Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany har scoret kassen på skatte-manøvre: Har trukket 288 millioner kroner fra i skat

Købet af en underskudsgivende forretning i 2012 endte med at give en milliongevinst i skatteregnskabet.

It-selskabet Netcompany landede i 2012 en lukrativ handel, da det købte dele af den konkurrerende virksomhed Tieto, skriver Finans.

Opkøbet, som dengang kostede Netcompany 21 millioner kroner, udløste skattefradrag for i alt 288 millioner kroner, skriver finans.dk ud fra selskabets regnskaber samt åbent tilgængelige skattelister fra Skat.

Det store fradrag stammer fra underskudsforretning i Tiesto. Det store underskud kan udnyttes skattemæssigt efter de gældende skatteregler, hvis der opnås et overskud.

Skattefradraget på 288 millioner kroner er fordelt over årsregnskaberne fra 2013 til 2016 – en manøvre som i alt har sparet Netcompany skatteindbetalinger for knap 70 millioner kroner i perioden.

Til Finans siger Netcompanys finansdirektør, Thomas Johansen, at handlen har fået godkendelse fra Skat.

”I Netcompany overholder vi naturligvis alle danske skatteregler, og vi har i perioden 2013-2016 en samlet skat i koncernen på 67,1 millioner kroner,” siger han i en uddybende e-mail.

Netcompany vandt i september 2016 en stor kontrakt hos Skat, hvor it-koncernen fremover skulle udvikle afløseren til det udskældte EFI-indrivelsessystem.

Det kan du læse mere om her: Netcompany scorer stor Skat-kontrakt: Sådan undgår vi at bygge en ny EFI-skandale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere