Artikel top billede

Intel lukker ned i Aalborg: Over 200 ansatte fyret

Processor-producenten lukker ned for al aktivitet i det nordjyske inden udgangen af året.

Chip-giganten Intel trækker stikket for alle aktiviteter i Nordjylland inden udgangen af 2018. Det vil koste de nuværende 200 ansatte i Aalborg jobbet, skriver Nordjyske.

Nedlukningen er ikke helt uventet, skriver mediet, for to år siden udmeldte Intel, at afdelingen i det nordjyske skulle lukkes.

I sommeren 2016 lød beskeden fra virksomheden, til de dengang 250 ansatte, at afdelingen vil lukke. Blot en måned senere, skiftede selskabet i midlertidig mening og lod den nordjyske afdeling fortsætte.

Intels kommunikationsdirektør for EMEA-regionen, Markus Weingartner bekræfter, at en runde fyringer er på vej: ”Jeg kan bekræfte, at Intel planlægger at reducere medarbejderstaben på bestemte lokationer,” siger han til Nordjyske.

Intels nordjyske gren blev til i 2010, dengang selskabet investerede i et anlæg og 270 danske arbejdspladser fra tyske Infineon Technologies.

Dengang betalte tech-giganten 8,2 milliarder for købet.

Processor-producenten tæller i dag fortsat over 106.000 ansatte på verdensplan. I seneste årsregnskab omsatte virksomheden for 63 milliarder amerikanske dollar, svarende til godt 410 milliarder kroner.

Læs også: Intel får stor dansk afdeling efter milliard-handel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere