Artikel top billede

Netcompany har scoret kassen på skatte-manøvre: Har trukket 288 millioner kroner fra i skat

Købet af en underskudsgivende forretning i 2012 endte med at give en milliongevinst i skatteregnskabet.

It-selskabet Netcompany landede i 2012 en lukrativ handel, da det købte dele af den konkurrerende virksomhed Tieto, skriver Finans.

Opkøbet, som dengang kostede Netcompany 21 millioner kroner, udløste skattefradrag for i alt 288 millioner kroner, skriver finans.dk ud fra selskabets regnskaber samt åbent tilgængelige skattelister fra Skat.

Det store fradrag stammer fra underskudsforretning i Tiesto. Det store underskud kan udnyttes skattemæssigt efter de gældende skatteregler, hvis der opnås et overskud.

Skattefradraget på 288 millioner kroner er fordelt over årsregnskaberne fra 2013 til 2016 – en manøvre som i alt har sparet Netcompany skatteindbetalinger for knap 70 millioner kroner i perioden.

Til Finans siger Netcompanys finansdirektør, Thomas Johansen, at handlen har fået godkendelse fra Skat.

”I Netcompany overholder vi naturligvis alle danske skatteregler, og vi har i perioden 2013-2016 en samlet skat i koncernen på 67,1 millioner kroner,” siger han i en uddybende e-mail.

Netcompany vandt i september 2016 en stor kontrakt hos Skat, hvor it-koncernen fremover skulle udvikle afløseren til det udskældte EFI-indrivelsessystem.

Det kan du læse mere om her: Netcompany scorer stor Skat-kontrakt: Sådan undgår vi at bygge en ny EFI-skandale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere