Artikel top billede

Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

Den ypperste MacBook i Apples Pro-portefølje udleder så meget varme, at den døjer med at overhale sidste års model. Det får nogle af de første købere til at kræve pengene retur.

Du skal slippe mindst 27.519 kroner, hvis du vil erhverve dig den kraftigste bærbare maskine som Apple fremstiller i dag: en MacBook Pro 15 tommer med Core i9 hexa-core processor ombord.

Se også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

Med herligheden får du en, på papiret, uhyre kraftig maskine. Seks processor-kerner snurrer med op til 4,8 GHz (under kortvarig turbo), mens der følger op til 32GB RAM og 4TB SSD-lager med.

Den svedige pakke døjer dog med at levere en ydelse, der står mål med prisskiltet, for det kniber med at lede varmen væk fra det relativt slanke og lette kabinet.

Det skriver Yahoo Finance på baggrund af meldinger fra både web-TV anmelder Dave Lee og fra de første brugere på nyhedsforummet Reddit.

Det får nogle af de første købere af den dyre maskine til at sende den retur. På det Apple-dedikererede Reddit-forum lufter brugeren ’IDoHaveWorkToDo’ sin frustration:

”Jeg har sendt min i9 2018 MacBook Pro retur i dag. Den har ikke på noget tidspunkt kunnet matche den lovede turbo-frekvens – ikke engang bare i en brøkdel af et sekund. Den kan ikke engang holde standard-frekvensen”, lyder beskeden fra den skuffede bruger.

Kan være sløvere end sidste års model

Selvom topmodellen har halvanden gange så mange processorkerner at arbejde med i den nyligt annoncerede model, bliver den endelige ydelse stækket af, at maskinen ikke kan slippe af med processorens voldsomme varmeudvikling.

I stedet for at udnytte Core i9 processorens maksimale frekvens, går såkaldt ’Thermal Throtling’ i gang og nedjusterer ydelsen for at beherske varmeudledningen. I en krævende opgave som videoredigering med Adobe Premiere Pro programmet er Apples nye maskine sløvere end sidste års model.

I den af Dave Lee testede disciplin er den Core i9-baserede maskine 39 minutter og 37 sekunder om at kæmpe sig igennem et 5K-videoklip, mens sidste års model klarer opgaven 4 minutter og 15 sekunder hurtigere.

For at udnytte processorens fulde potentiale må YouTube-testeren putte maskinen i fryseren, før den overhaler forgængeren på overbevisende vis. Så løses opgaven på 27 minutter og 18 sekunder.

Den kraftige Core i9 processor fra Intel, som Apple døjer med at tøjle i sin nye kollektion, har også udfordret andre laptop-producenter.

I Computerworlds test af den konkurrerende Asus ZenBook Pro 15 løste den taiwanesiske producent problemet, ved at anvende kraftige og larmende blæsere ombord på maskinen.

Læs også: Vi tester Asus ZenBook Pro 15: Den er både vild og skør med sin dobbeltskærm, idéen bag er dog genial
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere