Artikel top billede

Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

Den ypperste MacBook i Apples Pro-portefølje udleder så meget varme, at den døjer med at overhale sidste års model. Det får nogle af de første købere til at kræve pengene retur.

Du skal slippe mindst 27.519 kroner, hvis du vil erhverve dig den kraftigste bærbare maskine som Apple fremstiller i dag: en MacBook Pro 15 tommer med Core i9 hexa-core processor ombord.

Se også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

Med herligheden får du en, på papiret, uhyre kraftig maskine. Seks processor-kerner snurrer med op til 4,8 GHz (under kortvarig turbo), mens der følger op til 32GB RAM og 4TB SSD-lager med.

Den svedige pakke døjer dog med at levere en ydelse, der står mål med prisskiltet, for det kniber med at lede varmen væk fra det relativt slanke og lette kabinet.

Det skriver Yahoo Finance på baggrund af meldinger fra både web-TV anmelder Dave Lee og fra de første brugere på nyhedsforummet Reddit.

Det får nogle af de første købere af den dyre maskine til at sende den retur. På det Apple-dedikererede Reddit-forum lufter brugeren ’IDoHaveWorkToDo’ sin frustration:

”Jeg har sendt min i9 2018 MacBook Pro retur i dag. Den har ikke på noget tidspunkt kunnet matche den lovede turbo-frekvens – ikke engang bare i en brøkdel af et sekund. Den kan ikke engang holde standard-frekvensen”, lyder beskeden fra den skuffede bruger.

Kan være sløvere end sidste års model

Selvom topmodellen har halvanden gange så mange processorkerner at arbejde med i den nyligt annoncerede model, bliver den endelige ydelse stækket af, at maskinen ikke kan slippe af med processorens voldsomme varmeudvikling.

I stedet for at udnytte Core i9 processorens maksimale frekvens, går såkaldt ’Thermal Throtling’ i gang og nedjusterer ydelsen for at beherske varmeudledningen. I en krævende opgave som videoredigering med Adobe Premiere Pro programmet er Apples nye maskine sløvere end sidste års model.

I den af Dave Lee testede disciplin er den Core i9-baserede maskine 39 minutter og 37 sekunder om at kæmpe sig igennem et 5K-videoklip, mens sidste års model klarer opgaven 4 minutter og 15 sekunder hurtigere.

For at udnytte processorens fulde potentiale må YouTube-testeren putte maskinen i fryseren, før den overhaler forgængeren på overbevisende vis. Så løses opgaven på 27 minutter og 18 sekunder.

Den kraftige Core i9 processor fra Intel, som Apple døjer med at tøjle i sin nye kollektion, har også udfordret andre laptop-producenter.

I Computerworlds test af den konkurrerende Asus ZenBook Pro 15 løste den taiwanesiske producent problemet, ved at anvende kraftige og larmende blæsere ombord på maskinen.

Læs også: Vi tester Asus ZenBook Pro 15: Den er både vild og skør med sin dobbeltskærm, idéen bag er dog genial
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere