Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

USB bliver fire gange hurtigere, når den kommende USB 3.2 standard ruller ud

Første test af næste USB-generation: Her er fordelene ved USB 3.2

Første USB 3.2 demo fra Synopsys viser, hvad der kan forventes af fordele med den kommende USB-standard.

Efter at brancheorganisation USB-IF (USB Implementers Forum) i efteråret detaljerede, hvordan afløseren til USB 3.1 skulle se ud, begynder de første enheder med USB 3.2 nu at dukke op.

Forrige uge kunne netværksspecialisten Synopsys fremvise en prototype, der viser, hvad den kommende USB 3.2 standard har af potentiale.

Standarden tillader overførsler på op til 20 GBit/sekund (svarende til 2,5 GB/sekund), hvilket svarer til en firedobling af det, der i dag kan opnås via eksisterende USB 3.1 stik.

Den vil dog fortsat have noget vej op til Thunderbolt 3-standarden, som ligeledes benytter sig af de vendbare USB-C stik, da det lover op til 40 GBit/sekund.

I Synopsys’ test ses det, hvordan et Linux-system parret op med en lagerenhed via to USB 3.2 interfaces opnår overførselshastigheder på 1,6 GB/sekund.

En fordel ved USB 3.2-standarden er, at den ikke kræver en investering i nye kabler at udnytte de højere hastigheder. Her er de nye USB-rekorder opnået via et almindeligt Belkin USB 3.1 Type C-kabel.

Der er ikke tale om endelig hardware endnu, men med sin demo på YouTube viser producenten, hvordan USB 3.2-standarden er ved at modnes.

Netmediet Toms Hardware vurderer her, at de første kommercielle enheder med USB 3.2 support vil ryge i handlen fra andet halvår 2019.

USB 3.2 giver et boost til ældre enheder

Selvom din maskine ikke er udstyret med nogen USB 3.2 port ombord, vil du alligevel kunne udnytte noget af eventuelle USB 3.2 enheder større hastighedspotentiale.

Kobler du en USB 3.2 enhed til USB 3.1 porten i din laptop, kan det fordoble den maksimale overførselshastighed fra 5 Gbit/sekund til 10 Gbit/sekund.

Omvendt vil du også kunne få en gevinst, hvis du knytter USB 3.1-tilbehør såsom lynhurtige SSD-lagerenheder til en USB 3.2 port på din maskine.

Læs også: Test af USB 3.1: Det kan du bruge den nye USB-standard til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.