Artikel top billede

Tech-krise kradser udenfor USA – Kinesisk gigant bløder flere penge end Facebook

Tencent, kinas største børsnoterede virksomhed har mistet næsten en billion kroner.

Mens Facebook og andre ledende amerikanske tech-aktier giver økonomiske tømmermænd hos investorer kloden over, er en anden tech-gigant ude i en hidtil uset krise.

Læs også: Facebook varslede brat opbremsning for væksten: Det kostede 760 milliarder i markedsværdi

Den kinesiske tech-mastodont Tencent, har igennem det seneste år mistet markedsværdi for 140 milliarder amerikanske dollar, godt 890 milliarder kroner. Den overhaler dermed Facebook ellers historiske nedtur, som igennem samme periode har mistet værdier for 136 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Tencent, som i hjemlandet Kina er ledende indenfor en række industrier som spil, chat og sociale medier har været igennem en ni år lang vækstperiode, men måtte alene i juli i år inkassere et fald på 9,5 procent i sin aktie.

”Investorer er i færd med at indkalkulere lavere forventninger til Tencents resultater” lyder forklaringen fra Linus Yip, analytiker ved Hong Kong baserede First Shanghai Securities.

Han ser det som et overordnet problem i markedet: ”tech-virksomheder møder lignende problemer. De har nydt godt af en voldsom vækst i den seneste årrække, og det bliver stadigt sværere at fastholde lignende vækstrater i takt med at konkurrencen øges og visse markeder er mættede”, lyder hans vurdering.

Tencent har op til sin nylige nedtur blandet sig i den globale top 5 over klodens største virksomheder målt på aktieværdi.

Sidste uges Facebook-krak har bidraget til, at flere af de store tech-virksomheder har måttet registrere tab på børserne.

Se også: Facebook-nedtur trækker alle de store tech-aktier med ned




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere