Artikel top billede

Her er Microsofts store nye Surface-kollektion: Ny lyd, nye farver og nye kræfter

Microsoft er klar med nye Surface-computere. Se her, hvad selskabet har i ærmet.

Det blev et tætpakket event, hvor hele fem produktnyheder og en ny Windows-udgave så dagens lys, da Microsoft forleden holdte efterårets Surface-event.

Du kan allerede nu læse alt om nyhederne i den nye Windows 10 her: Microsoft slipper ny Windows 10 løs: Her er alle nyhederne

Som ved tidligere efterårsevents har Microsoft kastet sig ud i en ny produktkategori til selskabets Surface-serie.

Denne gang er springet dog ikke så stort og revolutionerende som i de forgangne år: I år er det Surface Headphones, som bliver selskabets nye produktsatsning.

Microsoft byder dog på andre hårde pakker her til efteråret, med opdateringer til både Surface Pro tabletten, Surface-laptopen samt Surface Studio desktop-maskinen.

Se også: Ny Windows 10 i horisonten: Disse funktioner udgår ved næste opdatering

Surface Pro 6

Enheden, der indledte hele Microsofts hardware eventyr, Surface Pro, er nu ude i sin sjette inkarnation med Surface Pro 6.

Her satses fortsat på en stortablet med 12,3” 3K display og et smart indbygget støtteben, der kan sluttes til et Alcantara-cover med indbygget tastatur og touchpad.

Den ligner altså sig selv, men vil kunne kendes på et nyt matsort option, som supplerer det eksisterende magnesium-look.

Læs også: Vores dom over Microsofts nuttede lille Surface Go: Let at blive forelsket i, men ikke lige nem at leve med

Under overfladen er maskinrummet revideret, så det nu byder på 8. generations quad-core Core i5 eller i7 kræfter og mellem 128 og 1TB SSD-lager. Dertil kommer enten 8 eller 16GB RAM.

Priserne debuterer nu ved 899 dollar, godt 5.800 kroner før afgifter. Det er hundrede dollar mere end forrige model, men altså her med en quad-core i5 ombord, mens den billigste Core m-baserede variant udgår.

Surface Laptop 2

Microsofts alcantara-klædte Surface-laptop får sig også en matsort makeover, mens der ligeledes vil findes flere kræfter i maskinrummet.

Den hedder nu Surface Laptop 2 og kommer nu i fire farver: Sort, sølv, bordeaux-rød eller koboltblå.

Her er også en quad-core opdatering at finde med i Core i5 og Core i7 afskygninger samt enten 8 og 16GB RAM. Dertil kommer mellem 128 og 1TB SSD lager.

Priserne vil her debutere ved 999 amerikanske dollar, mens en topmodel ekviperet med 1TB SSD, Core i7 processor og 16GB Ram løber op i 2.699 dollar.

Det svarer til henholdsvis 6.450 og 17.430 kroner – uden eventuel told og afgifter.

Surface Studio 2

Desktop-satsningen fra Microsoft, Surface Studio, får også nye kræfter, men i året udgave bliver det den grafiske ydelse der står til et væsentligt spring. GPU’en er ifølge Microsoft op til 50 procent stærkere.

Det overordnede design er fortsat bygget op omkring et 28 tommer stort display og en innovativ hængsel, som kan folde maskinen fladt ned, men det fødes nu af enten et Nvidia GTX 1060 eller 1070 grafikkort med henholdsvis 6 og 8GB GDDR5 VRAM.

Se også: Prøvekørt: Hvem skal egentlig købe den helt fantastiske, men også meget dyre, Surface Studio?

Processoren er stadig en firekernet sag, en 7. generation Intel Core i7-7820HQ, hvilket undrer, for platformen er allerede nu halvanden år gammel.

Prisen er fortsat pebret for Microsoft Surface Studio 2 i den billigste konfiguration med 1TB SSD lager og GTX 1060 kort løber op i 3.499 dollar – godt 22.600 kroner.

Lette Surface Heaphones

Årets nye satsning fra Microsoft blev ikke den rygtede Surface Phone eller nogen nyfortolkning af PC’en ifølge Microsoft.

Det blev et headset.

Løsningen ser dog lovende ud, med sin touch-baserede styring, indbyggede Cortana-assistent og en aktiv støjreduktion som skal sikre fred og ro.

Pakken vejer bare 290 gram og dermed 10 til 20 procent lettere end de konkurrerende full-size hørebøffer med indbygget støjreduktion fra Sony, Bose og Sennheiser.

Dertil kommer et batteri til 15 timers trådløs bluetooth-lyd, 50 timers kablet lyd med støjreduktion og en kvikopladning, der klares på to timer via USB-C.

Lyden sikres af to gange 40mm Free Edge Drivere med 20 til 20.000 Hz frekvensrespons.

Prisen lyder på 349 dollar – men headsettet vil i første omgang være en ekslusivitet forbeholdt det amerikanske marked.

Mindst to ugers nedtælling

Samtlige af Microsofts produktnyheder kan allerede nu forudsbestilles på Microsofts amerikanske hjemmeside.

Leveringen vil foregå fra 16. oktober 2018.

Der foreligger endnu ikke nogen oplysninger omkring danske priser. Microsoft Danmark kan dog oplyse til Computerworld at samtlige af de nye Surface-enheder vil få dansk debut en gang i løbet af 2019.