Artikel top billede

Google vil have strammet op om sikkerheden i Android

Google vil påbyde mobilproducenter at stramme op om sikkerheden. "Antallet af sikrede enheder vil eksplodere"

En ny aftale mellem Google og mobilproducenterne skal sikre, at langt flere rettidige sikkerhedsopdateringer rulles ud til Android-baserede enheder.

Den amerikanske søgegigant vil have mobilproducenterne til at stramme op omkring sikkerheden i deres respektive Android-baserede enheder.

Under forrige uges I/O udviklermesse, under ’What’s new in Android Security’-præsentationen, tegnede selskabet omridset af en plan, som skulle sikre, at flere sikkerhedsopdateringer til platformen skulle nu ud til brugerne rettidigt. Det skriver 9to5google.com.

”Når man har milliardvis af brugere, er man et oplagt mål. Det fortjener derfor det stærkest mulige værn.” noterer Androids sikkerhedschef David Kleidermacher. ”Vi arbejder på at få udrulningen af sikkerhedspatches ind i vores OEM-aftaler. Det er træk som vil få antallet af regelmæssigt sikrede enheder til at eksplodere”, spår han.

Præcis hvordan de aftaler vil lyde, præciserer han dog ikke.
Google har allerede indført månedlige sikkerhedsopdateringer til Android-platformen i nogen tid, implementeringen af dem er dog op til den enkelte mobil eller tabletproducent.

I forrige måned kom det frem, at flere Android-leverandører opgav misvisende oplysninger for sikkerhedsopdateringerne i deres enheder.

I visse tilfælde oplyser producenten, at en sikkerhedsopdatering for en given dato er installeret, uden at det er tilfældet.

Ifølge Googles seneste data, er det kun lidt over en procent af eksisterende Android-enheder som kan bryste sig af, at have den nyeste Android-version ombord.

Læs også: Android-telefoner lyver for brugere om sikkerhedsopdateringer: “Det er stort set umuligt for brugeren at vide, hvilke patches der rent faktisk er installeret”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere