Artikel top billede

Er virtual reality på vej ud igen? Headset-markedet er i krise - salget falder kraftigt

Det boomende market for virtual reality headset er i strid modvind. Det globale marked er skrumpet med en tredjedel.

Det globale marked for virtual reality (VR) headsets er i krise. Sidste kvartalstal fra IDC, andet kvartal 2018, indikerer at markedet er skrumpet med 33,7 procent i forhold til samme periode året før.

Det skriver netmediet Telecompaper.com.

Det er særligt markedet for skærmløse headsets, som Googles Cardboard, hvor smartphonen fungerer som VR-fremviser, der driver tilbagegangen.

I seneste kvartal er det blevet til 409.000 solgte enheder mod over en million i samme periode i 2017.

Mere avancerede løsninger fra Sony og HTC har heller ikke formået at holde fast i fremdriften fra forrige år, men holder sig til stagnerende styksalg på henholdsvis 93.000 og 102.000 enhederi andet kvartal 2018.

Andre standalone VR-enheder er dog i vækst. Her kunne Oculus Go/Xiaomi Mi VR tegne sig for et styksalg på 212.000 enheder.

Se også: Her er tre VR-spil der overbeviser enhver virtual reality-skeptiker

Bedring i sigte

Markedsanalytikere fra IDC tror dog på, at tilbagegangen er kortvarig og at efterårets kommende produkter som HTC’s Vive Pro samt Oculus Go vil genskabe vækst i markedet, når de udkommer.

Overordnet set, tror IDC fortsat på vækst i den øvre del af VR-segmentet, særligt med en vækst i VR-baserede virksomhedsløsninger.

Igennem det seneste år snitpriserne på VR-headsets vokset med en tredjedel fra 333 til 442 amerikanske dollar.

Læs også: Fuld fart frem: Virtual reality til Playstation er nemt, fedt og flot - men jeg blev køresyg af den vilde Ferrari
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere