Artikel top billede

Tech-krise kradser udenfor USA – Kinesisk gigant bløder flere penge end Facebook

Tencent, kinas største børsnoterede virksomhed har mistet næsten en billion kroner.

Mens Facebook og andre ledende amerikanske tech-aktier giver økonomiske tømmermænd hos investorer kloden over, er en anden tech-gigant ude i en hidtil uset krise.

Læs også: Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi

Den kinesiske tech-mastodont Tencent, har igennem det seneste år mistet markedsværdi for 140 milliarder amerikanske dollar, godt 890 milliarder kroner. Den overhaler dermed Facebook ellers historiske nedtur, som igennem samme periode har mistet værdier for 136 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Tencent, som i hjemlandet Kina er ledende indenfor en række industrier som spil, chat og sociale medier har været igennem en ni år lang vækstperiode, men måtte alene i juli i år inkassere et fald på 9,5 procent i sin aktie.

”Investorer er i færd med at indkalkulere lavere forventninger til Tencents resultater” lyder forklaringen fra Linus Yip, analytiker ved Hong Kong baserede First Shanghai Securities.

Han ser det som et overordnet problem i markedet: ”tech-virksomheder møder lignende problemer. De har nydt godt af en voldsom vækst i den seneste årrække, og det bliver stadigt sværere at fastholde lignende vækstrater i takt med at konkurrencen øges og visse markeder er mættede”, lyder hans vurdering.

Tencent har op til sin nylige nedtur blandet sig i den globale top 5 over klodens største virksomheder målt på aktieværdi.

Sidste uges Facebook-krak har bidraget til, at flere af de store tech-virksomheder har måttet registrere tab på børserne.

Se også: Facebook-nedtur trækker alle de store tech-aktier med ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere