OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

Tech-krise kradser udenfor USA – Kinesisk gigant bløder flere penge end Facebook

Tencent, kinas største børsnoterede virksomhed har mistet næsten en billion kroner.

Mens Facebook og andre ledende amerikanske tech-aktier giver økonomiske tømmermænd hos investorer kloden over, er en anden tech-gigant ude i en hidtil uset krise.

Læs også: Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi

Den kinesiske tech-mastodont Tencent, har igennem det seneste år mistet markedsværdi for 140 milliarder amerikanske dollar, godt 890 milliarder kroner. Den overhaler dermed Facebook ellers historiske nedtur, som igennem samme periode har mistet værdier for 136 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Tencent, som i hjemlandet Kina er ledende indenfor en række industrier som spil, chat og sociale medier har været igennem en ni år lang vækstperiode, men måtte alene i juli i år inkassere et fald på 9,5 procent i sin aktie.

”Investorer er i færd med at indkalkulere lavere forventninger til Tencents resultater” lyder forklaringen fra Linus Yip, analytiker ved Hong Kong baserede First Shanghai Securities.

Han ser det som et overordnet problem i markedet: ”tech-virksomheder møder lignende problemer. De har nydt godt af en voldsom vækst i den seneste årrække, og det bliver stadigt sværere at fastholde lignende vækstrater i takt med at konkurrencen øges og visse markeder er mættede”, lyder hans vurdering.

Tencent har op til sin nylige nedtur blandet sig i den globale top 5 over klodens største virksomheder målt på aktieværdi.

Sidste uges Facebook-krak har bidraget til, at flere af de store tech-virksomheder har måttet registrere tab på børserne.

Se også: Facebook-nedtur trækker alle de store tech-aktier med ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

27. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

28. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

28. februar 2024 | Læs mere