Artikel top billede

Mobilproducenten Xiaomis nye kollektion byder på flot design, fornuftige specifikationer og pæne displays til skarpe priser.

Xiaomi indleder nyt europæisk offensiv med et lovende smartphone line-up

Den kinesiske mobilproducent lancerer to nye smartphones. Her satses på at levere masser af mobil for pengene.

Mens etablerede mobilproducenter som Apple og Samsung satser på stadigt højere priser til deres telefoner, er den kinesiske mobilproducent indstillet på at levere maksimalt med valuta for pengene.

De europæiske mobilkøbere har indtil videre ikke været særligt eksponerede for mærket, som ellers er veletableret i de asiatiske markedet.

Det skal selskabets to nye telefoner, Xiaomi Mi A2 samt Mi A2 Lite, lave om på.

Læs også: Nokia og Motorola i økonomi-duel: Vi kårer den bedste budget-mobil fra de to selskaber

Kompetente pakker

Begge telefoner vil byde på metalkonstruktioner, store aflange displays på 6 eller 5,84 tommer i henholdsvis A2 og A2 Lite.

Både lillebror og storebror i serien vil byde på dobbeltkameraer med portrætfunktioner, men uden optisk zoom. Storebror A2 vil dog få 20 + 12 megapixels at rute med sammen med lysstærke f/1,8 optiker. Den billigere A2 Lite må her nøjes med en anordning med 12 + 5 megapixels.

Kraftværket i den større Mi A2 bliver den kompetente Snapdragon 660 processor ledsaget af op til 6GB RAM. Mi A2 Lite får en mere ydmyg octa-core processor fra Snapdragon 625 serien og maksimalt 4GB RAM. Telefonerne kan konfigureres med enten 32, 64 eller 128GB lagerplads.

Den mindre Mi A2 Lite har potentialet til at overgå sin storebror på et væsentligt punkt: driftstiden. Den har nemlig et kæmpemæssigt batteri på 4.000 mAh ombord, mens Mi A2 må nøjes med gennemsnitlige 3.000 mAh.

Begge smartphones fødes med Android One 8.1 Oreo ombord ledsaget af Projekt Treble support. Det betyder at med en rendyrket version af Googles nyeste systemsoftware ombord, vil mobilens sikres mindst to år med hyppig software-support.

Skarpe, skarpe priser

Hovedattraktionen i den nye kollektion fra Xiaomi ligger dog i prisen.

Når telefonerne debuterer i de første europæiske markeder, hvor Frankrig vil få første forsyning den 27. juli, vil priserne starte ved 180 euro – knap 1.350 kroner – for den billigste Mi A2 Lite model.

Xiaomi Mi A2 debutpris bliver ligeledes aggressiv. Her lyder prisskiltet på 250 euro, godt 1.850 kroner, for basismodellen og op til 350 euro for den fulde udstyrspakke med 128GB lager og 6GB RAM.

Mobilerne får debut i 14 europæiske lande i de kommende uger. Danmark er endnu ikke på listen, men mobilen vil, som med forgængeren Mi A1 , sandsynligvis finde vej til danske brugere igennem udvalgte netbutikker.

Teleselskabet 3 har i juni annonceret, at et samarbejde med netop Xiaomi er på vej. Teleselskabet kan dog på nuværende tidspunkt ikke oplyse til Computerworld, hvorvidt de nye Xiaomi-telefoner vil finde vej til 3’s portefølje.

Læs også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere