Artikel top billede

Facebook svinger med leen: Suspenderer 200 apps for datamisbrug

200 Facebook-applikationer sendes til tælling af den sociale gigant

Facebook iværksætter deres første store app-prikkerunde i kølvandet på selskabet verserende datamisbrug-skandale.

200 Facebook-apps er indtil videre blevet suspenderet igennem Facebooks skærpede review-proces, som et led i saneringen af det sociale medie for misbrug af brugernes oplysninger. Det skriver Reuters.

Blokeringen af applikationerne sker, ifølge Ime Archibong,Facebooks vicepræsident for produktpartnerskaber, på baggrund af en vurdering af, hvorvidt de har forbrudt sig med Facebooks skærpede retningslinjer for brug af data.

Tusindvis af apps er indtil videre blevet undersøgt, siden selskabets stifter og administrerende direktør, Mark Zuckerberg i marts varslede en undersøgelse af potentielt datamisbrug hos det sociale medie. Fokus for kulegravningen er applikationer, som havde adgang til store mængder brugerdata i 2014.

”Der ligger et kæmpearbejde i at identificere alle de apps, som potentielt kan have misbrugt Facebooks data – det vil tage tid”, siger Ime Archibong. Om undersøgelsen omfang slutter han:

”Vi har dedikeret et stort team af både interne og eksterne eksperter til undersøgelsen. Der arbejdes hårdt på at granske disse apps så hurtigt som muligt”.

Facebook skandalen brød ud i midten af marts 2018, hvor det kom frem, at analyseselskabet Cambridge Analytica lænsede den sociale platform for oplysninger om omkring 87 millioner Facebook-brugere - data som siden blev anvendt til blandt andet politisk udnyttelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere