Artikel top billede

Nye MacBook Pros lider så meget i sommervarmen, at brugere nu sender dem retur

Den ypperste MacBook i Apples Pro-portefølje udleder så meget varme, at den døjer med at overhale sidste års model. Det får nogle af de første købere til at kræve pengene retur.

Du skal slippe mindst 27.519 kroner, hvis du vil erhverve dig den kraftigste bærbare maskine som Apple fremstiller i dag: en MacBook Pro 15 tommer med Core i9 hexa-core processor ombord.

Se også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

Med herligheden får du en, på papiret, uhyre kraftig maskine. Seks processor-kerner snurrer med op til 4,8 GHz (under kortvarig turbo), mens der følger op til 32GB RAM og 4TB SSD-lager med.

Den svedige pakke døjer dog med at levere en ydelse, der står mål med prisskiltet, for det kniber med at lede varmen væk fra det relativt slanke og lette kabinet.

Det skriver Yahoo Finance på baggrund af meldinger fra både web-TV anmelder Dave Lee og fra de første brugere på nyhedsforummet Reddit.

Det får nogle af de første købere af den dyre maskine til at sende den retur. På det Apple-dedikererede Reddit-forum lufter brugeren ’IDoHaveWorkToDo’ sin frustration:

”Jeg har sendt min i9 2018 MacBook Pro retur i dag. Den har ikke på noget tidspunkt kunnet matche den lovede turbo-frekvens – ikke engang bare i en brøkdel af et sekund. Den kan ikke engang holde standard-frekvensen”, lyder beskeden fra den skuffede bruger.

Kan være sløvere end sidste års model

Selvom topmodellen har halvanden gange så mange processorkerner at arbejde med i den nyligt annoncerede model, bliver den endelige ydelse stækket af, at maskinen ikke kan slippe af med processorens voldsomme varmeudvikling.

I stedet for at udnytte Core i9 processorens maksimale frekvens, går såkaldt ’Thermal Throtling’ i gang og nedjusterer ydelsen for at beherske varmeudledningen. I en krævende opgave som videoredigering med Adobe Premiere Pro programmet er Apples nye maskine sløvere end sidste års model.

I den af Dave Lee testede disciplin er den Core i9-baserede maskine 39 minutter og 37 sekunder om at kæmpe sig igennem et 5K-videoklip, mens sidste års model klarer opgaven 4 minutter og 15 sekunder hurtigere.

For at udnytte processorens fulde potentiale må YouTube-testeren putte maskinen i fryseren, før den overhaler forgængeren på overbevisende vis. Så løses opgaven på 27 minutter og 18 sekunder.

Den kraftige Core i9 processor fra Intel, som Apple døjer med at tøjle i sin nye kollektion, har også udfordret andre laptop-producenter.

I Computerworlds test af den konkurrerende Asus ZenBook Pro 15 løste den taiwanesiske producent problemet, ved at anvende kraftige og larmende blæsere ombord på maskinen.

Læs også: Vi tester Asus ZenBook Pro 15: Den er både vild og skør med sin dobbeltskærm, idéen bag er dog genial
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere