Artikel top billede

Tesla når vigtig milepæl på falderebet: ”Nu er selskabet en rigtig bilproducent”

Produktion af Tesla Model 3 runder de 5.000 enheder om ugen. Det gør selskabet til en ægte bilproducent mener Elon Musk.

Elon Musk og hans ikoniske Tesla-biler fik mange både i og udenfor bilbranchen til at måbe, da selskabet sidst i 2016 introducerede den ’billige’ Model 3 elbil.

Med en lokkende debutpris fra 35.000 dollars, skulle selskabet gøre elbilen mainstream.

Selskabet har dog døjet med at indfri forventningerne, når det gjaldt masseproduktionen, med forudbestillinger der har flagret i snart to år, skriver Bloomberg.

Dette skred i produktionsplanen har fået selskabet til at udskyde leverancerne i flere omgange. I den oprindelige produktionsplan skulle Tesla have ramt det nuværende produktionsniveau inden udgangen af 2017.

Men nu kan Tesla runde en længe ventet milepæl på 5.000 fremstillede enheder om ugen inden udgangen af juni måned.

Se også: Nyt Tesla-crash kulegraves af de amerikanske myndigheder

’En rigtig bilproducent’

Den rundede milepæl fik i søndags Elon Musk til at sende en jubel-mail ud til de ansatte:

”Vi klarede den”, skriver han og fortæller om de utraditionelle metoder som selskabet har benyttet sig af for at nå målsætningen:

”Vi har igennem kreativitet, vilje og opfindsomhed kreeret løsninger, som hidtil har virket umulige. Produktionstelte. Fragtet hele produktionsanlæg tværs over kloden med fly. Det fungerede.”

I mailen noterer han, at med milepælen kan Tesla nu kalde sig for ’en rigtig bilproducent’.

Fremover regner Elon Musk med, at produktionen vil kunne øges til 6.000 styk Model 3 om ugen en gang i næste måned. Sammenholdes det med selskabets to øvrige modeller, Model S og Model X, vil selskabet få en ’7.000 bils uge’ skriver han.

Ovenpå nyheden, har Wall Street kvitteret for den opfyldte målsætning ved at få Tesla-aktien til at stige med 4,6 procent.

Den administrerende direktør for Ford Motors i Europa samt EMEA, Steven Armstrong, kommenterede nyheden med et tweet, hvor han sarkastisk pointerer, at Tesla fortsat har lang vej, før det kan måle sig med den etablerede bil-industri, når det gælder styksalg.

”7000 biler, cirka fire timer. ❤️Ford Team❤️.” skriver Ford-chefen.

Læs også: Denne Tesla-opdatering kunne hele den etablerede bilbranche lære noget af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Premium
Magtfuld stilling hos rengøringsgigant lokkede Erik Kaae væk fra it-branchen - men nu er han tilbage igen: "Jeg har savnet at arbejde i it-branchen"