Artikel top billede

Facebook indrømmer, at de deler brugerdata med kinesiske mobilproducenter

Facebook deler brugeroplysninger med blandt andre Huawei og Lenovo.

Facebooks omgang med brugernes data er endnu en gang i vælten, efter at New York Times sidste uge kunne afsløre, at den sociale medie-gigant har delt brugerdata med klodens mobilproducenter.

Over 60 mobilproducenter har igennem det seneste årti indgået data-samarbejde med Facebook over det seneste årti. På NYT’s liste indgik fremtrædende tech-virksomheder som Apple, Amazon, Microsoft, Samsung og BlackBerry.

Læs også: Avis: Facebook udleverer brugerdata til Apple, Microsoft, Samsung og mange andre hardware-producenter

I går kunne Wall Street Journal dertil røbe, at også store kinesiske mobilproducenter indgik i samarbejdet: Huawei, Lenovo, Oppo og TCL.

Samarbejdet gik på at integrere Facebook i producenternes prodrukter så populære features som ’Syntes godt om’-knappen, kontakter og Facebook-beskeder kunne præinstalleres på enhederne.

Særligt datadelingen med Huawei kan blive problematisk for Facebook, da Huawei igennem de seneste måneder har været i de amerikanske myndigheders søgelys.

Tidligere på året gik både det amerikanske forbundspoliti (FBI), efterretningstjenesten (CIA), og sikkerhedsagenturet (NSA) samstemmigt ud og frarådede både amerikanske brugere og institutioner fra at bruge Huaweis produkter og services.

Advarslen blev dengang begrundet med selskabets potentiale for spionage-virksomhed.

Læs også: 41.000 danskere har fået lænset Facebook-oplysninger: Med dette værktøj kan du se, om du eller dine venner er ramt

Facebook skruer ned

De fleste af partnerskaberne er ifølge WSJ stadigt i spil, men blev i løbet af april måned skruet ned – sandsynligvis i kølvandet på den verserende Facebook-skandale med Cambridge Analyticas misbrug af Facebook-brugernes data.

Fra Facebook lyder det dog, at de data som i dag benyttes til data-integration vil forblive på enhederne. Her bedyrer selskabet at der slet ikke er tale om samme data som de, der i sin tid lå til grund for Cambridge Analyticas datamisbrug.

I går meddelte selskabet, at samarbejdet med Huawei og de tre øvrige kinesiske mobilproducenter vil afvikles inden ugens udgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere