Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Kan Windows få lov til at leve på Chromebooks? Noget tyder på det

Det tyder på, at Google vil lade brugerne installere Windows 10 på visse Chromebooks.

Microsofts Windows blive udfordret i de prisfølsomme segmenter, hvor Googles Chromebooks vinder stadigt mere og mere frem.

Men det behøver ikke at betyde, at Google vil holde konkurrerende Windows 10 for døren. Det noterer Computerworld.com efter at netmediet XDA Developpers kunne dokumentere, hvordan søgegiganten forsøger sig med at afvikle Windows 10 på selskabets ChromeOS-baserede Pixelbook.

Ifølge XDA, er her tale om et reelt udviklingsprojekt hos Google, som vil fungere i lighed med Apples bootcamp på selskabets macbooks.

Går det såkaldte ’eve-campfire’ projekt i luften vil brugerne altså kunne dual-boote Windows 10 samt ChromeOS på deres maskiner.

Windows vil dog ikke fungere på samtlige Chromebooks, men vil kræve mindst 40GB ledig plads ombord samt en Intel eller AMD-processor ombord.

Se også: Nu skal Chromebooks udfordre Apples iPad: Her er de første Chrome OS-baserede tablets

Giver mening for Google

Trækket fra søgegiganten rejser spørgsmål om, hvad der vil opnås med at lade Windows 10 fungere på deres maskiner.

Her ser mediet det som et led i at gøre ChromeOS mere brugbart for de brugere som overvejet et eventuelt skifte til Chromebooks.

Med muligheden for dual-boot fjerner selskabet barrierer for udvidelsen af ChromeOS. Brugere vil fremover kunne afvikle deres favoritspil fra Windows-platformen eller det ene kritiske program som kun eksisterende til Windows.

Samtidig kan trækket få Googles ChromeOS til at virke hurtigt og enkelt i forhold til alternativet fra Microsoft, da Windows kan være resourcekrævende i forhold til Chrome OS.

I søgegigantens nyeste reklamer slår Google netop også på, hvor meget enklere, hurtigere og pålidelig Chromebooks kan være.

Læs også: Går Microsoft i bedene: Chrome OS bliver optimeret til touch-skærme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.