Artikel top billede

Intel lukker ned i Aalborg: Over 200 ansatte fyret

Processor-producenten lukker ned for al aktivitet i det nordjyske inden udgangen af året.

Chip-giganten Intel trækker stikket for alle aktiviteter i Nordjylland inden udgangen af 2018. Det vil koste de nuværende 200 ansatte i Aalborg jobbet, skriver Nordjyske.

Nedlukningen er ikke helt uventet, skriver mediet, for to år siden udmeldte Intel, at afdelingen i det nordjyske skulle lukkes.

I sommeren 2016 lød beskeden fra virksomheden, til de dengang 250 ansatte, at afdelingen vil lukke. Blot en måned senere, skiftede selskabet i midlertidig mening og lod den nordjyske afdeling fortsætte.

Intels kommunikationsdirektør for EMEA-regionen, Markus Weingartner bekræfter, at en runde fyringer er på vej: ”Jeg kan bekræfte, at Intel planlægger at reducere medarbejderstaben på bestemte lokationer,” siger han til Nordjyske.

Intels nordjyske gren blev til i 2010, dengang selskabet investerede i et anlæg og 270 danske arbejdspladser fra tyske Infineon Technologies.

Dengang betalte tech-giganten 8,2 milliarder for købet.

Processor-producenten tæller i dag fortsat over 106.000 ansatte på verdensplan. I seneste årsregnskab omsatte virksomheden for 63 milliarder amerikanske dollar, svarende til godt 410 milliarder kroner.

Læs også: Intel får stor dansk afdeling efter milliard-handel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere