Artikel top billede

Intel styrker sin processor-portefølje til efteråret (Foto: / " ")

Intel svarer på presset fra konkurrenterne: Er på vej med ambitiøst processor line-up til efteråret

Intels næste generation af Core-processorer ser lovende ud. Nu bliver Core i9 processorer til at betale.

Når Intels næste generation af mainstream Core-processorer slippes løs på markedet i efteråret, vil chip-giganten lægge ud med et af dets mest ambitiøse sortimenter i lang tid.

Det sker ifølge oplysninger fra netmediet Wccftech 1. oktober, når Intel blandt andet vil lancere selskabets første Core i9 processorer til mainstream-markedet.

I den nye serie af 9. generation Core-processorer vil Intel byde på fire K-modeller, som alle kan overclockes efter behov: Core i9 9900K, Core i7 9700K, Core i5 9600K samt Core i3 9350K.

Priserne forventes at lande på henholdsvis 450, 350, 250 og 170 amerikanske dollar.

Omsat efter dagskursen til danske priser, vil det koste henholdsvis 2.940, 2.290, 1.630 og 1.110 kroner plus eventuel told og moms at få fingrene i de nye Intel processorer.

Den største nyhed bliver topmodellen 9900K, som bliver den første Core i9 processor, som ikke udelukkende er henvendt til de dyrere entusiast- og workstation platforme fra Intel.

Her er otte kerner ombord, som i alt kan behandle op til 16 regnetråde samtidigt. Core i7 og i5 varianterne byder på henholdsvis otte kerner/regnetråde og seks kerner/regnetråde.

Med de nye processorer følger dog ingen ny arkitektur. De er fremstillet efter samme 14nm procesteknologi som sidste års 8. generation Core-processorer, men altså med mere rå regnekraft end sidste års Core takket været flere kerner og lidt højere frekvenser.

At Intel ikke introducerer nogen ny arkitektur med sin efterårskollektion har dog en fordel. Har du et bundkort fra den eksisterende 300 chipset-serie fra Intel, vil den fungere med de nye processorer.

Se også: Ny Intel-superprocessor lover rå regnekraft i store mængder: Nu får du 59 procent mere performance til din bærbare

Et presset Intel

Intels nye line-up kommer i kølvandet på lanceringen af ærkerivalen AMD’s succesfulde lancering af både Threadripper 2 og Ryzen 2 processorerne, hvor AMD igen er konkurrencedygtig, takket været netop flere regnekerner og forbedret arktitektur.

Samtidig befinder Intel sig i en aktuel ledelseskrise, hvor selskabets daværende CEO, Brian Krzanich, i juni måtte træde af i utide, under en igangværende reorganisation af virksomheden.

Se også: Studieklar pc til små penge: Her er 11 tips til den perfekte, prisvenlige bærbar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere