Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

HP Chromebook x2

Nu skal Chromebooks udfordre Apples iPad: Her er de første Chrome OS-baserede tablets

Både Apples iPad og iPad Pro står for skud, når Acer og HP gentænker hvordan en tablet skal fungere.

Apples dominans indenfor tabletverdenen har længe ikke været til at hugge eller stikke i.

En ny type af tablets, baseret på Googles desktop-styresystem, Chrome OS, vil nu gøre endnu et forsøg på at fravriste markedsandele i det svære tabletmarked.

To elektronik-kæmper blæser nu til angreb, hver med deres forskelligartede bud på, hvordan en Chromebook-tablet skal skæres.

Acer bød for to uger siden ind med verdens første Chrome OS tablet, Chromebook Tab 10, mens HP i dag offentliggør den mere avancerede Chromebook x2.

En iPad med ChromeOS

Acer har tydeligvis skelet til Apples iPad, dengang Chromebook Tab 10 blev til.

Teknikbladet på skærmen er stort set identisk med det, du i dag finder i Apples iPad: 9,7 tommer med en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels.

Her dog ingen home-knap, betjeningen foregår via touch eller den lille digitizer-pen, signeret af Wacom, som er gemt i bunden af Chromebook Tab 10.

Tabletten drives frem af en hexa-core Rockchip OP1 processor assisteret af 4GB RAM og 32GB lagerplads. Processoren er relativ ukendt, men den kan bryste sig af at være den første processor udviklet specifikt til Chromebooks.

Læs også: Test af Apples splinternye iPad: Fremstår som andensorteringen af et luksusprodukt (men udgangspunktet er godt)

Lækker HP

Mens Acer har Apples billigere iPad i sigtekornet, går HP efter at udfordre Apples dyrere Pro-serie og Microsofts Surface-hybrider. Med HP’s Chromebook x2 er der skruet op for design, ydelse og størrelse.

Her disker HP op med 12,3 tommer stort touch-display i 3:2 format (2.400 x 1.600 pixels) der, ligesom Microsofts Surface, lander mellem de to iPad Pro størrelser.

Der skal kunne bestilles noget på den nye Chromebook, hvorfor HP inkluderer både keyboard med touchpad, samt en pen, til at styre maskinen.

Kræfterne sørger en intel Core m3 for, sammen med 4 eller 8GB RAM. Lagerpladsen er på 32GB, mens batteriet skulle sikre 10,5 timers driftstid.

ChromeOS er en udfordring

Fælles for de to nye tablets, er at de skal overbevise køberne om, at Chrome OS er en lys idé i et tabletformat.

Selvom Google igennem de seneste par år har gjort fremskridt i at tilpasse sit styresystem til touch-betjening, kan det endnu ikke løbe fra sine desktop-rødder.

En større integration af Android-applikationer har dog i den seneste tid udvidet systemet potentiale.

Begge tablets vil til gengæld kunne prale med, at de er væsentligt billigere end alternativerne fra Apple.

HP Chromebook x2 bliver dyrest blandt de to nye Chrome-tabletter, men den vil fortsat underbyde sine umiddelbare rivaler.

Debutprisen lyder på 599 amerikanske dollar – godt 3.600 kroner – 50 dollar mindre end begyndermodellen i Apples iPad Pro portefølje. Apples Pencil og Smart Keyboard skal dog tilkøbes.

Chromebook x2 får salgsdebut i juni måned, mens Acer Chromebook Tab får sin globale salgsstart i løbet af maj.

Debutprisen lyder her på 329 amerikanske dollar. Samme pris som Apples seneste iPad – men sidstnævnte inkluderer ikke nogen pen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere