Artikel top billede

USB bliver fire gange hurtigere, når den kommende USB 3.2 standard ruller ud

Første test af næste USB-generation: Her er fordelene ved USB 3.2

Første USB 3.2 demo fra Synopsys viser, hvad der kan forventes af fordele med den kommende USB-standard.

Efter at brancheorganisation USB-IF (USB Implementers Forum) i efteråret detaljerede, hvordan afløseren til USB 3.1 skulle se ud, begynder de første enheder med USB 3.2 nu at dukke op.

Forrige uge kunne netværksspecialisten Synopsys fremvise en prototype, der viser, hvad den kommende USB 3.2 standard har af potentiale.

Standarden tillader overførsler på op til 20 GBit/sekund (svarende til 2,5 GB/sekund), hvilket svarer til en firedobling af det, der i dag kan opnås via eksisterende USB 3.1 stik.

Den vil dog fortsat have noget vej op til Thunderbolt 3-standarden, som ligeledes benytter sig af de vendbare USB-C stik, da det lover op til 40 GBit/sekund.

I Synopsys’ test ses det, hvordan et Linux-system parret op med en lagerenhed via to USB 3.2 interfaces opnår overførselshastigheder på 1,6 GB/sekund.

En fordel ved USB 3.2-standarden er, at den ikke kræver en investering i nye kabler at udnytte de højere hastigheder. Her er de nye USB-rekorder opnået via et almindeligt Belkin USB 3.1 Type C-kabel.

Der er ikke tale om endelig hardware endnu, men med sin demo på YouTube viser producenten, hvordan USB 3.2-standarden er ved at modnes.

Netmediet Toms Hardware vurderer her, at de første kommercielle enheder med USB 3.2 support vil ryge i handlen fra andet halvår 2019.

USB 3.2 giver et boost til ældre enheder

Selvom din maskine ikke er udstyret med nogen USB 3.2 port ombord, vil du alligevel kunne udnytte noget af eventuelle USB 3.2 enheder større hastighedspotentiale.

Kobler du en USB 3.2 enhed til USB 3.1 porten i din laptop, kan det fordoble den maksimale overførselshastighed fra 5 Gbit/sekund til 10 Gbit/sekund.

Omvendt vil du også kunne få en gevinst, hvis du knytter USB 3.1-tilbehør såsom lynhurtige SSD-lagerenheder til en USB 3.2 port på din maskine.

Læs også: Test af USB 3.1: Det kan du bruge den nye USB-standard til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere