Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook indrømmer, at de deler brugerdata med kinesiske mobilproducenter

Facebook deler brugeroplysninger med blandt andre Huawei og Lenovo.

Facebooks omgang med brugernes data er endnu en gang i vælten, efter at New York Times sidste uge kunne afsløre, at den sociale medie-gigant har delt brugerdata med klodens mobilproducenter.

Over 60 mobilproducenter har igennem det seneste årti indgået data-samarbejde med Facebook over det seneste årti. På NYT’s liste indgik fremtrædende tech-virksomheder som Apple, Amazon, Microsoft, Samsung og BlackBerry.

Læs også: Avis: Facebook udleverer brugerdata til Apple, Microsoft, Samsung og mange andre hardware-producenter

I går kunne Wall Street Journal dertil røbe, at også store kinesiske mobilproducenter indgik i samarbejdet: Huawei, Lenovo, Oppo og TCL.

Samarbejdet gik på at integrere Facebook i producenternes prodrukter så populære features som ’Syntes godt om’-knappen, kontakter og Facebook-beskeder kunne præinstalleres på enhederne.

Særligt datadelingen med Huawei kan blive problematisk for Facebook, da Huawei igennem de seneste måneder har været i de amerikanske myndigheders søgelys.

Tidligere på året gik både det amerikanske forbundspoliti (FBI), efterretningstjenesten (CIA), og sikkerhedsagenturet (NSA) samstemmigt ud og frarådede både amerikanske brugere og institutioner fra at bruge Huaweis produkter og services.

Advarslen blev dengang begrundet med selskabets potentiale for spionage-virksomhed.

Læs også: 41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook skruer ned

De fleste af partnerskaberne er ifølge WSJ stadigt i spil, men blev i løbet af april måned skruet ned – sandsynligvis i kølvandet på den verserende Facebook-skandale med Cambridge Analyticas misbrug af Facebook-brugernes data.

Fra Facebook lyder det dog, at de data som i dag benyttes til data-integration vil forblive på enhederne. Her bedyrer selskabet at der slet ikke er tale om samme data som de, der i sin tid lå til grund for Cambridge Analyticas datamisbrug.

I går meddelte selskabet, at samarbejdet med Huawei og de tre øvrige kinesiske mobilproducenter vil afvikles inden ugens udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere