Artikel top billede

Microsoft dropper support-fora til nøgleprodukter som Windows 7 og Office 2013

Fra juli måned af, vil Microsoft ikke længere deltage officielt i flere af selskabets support-fora. Blandt andet ryger Windows 7 og Office 2013 ud i kulden.

Microsoft vil i fremtiden ikke yde nogen support på en stribe nøglefora i selskabets forbruger-fora, answers.microsoft.com.

Det fremgår af officielle beskeder på de respektive fora, skriver Computerworld.com.

Skiftet vil træde i kraft fra næste måned af, lyder det på samtlige af de berørte brugergrupper: ”Fra juli 2018, vil disse Microsoft Community fora få et ændret support-fokus og Microsoft-staben vil ikke længere yde nogen teknisk bistand”.

Omfanget af det ændrede fokus præciseres som følger: ”Der vil fremover ikke være nogen proaktiv monitorering eller besvarelse af spørgsmål”.

De berørte fora er følgende: Windows 7, Windows 8.1, Windows 8.1 RT, Office 2010, Office 2013, Security Essentiels antivirus-pakken samt de første Surface og Surface Pro 2-i-1 enheder.

Andre supportfunktioner såsom fortsatte sikkerhedsopdateringer vil fortsætte som hidtil. Officelt hedder det, at Microsoft vil yde support til eksempelvis Windows 7 frem til 2020. Men det inkluderer så ikke forum-support.

Se også: Gartner: Virksomheder bør kræve to års Windows 10-support af Microsoft

Vil ramme forbrugere frem for virksomheder

Mens de forskellige berørte foraer ikke længere vil serviceres af Microsoft, vil der fortsat være assistance at hente. De forretningsorienterede TechNet supportstrukturer vil fortsat holdes i live.

Mediet pointerer her, at answers.microsoft.com er et forbrugerorienteret forum, mens forretningsorienterede brugere bør søge assistance via TechNet-supportkredsen.

Læs også: Microsofts mange opgraderinger af Windows 10 koster virksomheder kassen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere