Artikel top billede

Kan Windows få lov til at leve på Chromebooks? Noget tyder på det

Det tyder på, at Google vil lade brugerne installere Windows 10 på visse Chromebooks.

Microsofts Windows blive udfordret i de prisfølsomme segmenter, hvor Googles Chromebooks vinder stadigt mere og mere frem.

Men det behøver ikke at betyde, at Google vil holde konkurrerende Windows 10 for døren. Det noterer Computerworld.com efter at netmediet XDA Developpers kunne dokumentere, hvordan søgegiganten forsøger sig med at afvikle Windows 10 på selskabets ChromeOS-baserede Pixelbook.

Ifølge XDA, er her tale om et reelt udviklingsprojekt hos Google, som vil fungere i lighed med Apples bootcamp på selskabets macbooks.

Går det såkaldte ’eve-campfire’ projekt i luften vil brugerne altså kunne dual-boote Windows 10 samt ChromeOS på deres maskiner.

Windows vil dog ikke fungere på samtlige Chromebooks, men vil kræve mindst 40GB ledig plads ombord samt en Intel eller AMD-processor ombord.

Se også: Nu skal Chromebooks udfordre Apples iPad: Her er de første Chrome OS-baserede tablets

Giver mening for Google

Trækket fra søgegiganten rejser spørgsmål om, hvad der vil opnås med at lade Windows 10 fungere på deres maskiner.

Her ser mediet det som et led i at gøre ChromeOS mere brugbart for de brugere som overvejet et eventuelt skifte til Chromebooks.

Med muligheden for dual-boot fjerner selskabet barrierer for udvidelsen af ChromeOS. Brugere vil fremover kunne afvikle deres favoritspil fra Windows-platformen eller det ene kritiske program som kun eksisterende til Windows.

Samtidig kan trækket få Googles ChromeOS til at virke hurtigt og enkelt i forhold til alternativet fra Microsoft, da Windows kan være resourcekrævende i forhold til Chrome OS.

I søgegigantens nyeste reklamer slår Google netop også på, hvor meget enklere, hurtigere og pålidelig Chromebooks kan være.

Læs også: Går Microsoft i bedene: Chrome OS bliver optimeret til touch-skærme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere