Artikel top billede

USB bliver fire gange hurtigere, når den kommende USB 3.2 standard ruller ud

Første test af næste USB-generation: Her er fordelene ved USB 3.2

Første USB 3.2 demo fra Synopsys viser, hvad der kan forventes af fordele med den kommende USB-standard.

Efter at brancheorganisation USB-IF (USB Implementers Forum) i efteråret detaljerede, hvordan afløseren til USB 3.1 skulle se ud, begynder de første enheder med USB 3.2 nu at dukke op.

Forrige uge kunne netværksspecialisten Synopsys fremvise en prototype, der viser, hvad den kommende USB 3.2 standard har af potentiale.

Standarden tillader overførsler på op til 20 GBit/sekund (svarende til 2,5 GB/sekund), hvilket svarer til en firedobling af det, der i dag kan opnås via eksisterende USB 3.1 stik.

Den vil dog fortsat have noget vej op til Thunderbolt 3-standarden, som ligeledes benytter sig af de vendbare USB-C stik, da det lover op til 40 GBit/sekund.

I Synopsys’ test ses det, hvordan et Linux-system parret op med en lagerenhed via to USB 3.2 interfaces opnår overførselshastigheder på 1,6 GB/sekund.

En fordel ved USB 3.2-standarden er, at den ikke kræver en investering i nye kabler at udnytte de højere hastigheder. Her er de nye USB-rekorder opnået via et almindeligt Belkin USB 3.1 Type C-kabel.

Der er ikke tale om endelig hardware endnu, men med sin demo på YouTube viser producenten, hvordan USB 3.2-standarden er ved at modnes.

Netmediet Toms Hardware vurderer her, at de første kommercielle enheder med USB 3.2 support vil ryge i handlen fra andet halvår 2019.

USB 3.2 giver et boost til ældre enheder

Selvom din maskine ikke er udstyret med nogen USB 3.2 port ombord, vil du alligevel kunne udnytte noget af eventuelle USB 3.2 enheder større hastighedspotentiale.

Kobler du en USB 3.2 enhed til USB 3.1 porten i din laptop, kan det fordoble den maksimale overførselshastighed fra 5 Gbit/sekund til 10 Gbit/sekund.

Omvendt vil du også kunne få en gevinst, hvis du knytter USB 3.1-tilbehør såsom lynhurtige SSD-lagerenheder til en USB 3.2 port på din maskine.

Læs også: Test af USB 3.1: Det kan du bruge den nye USB-standard til




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere