Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook indrømmer, at de deler brugerdata med kinesiske mobilproducenter

Facebook deler brugeroplysninger med blandt andre Huawei og Lenovo.

Facebooks omgang med brugernes data er endnu en gang i vælten, efter at New York Times sidste uge kunne afsløre, at den sociale medie-gigant har delt brugerdata med klodens mobilproducenter.

Over 60 mobilproducenter har igennem det seneste årti indgået data-samarbejde med Facebook over det seneste årti. På NYT’s liste indgik fremtrædende tech-virksomheder som Apple, Amazon, Microsoft, Samsung og BlackBerry.

Læs også: Avis: Facebook udleverer brugerdata til Apple, Microsoft, Samsung og mange andre hardware-producenter

I går kunne Wall Street Journal dertil røbe, at også store kinesiske mobilproducenter indgik i samarbejdet: Huawei, Lenovo, Oppo og TCL.

Samarbejdet gik på at integrere Facebook i producenternes prodrukter så populære features som ’Syntes godt om’-knappen, kontakter og Facebook-beskeder kunne præinstalleres på enhederne.

Særligt datadelingen med Huawei kan blive problematisk for Facebook, da Huawei igennem de seneste måneder har været i de amerikanske myndigheders søgelys.

Tidligere på året gik både det amerikanske forbundspoliti (FBI), efterretningstjenesten (CIA), og sikkerhedsagenturet (NSA) samstemmigt ud og frarådede både amerikanske brugere og institutioner fra at bruge Huaweis produkter og services.

Advarslen blev dengang begrundet med selskabets potentiale for spionage-virksomhed.

Læs også: 41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook skruer ned

De fleste af partnerskaberne er ifølge WSJ stadigt i spil, men blev i løbet af april måned skruet ned – sandsynligvis i kølvandet på den verserende Facebook-skandale med Cambridge Analyticas misbrug af Facebook-brugernes data.

Fra Facebook lyder det dog, at de data som i dag benyttes til data-integration vil forblive på enhederne. Her bedyrer selskabet at der slet ikke er tale om samme data som de, der i sin tid lå til grund for Cambridge Analyticas datamisbrug.

I går meddelte selskabet, at samarbejdet med Huawei og de tre øvrige kinesiske mobilproducenter vil afvikles inden ugens udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere