BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

Amazon sætter igen og igen dagsordenen på selskabets udvalgte markeder. Der synes ikke at være meget, der står i vejen for, at Amazon bliver virksomheden for det hele.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Forstå hvordan Amazon opererer
  • Få et overblik over Amazons forretning
  • Se hvad styrkerne og svaghederne er i selskabet
  • Læs hvorfor Amazon er på vej til at blive klodens største virksomhed
929
4:45 min
Du er blevet ’Amazoned’.

I direktions- og bestyrelseskredse må det være et af de mest skrækindjagende udtryk der findes. Ifølge Business Insider benyttes det oftere og oftere.

Udtrykket dækker over, når den frygtindgydende tech-gigant går ind på et marked, og hvor etablerede virksomheder som følge står over for både massive udfordringer og en gevaldig nedjustering.

Seneste tydelige eksempel på den slags kom i sommeren 2017, da Blue Apron og deres eller lovende måltidskoncepter blev ’amazoned’.

To uger før børsnoteringen gik i gang, opkøbte Amazon konkurrenten Whole Foods med planer om at tilbyde måltidspakker over nettet - i lighed med Blue Aprons bærende forretningsmodel.

Selvsamme dag som Amazon registrerede sloganet ’We do the prep, you be the chef,’ drattede Blue Apron aktien med yderlige 12 procent.

Nu, godt et år senere, sælges Blue Aprons aktie til en godt en sjettedel af det, den kostede ved børsnoteringen.

Det er surt at konkurrere direkte med Amazon. Forstå hvorfor her.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"

0 Premium-indhold

Breaking: Årets CIO Peter Cabello færdig hos Pandora

0 Premium-indhold

Stor efterspørgsel får priserne på grafikkort til at stige: Grafikgiganten Nvidia overvejer at lancere helt ny produkt-kategori

0 Premium-indhold

Apples Mac-maskiner står overfor ’det mest omfattende redesign siden 2012’

0 Premium-indhold

Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.