Artikel top billede

Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”

Produktion af Tesla Model 3 runder de 5.000 enheder om ugen. Det gør selskabet til en ægte bilproducent mener Elon Musk.

Elon Musk og hans ikoniske Tesla-biler fik mange både i og udenfor bilbranchen til at måbe, da selskabet sidst i 2016 introducerede den ’billige’ Model 3 elbil.

Med en lokkende debutpris fra 35.000 dollars, skulle selskabet gøre elbilen mainstream.

Selskabet har dog døjet med at indfri forventningerne, når det gjaldt masseproduktionen, med forudbestillinger der har flagret i snart to år, skriver Bloomberg.

Dette skred i produktionsplanen har fået selskabet til at udskyde leverancerne i flere omgange. I den oprindelige produktionsplan skulle Tesla have ramt det nuværende produktionsniveau inden udgangen af 2017.

Men nu kan Tesla runde en længe ventet milepæl på 5.000 fremstillede enheder om ugen inden udgangen af juni måned.

Se også: Nyt Tesla-crash kulegraves af de amerikanske myndigheder

’En rigtig bilproducent’

Den rundede milepæl fik i søndags Elon Musk til at sende en jubel-mail ud til de ansatte:

”Vi klarede den”, skriver han og fortæller om de utraditionelle metoder som selskabet har benyttet sig af for at nå målsætningen:

”Vi har igennem kreativitet, vilje og opfindsomhed kreeret løsninger, som hidtil har virket umulige. Produktionstelte. Fragtet hele produktionsanlæg tværs over kloden med fly. Det fungerede.”

I mailen noterer han, at med milepælen kan Tesla nu kalde sig for ’en rigtig bilproducent’.

Fremover regner Elon Musk med, at produktionen vil kunne øges til 6.000 styk Model 3 om ugen en gang i næste måned. Sammenholdes det med selskabets to øvrige modeller, Model S og Model X, vil selskabet få en ’7.000 bils uge’ skriver han.

Ovenpå nyheden, har Wall Street kvitteret for den opfyldte målsætning ved at få Tesla-aktien til at stige med 4,6 procent.

Den administrerende direktør for Ford Motors i Europa samt EMEA, Steven Armstrong, kommenterede nyheden med et tweet, hvor han sarkastisk pointerer, at Tesla fortsat har lang vej, før det kan måle sig med den etablerede bil-industri, når det gælder styksalg.

”7000 biler, cirka fire timer. ❤️Ford Team❤️.” skriver Ford-chefen.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere