Artikel top billede

Google vil have strammet op om sikkerheden i Android

Google vil påbyde mobilproducenter at stramme op om sikkerheden. "Antallet af sikrede enheder vil eksplodere"

En ny aftale mellem Google og mobilproducenterne skal sikre, at langt flere rettidige sikkerhedsopdateringer rulles ud til Android-baserede enheder.

Den amerikanske søgegigant vil have mobilproducenterne til at stramme op omkring sikkerheden i deres respektive Android-baserede enheder.

Under forrige uges I/O udviklermesse, under ’What’s new in Android Security’-præsentationen, tegnede selskabet omridset af en plan, som skulle sikre, at flere sikkerhedsopdateringer til platformen skulle nu ud til brugerne rettidigt. Det skriver 9to5google.com.

”Når man har milliardvis af brugere, er man et oplagt mål. Det fortjener derfor det stærkest mulige værn.” noterer Androids sikkerhedschef David Kleidermacher. ”Vi arbejder på at få udrulningen af sikkerhedspatches ind i vores OEM-aftaler. Det er træk som vil få antallet af regelmæssigt sikrede enheder til at eksplodere”, spår han.

Præcis hvordan de aftaler vil lyde, præciserer han dog ikke.
Google har allerede indført månedlige sikkerhedsopdateringer til Android-platformen i nogen tid, implementeringen af dem er dog op til den enkelte mobil eller tabletproducent.

I forrige måned kom det frem, at flere Android-leverandører opgav misvisende oplysninger for sikkerhedsopdateringerne i deres enheder.

I visse tilfælde oplyser producenten, at en sikkerhedsopdatering for en given dato er installeret, uden at det er tilfældet.

Ifølge Googles seneste data, er det kun lidt over en procent af eksisterende Android-enheder som kan bryste sig af, at have den nyeste Android-version ombord.

Læs også: Android-telefoner lyver for brugere om sikkerhedsopdateringer: “Det er stort set umuligt for brugeren at vide, hvilke patches der rent faktisk er installeret”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere