Artikel top billede

Intel lukker ned i Aalborg: Over 200 ansatte fyret

Processor-producenten lukker ned for al aktivitet i det nordjyske inden udgangen af året.

Chip-giganten Intel trækker stikket for alle aktiviteter i Nordjylland inden udgangen af 2018. Det vil koste de nuværende 200 ansatte i Aalborg jobbet, skriver Nordjyske.

Nedlukningen er ikke helt uventet, skriver mediet, for to år siden udmeldte Intel, at afdelingen i det nordjyske skulle lukkes.

I sommeren 2016 lød beskeden fra virksomheden, til de dengang 250 ansatte, at afdelingen vil lukke. Blot en måned senere, skiftede selskabet i midlertidig mening og lod den nordjyske afdeling fortsætte.

Intels kommunikationsdirektør for EMEA-regionen, Markus Weingartner bekræfter, at en runde fyringer er på vej: ”Jeg kan bekræfte, at Intel planlægger at reducere medarbejderstaben på bestemte lokationer,” siger han til Nordjyske.

Intels nordjyske gren blev til i 2010, dengang selskabet investerede i et anlæg og 270 danske arbejdspladser fra tyske Infineon Technologies.

Dengang betalte tech-giganten 8,2 milliarder for købet.

Processor-producenten tæller i dag fortsat over 106.000 ansatte på verdensplan. I seneste årsregnskab omsatte virksomheden for 63 milliarder amerikanske dollar, svarende til godt 410 milliarder kroner.

Læs også: Intel får stor dansk afdeling efter milliard-handel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere