Artikel top billede

Google vil have strammet op om sikkerheden i Android

Google vil påbyde mobilproducenter at stramme op om sikkerheden. "Antallet af sikrede enheder vil eksplodere"

En ny aftale mellem Google og mobilproducenterne skal sikre, at langt flere rettidige sikkerhedsopdateringer rulles ud til Android-baserede enheder.

Den amerikanske søgegigant vil have mobilproducenterne til at stramme op omkring sikkerheden i deres respektive Android-baserede enheder.

Under forrige uges I/O udviklermesse, under ’What’s new in Android Security’-præsentationen, tegnede selskabet omridset af en plan, som skulle sikre, at flere sikkerhedsopdateringer til platformen skulle nu ud til brugerne rettidigt. Det skriver 9to5google.com.

”Når man har milliardvis af brugere, er man et oplagt mål. Det fortjener derfor det stærkest mulige værn.” noterer Androids sikkerhedschef David Kleidermacher. ”Vi arbejder på at få udrulningen af sikkerhedspatches ind i vores OEM-aftaler. Det er træk som vil få antallet af regelmæssigt sikrede enheder til at eksplodere”, spår han.

Præcis hvordan de aftaler vil lyde, præciserer han dog ikke.
Google har allerede indført månedlige sikkerhedsopdateringer til Android-platformen i nogen tid, implementeringen af dem er dog op til den enkelte mobil eller tabletproducent.

I forrige måned kom det frem, at flere Android-leverandører opgav misvisende oplysninger for sikkerhedsopdateringerne i deres enheder.

I visse tilfælde oplyser producenten, at en sikkerhedsopdatering for en given dato er installeret, uden at det er tilfældet.

Ifølge Googles seneste data, er det kun lidt over en procent af eksisterende Android-enheder som kan bryste sig af, at have den nyeste Android-version ombord.

Læs også: Android-telefoner lyver for brugere om sikkerhedsopdateringer: “Det er stort set umuligt for brugeren at vide, hvilke patches der rent faktisk er installeret”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere