Artikel top billede

Microsoft dropper support-fora til nøgleprodukter som Windows 7 og Office 2013

Fra juli måned af, vil Microsoft ikke længere deltage officielt i flere af selskabets support-fora. Blandt andet ryger Windows 7 og Office 2013 ud i kulden.

Microsoft vil i fremtiden ikke yde nogen support på en stribe nøglefora i selskabets forbruger-fora, answers.microsoft.com.

Det fremgår af officielle beskeder på de respektive fora, skriver Computerworld.com.

Skiftet vil træde i kraft fra næste måned af, lyder det på samtlige af de berørte brugergrupper: ”Fra juli 2018, vil disse Microsoft Community fora få et ændret support-fokus og Microsoft-staben vil ikke længere yde nogen teknisk bistand”.

Omfanget af det ændrede fokus præciseres som følger: ”Der vil fremover ikke være nogen proaktiv monitorering eller besvarelse af spørgsmål”.

De berørte fora er følgende: Windows 7, Windows 8.1, Windows 8.1 RT, Office 2010, Office 2013, Security Essentiels antivirus-pakken samt de første Surface og Surface Pro 2-i-1 enheder.

Andre supportfunktioner såsom fortsatte sikkerhedsopdateringer vil fortsætte som hidtil. Officelt hedder det, at Microsoft vil yde support til eksempelvis Windows 7 frem til 2020. Men det inkluderer så ikke forum-support.

Se også: Gartner: Virksomheder bør kræve to års Windows 10-support af Microsoft

Vil ramme forbrugere frem for virksomheder

Mens de forskellige berørte foraer ikke længere vil serviceres af Microsoft, vil der fortsat være assistance at hente. De forretningsorienterede TechNet supportstrukturer vil fortsat holdes i live.

Mediet pointerer her, at answers.microsoft.com er et forbrugerorienteret forum, mens forretningsorienterede brugere bør søge assistance via TechNet-supportkredsen.

Læs også: Microsofts mange opgraderinger af Windows 10 koster virksomheder kassen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere