Artikel top billede

Mobilproducenten Xiaomis nye kollektion byder på flot design, fornuftige specifikationer og pæne displays til skarpe priser.

Xiaomi indleder nyt europæisk offensiv med et lovende smartphone line-up

Den kinesiske mobilproducent lancerer to nye smartphones. Her satses på at levere masser af mobil for pengene.

Mens etablerede mobilproducenter som Apple og Samsung satser på stadigt højere priser til deres telefoner, er den kinesiske mobilproducent indstillet på at levere maksimalt med valuta for pengene.

De europæiske mobilkøbere har indtil videre ikke været særligt eksponerede for mærket, som ellers er veletableret i de asiatiske markedet.

Det skal selskabets to nye telefoner, Xiaomi Mi A2 samt Mi A2 Lite, lave om på.

Læs også: Nokia og Motorola i økonomi-duel: Vi kårer den bedste budget-mobil fra de to selskaber

Kompetente pakker

Begge telefoner vil byde på metalkonstruktioner, store aflange displays på 6 eller 5,84 tommer i henholdsvis A2 og A2 Lite.

Både lillebror og storebror i serien vil byde på dobbeltkameraer med portrætfunktioner, men uden optisk zoom. Storebror A2 vil dog få 20 + 12 megapixels at rute med sammen med lysstærke f/1,8 optiker. Den billigere A2 Lite må her nøjes med en anordning med 12 + 5 megapixels.

Kraftværket i den større Mi A2 bliver den kompetente Snapdragon 660 processor ledsaget af op til 6GB RAM. Mi A2 Lite får en mere ydmyg octa-core processor fra Snapdragon 625 serien og maksimalt 4GB RAM. Telefonerne kan konfigureres med enten 32, 64 eller 128GB lagerplads.

Den mindre Mi A2 Lite har potentialet til at overgå sin storebror på et væsentligt punkt: driftstiden. Den har nemlig et kæmpemæssigt batteri på 4.000 mAh ombord, mens Mi A2 må nøjes med gennemsnitlige 3.000 mAh.

Begge smartphones fødes med Android One 8.1 Oreo ombord ledsaget af Projekt Treble support. Det betyder at med en rendyrket version af Googles nyeste systemsoftware ombord, vil mobilens sikres mindst to år med hyppig software-support.

Skarpe, skarpe priser

Hovedattraktionen i den nye kollektion fra Xiaomi ligger dog i prisen.

Når telefonerne debuterer i de første europæiske markeder, hvor Frankrig vil få første forsyning den 27. juli, vil priserne starte ved 180 euro – knap 1.350 kroner – for den billigste Mi A2 Lite model.

Xiaomi Mi A2 debutpris bliver ligeledes aggressiv. Her lyder prisskiltet på 250 euro, godt 1.850 kroner, for basismodellen og op til 350 euro for den fulde udstyrspakke med 128GB lager og 6GB RAM.

Mobilerne får debut i 14 europæiske lande i de kommende uger. Danmark er endnu ikke på listen, men mobilen vil, som med forgængeren Mi A1 , sandsynligvis finde vej til danske brugere igennem udvalgte netbutikker.

Teleselskabet 3 har i juni annonceret, at et samarbejde med netop Xiaomi er på vej. Teleselskabet kan dog på nuværende tidspunkt ikke oplyse til Computerworld, hvorvidt de nye Xiaomi-telefoner vil finde vej til 3’s portefølje.

Læs også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere