Er virtual reality på vej ud igen? Headset-markedet er i krise - salget falder kraftigt

Det boomende market for virtual reality headset er i strid modvind. Det globale marked er skrumpet med en tredjedel.

Det globale marked for virtual reality (VR) headsets er i krise. Sidste kvartalstal fra IDC, andet kvartal 2018, indikerer at markedet er skrumpet med 33,7 procent i forhold til samme periode året før.

Det skriver netmediet Telecompaper.com.

Det er særligt markedet for skærmløse headsets, som Googles Cardboard, hvor smartphonen fungerer som VR-fremviser, der driver tilbagegangen.

I seneste kvartal er det blevet til 409.000 solgte enheder mod over en million i samme periode i 2017.

Mere avancerede løsninger fra Sony og HTC har heller ikke formået at holde fast i fremdriften fra forrige år, men holder sig til stagnerende styksalg på henholdsvis 93.000 og 102.000 enhederi andet kvartal 2018.

Andre standalone VR-enheder er dog i vækst. Her kunne Oculus Go/Xiaomi Mi VR tegne sig for et styksalg på 212.000 enheder.

Se også: Her er tre VR-spil der overbeviser enhver virtual reality-skeptiker

Bedring i sigte
Markedsanalytikere fra IDC tror dog på, at tilbagegangen er kortvarig og at efterårets kommende produkter som HTC’s Vive Pro samt Oculus Go vil genskabe vækst i markedet, når de udkommer.

Overordnet set, tror IDC fortsat på vækst i den øvre del af VR-segmentet, særligt med en vækst i VR-baserede virksomhedsløsninger.

Igennem det seneste år snitpriserne på VR-headsets vokset med en tredjedel fra 333 til 442 amerikanske dollar.

Læs også: Fuld fart frem: Virtual reality til Playstation er nemt, fedt og flot - men jeg blev køresyg af den vilde Ferrari
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.