Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Er virtual reality på vej ud igen? Headset-markedet er i krise - salget falder kraftigt

Det boomende market for virtual reality headset er i strid modvind. Det globale marked er skrumpet med en tredjedel.

Det globale marked for virtual reality (VR) headsets er i krise. Sidste kvartalstal fra IDC, andet kvartal 2018, indikerer at markedet er skrumpet med 33,7 procent i forhold til samme periode året før.

Det skriver netmediet Telecompaper.com.

Det er særligt markedet for skærmløse headsets, som Googles Cardboard, hvor smartphonen fungerer som VR-fremviser, der driver tilbagegangen.

I seneste kvartal er det blevet til 409.000 solgte enheder mod over en million i samme periode i 2017.

Mere avancerede løsninger fra Sony og HTC har heller ikke formået at holde fast i fremdriften fra forrige år, men holder sig til stagnerende styksalg på henholdsvis 93.000 og 102.000 enhederi andet kvartal 2018.

Andre standalone VR-enheder er dog i vækst. Her kunne Oculus Go/Xiaomi Mi VR tegne sig for et styksalg på 212.000 enheder.

Se også: Her er tre VR-spil der overbeviser enhver virtual reality-skeptiker

Bedring i sigte

Markedsanalytikere fra IDC tror dog på, at tilbagegangen er kortvarig og at efterårets kommende produkter som HTC’s Vive Pro samt Oculus Go vil genskabe vækst i markedet, når de udkommer.

Overordnet set, tror IDC fortsat på vækst i den øvre del af VR-segmentet, særligt med en vækst i VR-baserede virksomhedsløsninger.

Igennem det seneste år snitpriserne på VR-headsets vokset med en tredjedel fra 333 til 442 amerikanske dollar.

Læs også: Fuld fart frem: Virtual reality til Playstation er nemt, fedt og flot - men jeg blev køresyg af den vilde Ferrari
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere