Artikel top billede

Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

Den ypperste MacBook i Apples Pro-portefølje udleder så meget varme, at den døjer med at overhale sidste års model. Det får nogle af de første købere til at kræve pengene retur.

Du skal slippe mindst 27.519 kroner, hvis du vil erhverve dig den kraftigste bærbare maskine som Apple fremstiller i dag: en MacBook Pro 15 tommer med Core i9 hexa-core processor ombord.

Se også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

Med herligheden får du en, på papiret, uhyre kraftig maskine. Seks processor-kerner snurrer med op til 4,8 GHz (under kortvarig turbo), mens der følger op til 32GB RAM og 4TB SSD-lager med.

Den svedige pakke døjer dog med at levere en ydelse, der står mål med prisskiltet, for det kniber med at lede varmen væk fra det relativt slanke og lette kabinet.

Det skriver Yahoo Finance på baggrund af meldinger fra både web-TV anmelder Dave Lee og fra de første brugere på nyhedsforummet Reddit.

Det får nogle af de første købere af den dyre maskine til at sende den retur. På det Apple-dedikererede Reddit-forum lufter brugeren ’IDoHaveWorkToDo’ sin frustration:

”Jeg har sendt min i9 2018 MacBook Pro retur i dag. Den har ikke på noget tidspunkt kunnet matche den lovede turbo-frekvens – ikke engang bare i en brøkdel af et sekund. Den kan ikke engang holde standard-frekvensen”, lyder beskeden fra den skuffede bruger.

Kan være sløvere end sidste års model

Selvom topmodellen har halvanden gange så mange processorkerner at arbejde med i den nyligt annoncerede model, bliver den endelige ydelse stækket af, at maskinen ikke kan slippe af med processorens voldsomme varmeudvikling.

I stedet for at udnytte Core i9 processorens maksimale frekvens, går såkaldt ’Thermal Throtling’ i gang og nedjusterer ydelsen for at beherske varmeudledningen. I en krævende opgave som videoredigering med Adobe Premiere Pro programmet er Apples nye maskine sløvere end sidste års model.

I den af Dave Lee testede disciplin er den Core i9-baserede maskine 39 minutter og 37 sekunder om at kæmpe sig igennem et 5K-videoklip, mens sidste års model klarer opgaven 4 minutter og 15 sekunder hurtigere.

For at udnytte processorens fulde potentiale må YouTube-testeren putte maskinen i fryseren, før den overhaler forgængeren på overbevisende vis. Så løses opgaven på 27 minutter og 18 sekunder.

Den kraftige Core i9 processor fra Intel, som Apple døjer med at tøjle i sin nye kollektion, har også udfordret andre laptop-producenter.

I Computerworlds test af den konkurrerende Asus ZenBook Pro 15 løste den taiwanesiske producent problemet, ved at anvende kraftige og larmende blæsere ombord på maskinen.

Læs også: Vi tester Asus ZenBook Pro 15: Den er både vild og skør med sin dobbeltskærm, idéen bag er dog genial
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere