativ ukendt, men den kan bryste sig af at være den første processor udviklet specifikt til Chromebooks.

Læs også: Test af Apples splinternye iPad: Fremstår som andensorteringen af et luksusprodukt (men udgangspunktet er godt)

Lækker HP

Mens Acer har Apples billigere iPad i sigtekornet, går HP efter at udfordre Apples dyrere Pro-serie og Microsofts Surface-hybrider. Med HP’s Chromebook x2 er der skruet op for design, ydelse og størrelse.

Her disker HP op med 12,3 tommer stort touch-display i 3:2 format (2.400 x 1.600 pixels) der, ligesom Microsofts Surface, lander mellem de to iPad Pro størrelser.

Der skal kunne bestilles noget på den nye Chromebook, hvorfor HP inkluderer både keyboard med touchpad, samt en pen, til at styre maskinen.

Kræfterne sørger en intel Core m3 for, sammen med 4 eller 8GB RAM. Lagerpladsen er på 32GB, mens batteriet skulle sikre 10,5 timers driftstid.

ChromeOS er en udfordring

Fælles for de to nye tablets, er at de skal overbevise køberne om, at Chrome OS er en lys idé i et tabletformat.

Selvom Google igennem de seneste par år har gjort fremskridt i at tilpasse sit styresystem til touch-betjening, kan det endnu ikke løbe fra sine desktop-rødder.

En større integration af Android-applikationer har dog i den seneste tid udvidet systemet potentiale.

Begge tablets vil til gengæld kunne prale med, at de er væsentligt billigere end alternativerne fra Apple.

HP Chromebook x2 bliver dyrest blandt de to nye Chrome-tabletter, men den vil fortsat underbyde sine umiddelbare rivaler.

Debutprisen lyder på 599 amerikanske dollar – godt 3.600 kroner – 50 dollar mindre end begyndermodellen i Apples iPad Pro portefølje. Apples Pencil og Smart Keyboard skal dog tilkøbes.

Chromebook x2 får salgsdebut i juni måned, mens Acer Chromebook Tab får sin globale salgsstart i løbet af maj.

Debutprisen lyder her på 329 amerikanske dollar. Samme pris som Apples seneste iPad – men sidstnævnte inkluderer ikke nogen pen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere